Sok szülő hogy lehet olyan gonosz hogy a Nagy Árpád vagy Piros Alma nevet adják?
Én sem értem, néha azért jó nevek is születnek, nekem pl. roppantul tetszik a Major Anna :)
Viszont egy ismerősöm anyjának az utolsó pillanatban esett le, hogy talán ne Leventének nevezze a fiát, bármennyire is tetszik neki ez a név, ha a vezetékneve Bujdosó :D
Néha házassággal jönnek ki jó nevek, pl. Feketéné Poklosi Zsuzsa.
S vannak esetek, amikor nem szabad házasságkötéskor a vezetéknevek kötőjellel összekötését alkalmazni, épp elég humoros válóperben is, ahol egymás után mondják őket: Mézes-Kacsa. Anyám, aki leginkább válóperes bíró volt, napokig röhögött rajta s velem is közölte, hogy nekem is legyenek vidám perceim.
Visszatérve a témához, fel nem fogom, a szülők miért nem gondolnak bele, hogy a gyereknek minimum évtizedekig a névvel kell élnie (utána megváltoztathatja, ha akarja), a gyerekek pedig nagyon gonoszak és csúfolódók tudnak lenni... S miért is röhincséljenek az emberek bemutatkozáskor, amikor az ember valami komoly dolgot akar... Most egy poénért terhet rakni a saját gyermekükre...
De régen, amikor még nem volt korlátozás a névadásra, még rosszabb volt. Idióta szülők a legborzalmasabb neveket adták a gyermekeiknek, Ráth-Végh azt írja egy könyvében, hogy egy kislányt simán megkeresztelnek Tinókonzervnek meg ilyenek... Amennyire az emberiséget ismerem, ez még hihető is.
Én Piros Virágot ismerek meg egy Vad Ibolyát. Anyukám meg ismert egy Szájer Mónikát.
Szerintem sem jófejség egy poén miatt megnehezíteni a gyereked életét.
13as pedig hidd el hogy biztos olyan nagy értelmiségi ember ad a gyerekének Piros Alma nevet mint Te vagy.
Romák ritka nevet adnak a gyerekeiknek,nem bolond nevet,ne keverd.
És higyjétek el ahol ilyen neveker adnak,ott ez az elfogadott,sztem ők még örülnek is hogy milyen szuper nevet adtak a gyereknek.
Én ismerek 2 Virág nevű lányt.
1. Tulipán Virág
2. Szép Virág / szegény lány bűnronda/
#17, a Ronáldó, Rikárdó, Ármándó az ritka név lenne?
Kérdező, ha te még a Nagy Árpi szintjén vagy megrekedve, akkor inkább ne bolygasd a névadás kérdését, mert ez óvodás szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!