Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itt a sokaságnak csodálatos...

Itt a sokaságnak csodálatos mintaszülei vannak, hogy el sem hiszik, ha esetleg másnak meg nem?

Figyelt kérdés

Ahány kérdés van arról, ahol a kérdezőnek valami probléma van a szüleivel, mindig mejelennek azok, akik szerint túloz, hazudik, beképzeli a dolgokat, meg örüljön, hogy él...

Elhiszem, hogy sokaknak fa$za szülők jutottak, és örülök, de miért nem lehet elhinni, hogy létezik másfajta is?

És miért kell a szőnyeg alá söpörni más problémáját?

Nem vagyok már tini, nem is élek a szülőkkel (hál' Istennek), de átérzem a problémájukat, és őszintén sajnálom, hogy mellé még megkapják azt, hogy ne hazudozzanak...

2018. jún. 16. 15:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
27%
Egyetlen valóban gáz szülőpárt ismerek, ők sem az a gyerekverős, lehúzós típus, egyszerűen tojtak a gyerekre, van némi alkoholproblémájuk is, úgyhogy a kölyök 20 évesen kiment külföldre dolgozni, hogy anyagilag valamire jusson. Mindenki más normális. Nyilván vannak időnként konfliktusok, problémák, miután senki sem tökéletes - még a gyerekek sem.:-) Manapság az a divat, hogy ha anyu felemeli a hangját, mert a tini ötödszörre se hallotta meg, hogy vigye ki a szemetet vagy mosogasson el, akkor azonnal születik eg poszt a facebookon, vagy akár itt a gyakorin, hogy őt nem hagyják élni, kizsákmányolják, és borzasztó, hogy ilyen szülőkkel kell élnie.:D Ezért aztán nehéz komolyan venni az ilyen sirámokat, és sajnos, ezt azok szívják meg, akik valóban komoly gondokkal küzdenek. Valahogy sokszor elfelejtődik ebben a nárcisztikus, szélsőségesen individualista, önző világban, hogy a gyermekcsét nemcsak jogok illetik meg, hanem vannak kötelességei is.
2018. jún. 16. 18:52
 12/13 anonim ***** válasza:

Tényleg vannak olyanok, akik csak panaszkodni jönne fel a gyakorira, mert nem tudják mit tegyenek jó dolgukban.

Én például próbálok mindig pozitívan állni a kérdezőhöz, de van amikor engem is felhúz az ostobasága (tisztelet a kivételnek), mert az ő bugyuta kérdései miatt azoké, akiknek tényleg kellene megoldás, elveszik a többi között.

Nekem hála az égnek nagyon jó szüleim vannak, (még akkor is, khm.. ha anyámnak vannak enyhén szólva érdekes dolgai...) viszont az anyai nagymamám (ahonnan anyám furcsaságai jönnek) egy.. fuh, tehát egy nem könnyű ember, és elég sokszor elgondolkodom, hogy apám mennyire szerelmes lehet(tett), hogy egy ilyen borzadály anyóst is bevállalt...

(Csak hogy érzékeltessem még ENYHE példákkal: érzelmileg zsarolja anyám, hazarángatta a családot külföldről unalmában, amióta csak élek, azóta folyamatosan azt hallgatom, hogy:

"Meghalok, meghalok, huh, de jó lenne meghalni, megfogok halni", és ez nem épp kellemes egy 4 éves számára, mindenkit szid a háta mögött, megpróbálja összeugrasztani a családomat, anyám apám és én ellenem, hogy aztán ő legyen a remek anya, hogy megvédi a lányát a "csúnya" férjétől és gyerekétől, {a durvábbakat nem merem leírni, félek, hogy anyám feltéved és felismeri a szituációt}, és még csak leépíteni vele a kapcsolatot sem tudom, mert anyám piedesztálra emeli a nagyit.)

Tehát, én ezért próbálok mindenkinek segíteni, mert ha valakinek csak fele ilyen rossz, vagy ne adj ég, még rosszabb nagyszülő/szülője van, akkor mindenképp kell a segítség, mert abból az emberből egy lelki roncs lehet, ha nem tudja feldolgozni. (Nekem is apám segít)

2018. jún. 16. 20:02
 13/13 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ez fura, hogy minden kérdéshez odaírják, hogy kamu, semmit sem hisznek el.

Vannak gáz szülők, nem mindenkinek jut jó.

Nekem igazán mintaanyukám van. Az apám meg annak se nevezhető, alkesz alak, aki sose nevelt engem. Az ismerőseim szüleiből kiindulva, igenis vannak kevésbé jó, és rossz szülők. Legfeljebb nem mindenki reklámozza

2018. jún. 17. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!