Milyen érzés egy anyának hétvégén és délutános (éjszakás) műszakban dolgozni?
Én 12 órás szakokba dolgozok. A kislányom lassan 7 éves lesz. Szülés előtt, pontosabban terhesség előtt 3 műszakba dolgoztam 6+2 be ha hétvégére esett akkor hétvégén is. Amikor visszamentem dolgozni akkor a bölcsi miatt átkértem magam arra a részre ahol csak délelőttös műszakban kell dolgozni, és nagyon ritkán délutánosba. Pénz szempontjából csak alapbér járt ami elég karcsú az a 110-120 nettó amit akkor adtak. Igaz akkor többet ért mint most, de ugye 3 szakban a pótlékok miatt mégis csak nettó 160-170 volt a bér, és azért nem volt mindegy. Ameddig nem lett óvodás addig kihúztam állandó délelőtt, de amikor ovis lett, plusz apám is nyugdíjba vonult, meg a párom is talált olyan állást ami nem csak jobban fizet, hanem valamilyen szinten rugalmas is a munkaideje plusz nagyon közel van akkor kértem vissza magam 3 szakba. Akkor ugye megszüntették a 3 műszakot és átállták inkább 12 órára ami eleinte abból állt hogy 2 nap meló 2 nap pihenő, de azóta áttették 3-3 napra. így keményebb egy picit de túl lehet élni, nekem ez így jobban tetszik mint a 6+2 8 órásba. Igaz hogy ha hétvégére esik akkor gáz otthagyni a családot mert menni kell, vagy éppen éjszakásból jövök haza és aludnom kell, a gyerek meg ugye engem akar, és ez így nehéz mindenkinek, de sajnos ami kell az kell.
Már hozzászoktunk ehhez az életvitelhez, nekem annyiból tetszik így hogy több szabadidőm van itthon, és annyiból rugalmas a munkahelyem hogy lehet műszakot cserélni ha a váltóval megtudunk egyezni, és csúszási lehetőséget is szoktak adni.
Ha túlóra van az meg baromi jól fizet, de csak havi 2 műszakot engednek, mert tudják hogy az sok az embernek és kifárad még jobban. De van is aki akar túlórázni, sokszor ha nem kell annyi túlóra egy hónapban akkor sokan akik egyedül vannak, vagy nincs gyerekük majdnem verekednek azért hogy ki mehessen és ki ne menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!