Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaza van anyának,...

Szerintetek igaza van anyának, hogy lusta vagyok dolgozni?

Figyelt kérdés
Tavaly szakmunkásvizsgáztam, most érettségire járok, jövőre fogok érettségizni. Azt mondtam anyáéknak, hogy ha úgymond jól fog sikerülni az érettségim, akkor megpróbálnék továbbmenni és elvégezni egy felsőfokú szakképesítést. De anya szerint már így is sokat élősködtem a nyakukon és nem azért dolgoznak, hogy én a nehezen megkeresett pénzüket elherdáljam! Csak a lustaság beszél belőlem azért akarok tanulni. Meg hogy nem ilyenkor (20 éves leszek pont amikor érettségizek) kell tanulni, hanem gyerekkorban kellett volna elkezdeni.
2018. jún. 6. 13:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid hozzáállása tipikusan a munkásosztály egy igen nagy szegletének a gondolkodását tükrözi tanulással, szellemi munkával kapcsoaltban.

Az én szüleim sem rendelkeznek középfokú képesítéssel sem, 17 éves koruk óta dolgoznak és ez nekik annyira természetes dolog, mint hogy a csapból folyik a víz, ha megnyitod. Nekem rengeteg harcom volt anno otthon, mivel az én szüleimben egyrészt megvolt, hogy vigyem többre, mint ők, másrészt előjött a tipikus proli gondolkodásuk, hogy aki tanul, az semmit nem csinál, az összes egyetemista ingyenélő, és persze, hogy milyen jó dolgom van nekem, aki egyetem mellett kétféle munkát végez, hogy a minimális (havi 10-15000 Ft) támogatásuk mellett meg tudjon élni.

Szerencsére már egy ideje teljes állásban dolgozom, most meg az megy, hogy a szellemi munka az nem munka, abban nem lehet elfáradni, mit panaszkodok, én csak ülök az irodában, bezzeg ők stb. stb.

Tanácsom nincs, szerintem úgy is tudod, Kérdező, hogy mik a lehetőségeid. Dolgozhatsz egyetem mellett, mehetsz levelezőre, a szüleiddel meg ne törődj, más világ.

2018. jún. 6. 17:15
 12/12 anonim ***** válasza:
Elottem szolonak van igaza, valoszinuleg joval ertelmesebb vagy mint az ostoba szuleid, tanulj, amig csak lehet.
2018. jún. 10. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!