Sok szülő miért erőltet bele a gyerekébe olyan ételeket, amit a gyerek nem szeret?
(Tudom, vannak gyerekek, akiknek semmi nem jó, valamit meg mégis kell enniük, ez rendben van.)
De vannak szülők, akiknek ha a gyereke utálja pl a kelbimbófőzeléket, akkor is beleerőltetik, akár veszekedéssel, fenyegetőzéssel, "az afrikaiak éheznek" szöveggel, vagy más módszerekkel... Ez miért jó a szülőnek? Élvezi, vagy mi? Miért csinálják, mi előnyük van ebből?
Önző ostoba hozzáállás.
Jó kóstoljon meg mindent a gyerek, ne utáljon valamit csak dacból, de a tömést direkt erőltetést sosem értettem.
Nekem a kedvencem amikor egy alapból nem válogatós embert akarnak megtömni azzal az egy dologgal amit utál. Múltkor egy barátom mesélte, hogy az anyja 20+ év után sem bírja felfogni, hogy ő azt nem szereti.
Valaki felhozta a répás fütyülős példát, szerencsére nincs bajom vele de ha csak emiatt ettem volna szerintem komoly tragédiaként éltem volna meg óvodásként, hogy az utált étel elfogyasztása ellenére sem tudok fütyülni (a mai napig nem tudok)
"Ma már a zunokától borulok ki, aki azt magyarázza, hogy azért nem eszi meg a lecsót, mert paprika van benne. A tegnap meg azért kért kétszer is belőle, mert nem volt benne paprika."
Mert igazodtál az igényeihez már ha nem csak hazudtál neki. Én speciel szintén a paprika miatt nem eszek lecsót, mivel utána fél napig ég a gyomrom tőle. Nyersen amúgy is jobban preferálom, sütögetéskor néha el is csábulok a finom roppanós paprika iránt utána meg bánom.
Ha az volt a menü akkor ettem helyette szendvicset, nem hal bele a gyerek ha alkalmanként nem fogyaszt meleg ételt.
Nálunk az volt a szabály, hogy mindent meg kell kóstolni. Ha nem tetszik az étel vagy csak nem kívánod akkor a hűtőben kereshetsz valami fogadra valót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!