Későn tanultam meg beszélni, 5 éves koromban. A szüleim állandóan azt mondják mennyi baj volt velem, mennyit idegeskedtek, mert sokat hordtak orvosokhoz. Ha valamin összeveszünk, ezt biztos felhozzák. Szerintem sokat fejlődtem, már pl. az emberek szemébe nézek, jobban hozzámerek szólni idegenekhez is. De szerintük én csak egy felesleg vagyok, akivel csak gond van, és nem vagyok jó semmiben, és mivel kiállhatatlan vagyok, ezért senki sem szeret sehol.
2018. jún. 2. 17:15
1/9 anonim válasza:
Ha vkinek nyug a beteg gyerek miért vállalja,bár sokaknak az egészéges,kituno tanulo is nyug,mert az elveszi az idejét.. Sose értettem az ilyet. :O
Nem vagy felesleg. :(
2018. jún. 2. 17:22
2/9 anonim válasza:
Az az autista másszóval?
2018. jún. 2. 17:25
3/9 anonim válasza:
Nővérem fia aspergeres. Egészséges ikrek után jött ő. Soha egy pillanatra nem hibáztatja őt, hogy milyen, és emiatt más bánásmód kell neki.
Szörnyű, ahogy a szüleid állnak ehhez. Nem te akartál megszületni, hanem ők akartak gyereket. Ha ennyire nyűg voltál nekik, miért nem adtak örökbe? Akkor lett volna esélyed elfogadó, szerető szülők mellett felnőnöd.
Az nem elítélendő, hogy így születtél. Az az elítélendő, ahogy ezt ők kezelik.
2018. jún. 2. 17:30
4/9 Metionin válasza:
Előzőnek: igen az autizmus egyik fajtája. De ma már nem diagnosztizálják külön.
Kérdező, ezen túl kell lépni. Én is aspi vagyok és minden egyez hibázásomkor (hiba= nem ötös dolgozat, 5 perc késés) azt hallgattam, hogy nekem hálásnak kell lennem azért mert fejlesztettek, mert nem adtak intézetbe, ezért mindig mindenben csak a legjobb lehetek. Plusz a kellemes lelki zsarolások, hogy úgysem lesz belőlem semmi, kár volt belém az idő és energia. Elég hosszú időbe telt megtanulni elhatárolni magamat ettől, de megérte. Ignoráld őket amíg velük laksz, utána amint teheted, lépj le.
2018. jún. 2. 17:34
5/9 anonim válasza:
Nem elítélendő. Nem azzal van bajuk, hogy Aspergeres vagy, hanem azzal, hogy nem vagy az a tökéletes gyerek, akit ők megálmodtak maguknak. Az ilyen emberek a neurotipikus gyerekben is csak a hibát látnák.
2018. jún. 2. 17:46
6/9 anonim válasza:
Milyen kedves szüleid vannak! Vinné el őket a lidérc!
Egyébként Einstein is 5 évesen kezdett beszélni...
2018. jún. 2. 17:47
7/9 anonim válasza:
Én is az vagyok. Engem még csak el se vittek orvoshoz, nem hogy fejlesztettek volna. Felnőttként kértem diagnózist, mikor már mehettem egyedül. De azóta is azt hallgatom, hogy ha valamit nem "normálisan" reagálok le, vagy csinálok, hogy ezt csak kitalálom, csak lusta vagyok, nem akarom csinálni, hülye vagyok, stb... És hogy kiskoromban is az én hibám volt minden és mennyi nehézséget okoztam. Sajnos sokszor nem olyan helyre születik az ilyen gyerek, ahol rendesen fogadnák és segítenék. Ne foglalkozz velük. Tudom, nehéz, de mást nem tudsz tenni.
2018. jún. 2. 18:07
8/9 anonim válasza:
Nem elítélendő. A szüleid viselkedése, hozzáállása, sokkal inkább.
2018. jún. 2. 18:11
9/9 anonim válasza:
Miért volna elítélendő? Nem te kérted, hogy az legyél. Ez nem választás kérdése, nem azonos azzal, mintha például drogoznál. Szüleid meg... nincs mit mondanom, bunkók.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!