1 hónapja kezdtem egy cégnél, állandó túlóra van szombaton, mindig azt mondják kötelező. eddig 1-szer mentem be, de többet nem fogok. járhat ez miatt szankció a cég részéről? Vasárnap este 6-ra kell menni, ugy kezdődik az éjszakás hét.
Miért ne lenne szabályos?
Ha szabályosan elrendelik, akkor sajnos ez van.
A legtöbb helyen van túlóra, a Munka törvénykönyve azt szabályozza, hogy egy évben mennyit lehet elrendelni, de így, hogy 1 hónapja léptél be, sehogy sem tudnád túllépni.
Tényleg ez megy kb mindenhol, otthagyhatod, ha így állsz hozzá.
De azzal számolj, hogy ha hasonló helyre mész - gondolom nem mérnök vagy, hanem vmi gyárba mész egy átlagos, vagy semmilyen szakmával - a másik helyen is ugyanez lesz!
ÉS jól írták, ha nem te mondasz fel, de nem mész be túlórázni, akkor ők fognak felmondani neked.
A jelenlegi kormány hozta azt a rendeletet hogy 200 órát meghaladó túlmunka rendelhető el,különösebb szankció nélkül.
Magyarul ha akarja minden szombaton behív túlórázni,amit persze kifizet..csak akkor van a héten 1 napod pihenni.
Ha nem mész be, akkor az a szankció, hogy kirúgnak. Mivel még próbaidős vagy, azért simán el tudnak küldeni azonnali felmondással.
De ha már letelt volna a próbaidőd, akkor is el tudnak küldeni arra hivatkozva, hogy a kötelezően elrendelt túlórát nem teljesítetted. Sajnos ez teljesen legális, hogy ilyet elrendelnek, és akkor neked muszáj bemenned, ha tetszik, ha nem. :(
Ez azért nen teljesen így van.
A munkáltató írhat elő túlórát, de azt a munkavállaló NEM KÖTELES elfogadni.
Nem tudom, hol elsz, kedves utolso.
Ajanlhat is fel, de ez ritka.
Az jellemzo, h kotelezo tulora van.
Ott nem kerdezik, van-e kedved, raersz-e. Senkit nem erdekel.
Ha meg akarod tartani a munkad, akkor mesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!