Probaljam meg tartani vele a kapcsolatot vagy gyaszoljam el?
Apu februar ota nem keres. Anyummal volt vitaja penzzel, gyerektartassal kapcsolatosan, egyik fel azt allitotta, hogy kifizette a tartozast, a masik meg azt, hogy nem.
Hiaba mondtam apamnak, hogy engem eddig se erdekelt a penz, hagyjanak ki ebbol, mintha a falnak beszeltem volna.
O azt allitja, hogy en becsaptam azzal, hogy iskolaba jarok, mert hogyan tudnek alberletben lakni, hacsak nem teljes munkaidoben dolgozok. Pedig jarok iskolaba es dolgozok is, csak nem egyedul lakok ott, de az mar nem fordult meg a fejeben. Azota nem keresett telefonon sem, se facebookon. En hivtam, a szulinapjan is irtam, en nevnapomra annyit sem kaptam, hogy allj arrebb. Nyar ota eleg nehez vele, akkor hazasodott meg. A no mindig is ellenem beszelt, hogy en penzehes vagyok es hasonlok. Nem tudom hova tenni ezt, mert abszolut nem igaz ram. Gondolom hozzajarult o is ahhoz, hogy nem keres. 14 eves koromig felem sem nezett apam, utana kezdtuk el tartani a kapcsolatot, de ugy nez ki hogy eddig tartott? Szerintetek ideje lenne elgyaszolnom ezt a dolgot?
20/L
nézd én nem tartom a kapcsolatot az apámmal. Ilyen egyszerű
az évek alatt rájöttem(így 40 év távlatából), hogy a vér semmit nem jelent. Többet kaptam nem családtagoktól mint az apámtól és engem ez a "mégiscsak az apád" szöveg sem hat már meg. Ilyenkor közlöm velük akkor fogadja örökbe apámat és élen vele :D
A vérkötelék semmit sem jelent, ha nincs mögötte szeretet és ha ő nem keres téged akkor minek van bűntudatod? nem kapsz tőle semmit, hát ne is adj érte semmit. Te nem az aktuális apádat siratod, csak azt hogy nem volt apád. ez pedig két külön dolog.
Úú...ja,hogy akkor ez egy régóta,vagy mindig is megvolt probléma.Ráadásul szaporodik minden felelősség vállalás nélkül mindenfelé.
Sajnálom de ezek alapján jobban jársz ha elfelejted azt a lehetőséget normalizálódhat a kapcsolatotok.
Hogy jogi hercehurcába van-e értelme belemenni passz.
Hagyd a fenebe h ilyen.
Nem jo erzes...tudom. De idovel jobb lesz.
Ó, az én apám ugyanez pepitában! Igaz én nemrég kinőttem már a gyerektartásból, 26 éves vagyok, de ugye mivel nappali tagozatos voltam egyetemen, ezért rokontartást fizetett. Neki is voltak elmaradásai még gyerekkoromból, de anyám bíróságra ment miatta. Szegény minden lehetséges módon próbálta kihúzni magát a felelősség alól, mind anyagilag, mind érzelmileg. Elintézte, hogy minimálbérre legyen belejelentve, nehogy túl sokat kelljen fizetnie, aztán még mondta is, hogy mennyire sz*rul megy neki.
Közben új autót, új tévét, hétvégi házat vett, de az én taníttatásomat oldja meg anyám egyedül.
Persze, neki is van új nője, aki végtelenül ellenséges volt velem az első perctől kezdve és éreztette velem, hogy nem kívánatos személy vagyok apáméknál. Egyszer mikor vettem a cipőmet, mert indultam haza, azt hitte, nem hallom már, miket beszélnek, de még a csukott ajtó előtt voltam és simán kihallatszott, ahogy mondta apámnak, hogy miért nem mondta meg, hogy nincs pénze tölteni a telefonomat fél évben egyszer 3500 forinttal, következő alkalommal meg is mondta, hogy, hát bocs, kérj anyádtól.
Engedd el, kérdező, az ilyen nem apa, hanem egy aljak kis féreg. Az enyém is szaporodott utána még, nem is értem a nőjét. Egyébként mi már évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, mivel ő nem keres, nem reagált a megkereséseimre, de jobb is így, már nem hiányzik.
Utolso valaszolo, egy az egyben egyezik a sztorid eleje apammal.
Ugyanugy kibujt a felelosseg alol, elintezte, hogy legyen olyan papirja ami azt igazolja, hogy havi 60ezret keres kozmunkaval, kozben meg Ausztriaban dolgozik, kitudja mennyit keres.
A no utalja az anyjat, hirtelen apam is megutalta az anyjat. Annyira befolyasolhato, hogy hihetetlen.
A gyerek egyebkent nem ettol a notol van, de terveztek meg ok is, mikozben a no 50 eves lesz jovore.
Nem tudom, hogy jogos lenne e.
Azt nem irtam, hogy azt az osszeget amit anyu kovetelt tole, azt apam testveretol megkapta. Csak ugye, hogy ezek utan apu feljelenti e anyamat es hogy az jogos lenne e, fogalmam sincs. Mert amit en kaptam aputol, azzal a multbeli dolgokat is torlesztette, mint utolag kiderult.
Igazabol nekem nincs lelkierom pereskedni vele, pedig lenne mivel megszorongatni.
"Mikor kicsi voltam felhalmozta a tartozasat gyerektartas ugyben, mikor elkezdtunk beszelni utalta o a penzt szamlara, havi 20-30ezret, ezzel o ugy gondolta, hogy a regi tartozasat letudta. Anyu meg nem. Anyu nagyon anyagias, raakart arra beszelni, hogy jelentsem fel apamat emiatt."
Tévedsz, anyukád NEM anyagias, hanem a jogosan neki járó összeget hiányolja. Mégis mit képzelsz te, hogy mennyibe kerül egy gyerek, főleg a mai kölykök, akiknek mindenféle igényei vannak, ami a mi gyerekkorunkban (őskövület 34 éves vagyok) még senkinek eszébe sem jutott volna: laptop, ájfon, internet-előfizetés stb. Egy vagyon, a gyerektartás pedig, még ha fizetik rendesen, akkor is csak a töredékét fedezi ennek. Szóval a tetű apád szépen kisétált a felelősség alól, és még neki áll feljebb. Legalább neked legyen már annyi eszed, hogy nem anyádat nézed "pénzéhesnek". Hagyod, hogy átmossa az agyad ez a senkiházi? Na ne már!
Az ilyet csak a farka viszi, és hagyja, hogy az aktuális nője dirigáljon neki: persze, mert ez a legegyszerűbb...Egy gerinctelen tetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!