Probaljam meg tartani vele a kapcsolatot vagy gyaszoljam el?
Apu februar ota nem keres. Anyummal volt vitaja penzzel, gyerektartassal kapcsolatosan, egyik fel azt allitotta, hogy kifizette a tartozast, a masik meg azt, hogy nem.
Hiaba mondtam apamnak, hogy engem eddig se erdekelt a penz, hagyjanak ki ebbol, mintha a falnak beszeltem volna.
O azt allitja, hogy en becsaptam azzal, hogy iskolaba jarok, mert hogyan tudnek alberletben lakni, hacsak nem teljes munkaidoben dolgozok. Pedig jarok iskolaba es dolgozok is, csak nem egyedul lakok ott, de az mar nem fordult meg a fejeben. Azota nem keresett telefonon sem, se facebookon. En hivtam, a szulinapjan is irtam, en nevnapomra annyit sem kaptam, hogy allj arrebb. Nyar ota eleg nehez vele, akkor hazasodott meg. A no mindig is ellenem beszelt, hogy en penzehes vagyok es hasonlok. Nem tudom hova tenni ezt, mert abszolut nem igaz ram. Gondolom hozzajarult o is ahhoz, hogy nem keres. 14 eves koromig felem sem nezett apam, utana kezdtuk el tartani a kapcsolatot, de ugy nez ki hogy eddig tartott? Szerintetek ideje lenne elgyaszolnom ezt a dolgot?
20/L
Kedves kérdező.
Rövid sztori apámról (megpróbálom tényleg röviden leírni):
13 voltam mikor ő ÁLLÍTÓLAG kiment dolgozni Németországba.
Egy ideig valóban, minden sínen volt, minden jól ment, volt kertes ház, BMW.
Aztán egyre ritkábban jött haza.
Volt hogy havonta láttam, és meghasadt a szívem. (13 éves koromig hozzá voltam nőve, nagyon szerettem)
Aztán bezárták a cégét, amit nem értettünk, mert a saját Apja adott neki x millió forintot, hogy azt kifizesse, és ne fusson csődbe.
Ezen kívül volt még 2 cége, ami mint kiderült felszámolás alá került, és az interneten is fennt van.
Anyával állandóan vitáztak, mert Anyunak elege volt a tartozásból és titkolózásaiból. Mint ahogy lezárta "nem akartalak idegesíteni azzal, hogy elmondom" AZT HOGY BEZÁRTÁK A CÉGET ÉS CSOMÓ TARTOZÁSA VAN.
Aztán teltek az évek, míg ahogy említettem, kiment állítólag Németországba dolgozni.
Körülbelül 3 év telt el, mikor hirtelen már nem adott haza pénzt.
Akkor ezután, nem látogatott se engem, se tesóm. Anya egyedül fogott, és 5 év alatt akkoriban 3-szor költöztünk ALBÉRLETBE.
Házasok maradtak, mert Anyum szerette, ezek után is. Reménykedett megváltozik.
Aztán eltelt még pár év. Eljött a ballagásom. (Hajlandó volt eljönni)
Amire rá egy hétre bevallotta NEKEM hogy van valakije.
18 éves fejjel nem tudtam mit kezdeni, mert az a "mégiscsak az Apám gondolat AKKOR még bennem volt" nem tudtam elmondani Anyukámnak, mert féltem, valaki megharagudott volna. Vagy Anya, vagy Apa.
Aztán Apám eltűnt.
Nem hívott. Nem keresett. 19 éves koromban összeköltöztem a párommal, tudta a címem, akkor sem keresett....
Aztán 2 év eltelt.
És még mindig nem váltak el....
Decemberben kiderült, hogy Apám 3...3 gyerekét nevelte a Nőcskének. Nem nevezem meg. Mert erre még az a szó se méltó, sőt született egy gyerekük, aki lassan egy éves lesz.
Ezt Anyu derítette ki, mert lenyomozta Apámat. (Pár éve a facebookon talált egy gyanús nőt, akivel sok közös ismerős volt Apámmal. Rákérdezett "ismered-e a "xy-t".)
Nem nem ismeri, de mint kiderült van közös gyerekük.
Szóval Igen. Az én apám is kibújt a felelősség alól, sőt még mindig nem váltak el Anyával, merthogy eltűnt....se a gyerekét a 12 éves testvéremet nem keresi, se engem. (Bár én már ezek után beszélni sem akarok vele.)
Ezt azért írtam le neked, mert én a helyedbe ahogy páran írták. Ha ő kibszott veletek....mert ez az. Akkor te miért is nem teszed ugyan ezt?
Tudod, az embernek egy dolog fáj a legjobban. Ha levegőnek nézik. Igen tudod, a te Apád is levegőnek néz.
Egy gyáva féreg, aki menekül.
Te itt vagy mint csodálatos ember. Nem vesz téged figyelembe. Akkor téged miért is érdekelne, ha szrba lenne? :)
Ha csak arra vagy jó, hogyha eldobja a rbanca, akkor panaszkodjon. Az hol marad, hol van ő mikor TE vagy "szrba" és segítség kéne?
A pénzzel nem csak Anyukádat "tiszteli". Az jár Anyukádnak! Neked is!
Ja és még valami.
Vett nekem Apám 4 éve egy telefont, és szóvá lett téve, miért nem hívtam? Azért vette.
Tehát nem ajándékba, hanem hogy én keressem.
Azóta összetörtem, mert ilyen áron nem kell nekem.
Aztán ebből lesznek az ilyen szívszorító sztorik
Amíg oktatásban veszel részt, addig mindenképpen jár, akkor is, ha már elmúltál 18 éves.
Itt mindhárom felnőtt a ludas, és te szívod meg a leginkább.
Anya téged használ fel a személyes bosszúra, az apa össze-vissza csinálja a gyerekeket de gondoskodni azt már nem. Hozzáteszem, ha ismeritek azt az illetőt, megérdemel annyi infót, hogy apasági keresetet nyújtsanak be, így hatóságilag vesznek tőle kötelezően DNS mintát, és akkor is, ha az apa nem egyezik bele, a hatóság kényszerintézkedéssel megteheti, és kötelezni fogják a felelősség vállalásra. Ennyi infót megérdemelne az a gyerek is, mert elég nehéz anyagi helyzetben lehet ő is.
Az egy gyakori dolog, hogy valaki feketén dolgozik, és letagadja a bíróság előtt a valódi jövedelmét, így tévesen állapítják meg a gyerektartás költségét. Ilyenkor valóban lehet, és kell is szerintem érdeket védeni, érvényesíteni. Aki nem teszi, az balek. Legalábbis az ilyen felelőtlen ember szemében. Nyugodj bele, ő is ezt tenné fordított helyzetben, szóval ne csinálj ebből lelkiismereti kérdést. Hogy miként lehet bizonyítani azt, hogy van rendes munkája, (és jövedelme) egy jó kérdés. Pl. magánnyomozó biztos tud ebben segíteni, csak hát drága. Hivatalos úton meg nem tudom, mi az eljárás. De gondolom, a bíróság lecsekkolhatja a számláit, felmérheti a vagyonát, és felteheti a kérdést, hogy mondd csak, drága fiam, miből is élsz te ilyen jól?!
Hogy visszamenőlegesen meddig lehet követelni, azt nem tudom, lehet, hogy x idő után elévül.
Ha csak 14 éves kor után esett be, akkor nem lehet valami komoly érzelmi kötelék, főleg, ha ilyen tapasztalataid vannak, én nem sajnálnám, és nem fűznék nagy reményeket ahhoz, hogy jó apa-lánya viszony lesz köztetek, főleg, hogy nem csak téged tagadott meg, hanem vannak féltestvéreid is, ki tudja hány a világban, hiszen szórta a magját rendesen.
Amire még felhívnám a figyelmed: a szülő kezdeményezhet méltatlansági alapon (jogi értelemben komoly indokkal) olyat, hogy méltatlansági kereset, vagy mi, aminek az a lényege, hogy a nagykorú gyereket kizárja az örökségből. Nem tudom, hogy milyen súlyos esetekben, gondolom, pl. szülő sérelmére elkövetett súlyos bűncselekmény.
Szerintem a gyermek is kezdeményezhet ilyesmit a szülővel szemben. Ezt csak azért mondom, mert nem vagyok benne biztos, hogy örökségre számíthatsz, elherdálja, kijátssza azzal, hogy a felesége nevére irat mindent, aki persze le fog lépni idővel, ebben biztos vagyok, és akkor ő nagy szarban lesz, majd akkor menne hozzátok pumpolni benneteket.
Viszont van olyan az alaptörvényben most már, hogy szülőtartási kötelezettség. Na akkor ezzel bezzeg majd élni akar, és ha ezt az eljárást nem indítod el akkor amikor indokolt, (nem fizet gyerektartást, rád se néz, nem végzi el a szülői kötelezettségeit...) akkor később nem reklamálhatsz, és a családod mellett neked kell majd csengetned neki, amit ne félj, nem lesz szívbajos megtenni. Hozzáteszem, hogy még ha nem is akarja megtenni, mert nem ilyen gonosz, ha bevonul pl. egy öregek otthonába, az akarata ellenére is simán kezdeményezheti az eljárást, hiszen nyugdíja nem lesz, mert feketén dolgozik, vagyona nincs, mert talán minden a feleség nevén van, vagy akármi.
Itt azért nagyon okosnak kell lenni, mert egy nagyon felelőtlen és dörzsölt BŰNÖZŐVEL van dolgod, aki folyamatosan meglop téged, még akkor is, ha nem érdekel.
És amúgy lehet, hogy máról holnapra jól elvagy, mert munkával ki tudod csengetni a társbérletet, de azért arra is kell gondolni, hogy azért általában a szülők szokták segíteni a gyereket a lakáshoz jutáshoz. Te erre nem számíthatsz.
Ami azt illeti, ha már vitatkozik veled, hogy te nem tanulsz, hanem dolgozol, biztos kérhetsz iskolalátogatási papírt, amivel igazolod, hogy tanulsz.
Annyit is megérdemel talán egy levélben, hogy tájékoztatod róla, hogy bizony sokan béreltek egy lakást, és így tudod fenntartani.
Abban bizonytalan vagyok, hogy ha a gyerek nagykorú és hallgató, de mellette dolgozik, akkor is jár-e neki a szülőtartás, de szerintem igen.
Beszéljetek jogásszal, és ezt javasoljátok a féltestvéred anyjának is!
Egyébként az ügymenet úgy lenne, hogy a bíróságon kezdeményezitek ügyvéddel a gyerektartási díj felülbírálatát akár azzal az indokkal, hogy tudomásotokra jutott, hogy x ideje van elhallgatott jövedelme.
A bíróság ezt kivizsgálja így vagy úgy (nyilván bizonyítani kell tudni, ezért a magánnyomozó, de az ügyvéd ezt jobban tudja).
Ennek alapján akár visszamenőlegesen is megítélheti a különbözetet, és új gyerektartási összeget határozhat meg.
Amennyiben nem köhögi ki, és kimenekítette a vagyont a felesége számlájára, vagy másra, akkor az állam megelőlegezi nektek a díjat, rajta meg végrehajtja.
Mivel te már nagykorú vagy, közvetlenül a te számládra kellene utalnia, a gyerektartás nem az anyának jár, hogy megéljen belőle, hanem csak és kizárólag a gyereknek.
Anno neki havi 8 ezret iteltek meg, kicsit emeltek rajta idovel, de nem sokat. Tudtommal felvette utanam az osztrak csaladit, talan abbol volt eskuvoje.
Most februarban nagyon eroskodott, hogy szerezzek neki iskolalatogatasit, meg a sulimat is felhivta, hogy en jarok e iskolaba, csak nem mondtak telefonba semmit neki, elmeletileg.
Semmi nincs a neven, mert elvennenek mindent, alberletben lakik, kulfoldon dolgozik, 3 millio forint tartozasa van terhelve csak a regi csaladi hazukra, meg kitudja meg merrefele tartozik meg.
Bar nem tudom az osztrak csaladit hogyan tudta felvenni, ahhoz nyilvan bejelentett munka kell, de Magyarorszagon meg olyan papirt csinaltatott, hogy 50-60 ezer a havi jovedelme.
Volt egy passziv felevem, lehet hogy azutan vagy akozben nem jar a gyerektartas vagy rokontartas, de mondtam is, hogy inkabb egy forintot ne kuldjon ha allandoan csak a pofazas megy, persze nekem nem meri mondani, csak anyunak szid. Havonta egyszer hivott fel, mas kerdese sem volt csak hogy en most akkor jarok e iskolaba.
A masik gyerekerol totalisan lemondott papiron mindenhogy, az a no nem akar birosagra jarni, mint anno anyu csinalta 10 evig.
Megismétlem önmagam: Az apád egy csaló. Két állam rendszerét veri át egyszerre, kijátssza a kettőt úgy, hogy a két rendszer nem egyezteti az adatokat. Gondolom, ott azt adta be, hogy ő nevel téged, és itthon iskoláztat.
Ebben az esetben két lehetőség van: vagy azt mondani, hogy figyelj, apuskám, vagy küldesz tisztességes pénzt, visszamenőleg, (mert a külföldi gyerektámogatást sem azért kapja, hogy ő felélje), vagy bíróságon kéritek tőle de előfordulhat, hogy a nagy nemzetközi vizsgálódás során kiderülne az ottani hivatalok számára is, hogy nem ő a nevelő, és hogy visszaélt a szociális rendszerrel. Ez biztos, hogy bűncselekmény kategória, de ha jogosan is kéri azt a pénzt, akkor is neked kéne utalni. főleg, hogy már nagykorú vagy.
Ismételten csak azt tudom mondani, hogy beszéljetek egy ügyvéddel, mert nem vagytok tisztában a jogaitokkal, és nem tudjátok érvényesíteni azt, és egy csaló áldozatai vagytok. A per- és nyomozati költséget végül úgyis az elmarasztalt fél nyakába varrják, és az kétségkívül ő lesz. Az ügyvéd elmondja, hogy érdemes ezt csinálni, mert itt bűnügy és polgári peres ügy is fennáll. Az egyikben van lehetőség nyomozni, de a bíróság nem tud nyomozni, csak a rendelkezésre álló infó alapján döntést hozni. Családsegítő központban is talán tudnak tanácsot adni, hogy mit kell lépni, mert nem ritka eset ez.
EZ NEM KAPCSOLAT!!!! Tudom, és megértem, hogy te egy apára is vágysz, de ő érzelmi értelemben nem apa, és te érzelmi értelemben nem vagy a gyereke. Számára te csak egy hivatalos papír vagy, amiből hasznot akar húzni, de a kötelezettségek alól ki akar bújni. Ráadásul mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül.
Ha az én gyerekem lennél taposhatna akárhogy az új asszony, nem tudna arra rávenni, hogy szétszakítson bennünket. De 14 évig nem is keresett, nem is alakult ki semmi a részéről, csak egy papír vagy neki, amivel a segélyekért kuncsorog.
Sajnálom, hogy ez van, biztos vagyok benne, hogy te többet érdemelsz, de ő nem érdemli meg, hogy békén hagyják!
8 ezer forint egy gyereknevelésben az semmi! Van pofája ezzel kiszúrni a szemeteket?!
Az adósság részével nektek nincs dolgotok. Az állam megelőlegezi a nektek járó pénzt, és rajta meg adóhoz hasonló módon bevasalják, de az már nem a ti problémátok.
És mondokmég valamit: MEGÉRDEMLI, hogy ezek után, míg fizeti a megemeltet, és viseli a csalásának a mindenféle jogi következményét, pár hónappal a suli vége előtt eljárást indíts szülői méltatlanság jogcímén, ami által kvázi kitagadod őt. Ez két okból nagyon fontos: 1.) ahogy írtam, most már a gyermekek alkotmányos kötelessége a szülőtartás, és nekem ezek után nincs kétségem afelől, hogy ha teheti, ezen a téren kihasználna téged ez a spermagyáros. 2.) Rengeteg adósságot halmoz fel, amit igyekszik nem visszafizetni. Ha meghal, szerinted ki örökli az adósságot? Biztos, hogy kell az neked?! Vagyont bezzeg nem hagyna rád! Ki kell állnod magadért, és meg kell védened magadat!
Érzelmekre vágysz, de tőle nem kapsz. Nincs itt mit meggyászolni, mert nincs érzelmi kapcsolat. Azt csak te szeretnél. És a csalók pont azt szokták tenni, hogy kihasználják a hiszékeny embereket, de azt hiszed, hogy lesz az a pillanat, amikor azt mondja neked, hogy te lányom büszke vagyok rád, szeretlek téged, úgy sajnálom, hogy ilyen voltam veled? Soha! Kutyából nem lesz szalonna! Te meg ne akarj, és ne is várd hogy fából vaskarika legyen, se hogy vaskarikából fa lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!