Szerintetek igaza van anyának, hogy lusta vagyok dolgozni?
A szüleid hozzáállása tipikusan a munkásosztály egy igen nagy szegletének a gondolkodását tükrözi tanulással, szellemi munkával kapcsoaltban.
Az én szüleim sem rendelkeznek középfokú képesítéssel sem, 17 éves koruk óta dolgoznak és ez nekik annyira természetes dolog, mint hogy a csapból folyik a víz, ha megnyitod. Nekem rengeteg harcom volt anno otthon, mivel az én szüleimben egyrészt megvolt, hogy vigyem többre, mint ők, másrészt előjött a tipikus proli gondolkodásuk, hogy aki tanul, az semmit nem csinál, az összes egyetemista ingyenélő, és persze, hogy milyen jó dolgom van nekem, aki egyetem mellett kétféle munkát végez, hogy a minimális (havi 10-15000 Ft) támogatásuk mellett meg tudjon élni.
Szerencsére már egy ideje teljes állásban dolgozom, most meg az megy, hogy a szellemi munka az nem munka, abban nem lehet elfáradni, mit panaszkodok, én csak ülök az irodában, bezzeg ők stb. stb.
Tanácsom nincs, szerintem úgy is tudod, Kérdező, hogy mik a lehetőségeid. Dolgozhatsz egyetem mellett, mehetsz levelezőre, a szüleiddel meg ne törődj, más világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!