Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa utálja, ha éjszaka későig...

Apa utálja, ha éjszaka későig fent vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Alapjáraton egy éjszakai bagoly típusú 18 éves fiú vagyok. De ami a vicces, hogy ő is, sőt jobban mint én. Mivel érettségiszünet van és befejeztem a sulit, ezért már nem kell korán kelnem egy jó ideje. Tehát ezt nem ezért csinálja. Azt mondja, hogy nem akarja, hogy olyanná váljak mint ő, hogy éjszakai életet éljek, hanem azt szeretné, ha normális életem lenne sőt ha kell erővel reggeli pacsirtává változtat. Én pedig ezt nem szeretném.... Egyszerűen nem tudok hajnali 2 előtt elaludni, és nem tudok dél előtt felkelni. Nekem ilyen a biológiai órám ezzel nem tudok mit kezdeni, nekem így kényelmes, de ha kell, felkelek reggel persze. De most nem kell, itthon maradhatok. És ez apát annyira zavarja, hogy ha meglát este 10 urán gépezni, leordítja a fejemet az éjszaka közepén és kihúzza az internetet.... Nagyon-nagyon utálja, hogy ilyenkor tevékenykedem. Pedig ő például hajnali 4-ig nem tud elaludni és unalmában őrjáratozik sokszor, hogy alszom-e és mikor lehet velem összeveszni. Meg sokszor mondja azt hogy kis 18 éves kisbabának már alapból este 9-kor ágyban lenne a helye, és ezt nem viccből mondja. Meg tud őrjíteni. Alapból szeretjük egymást, nincs bajunk egymással, de ez a dolog akkora viszályt szül köztünk, mintha embert öltem volna. Büntetéseket akar kiszabni rám, megsértődik ha nem alszom el és folyton az idegeimen táncol ilyenkor.Ja és nem zavarom amúgy a családot éjszaka, ilyenkor már csöndben videót nézek vagy eljátszogatok magamban, nem ordibálok és nem beszélgetek senkivel, tiszteletben tartom anyuékat és húgom, mert ők pacsirták, reggel 5-kor kelnek már maguktól is. Szóval mivel lehetne észérvekkel meggyőzni apát a dologgal kapcsolatban? Ha azt mondom, már 18 vagyok, csak kiröhög és azt mondja 25-ig én még egy senki vagyok, akinek nincs saját gondolkodása. Biológiai órában nem hisz. Mit lehet még neki mondani?

2018. máj. 30. 00:46
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
41%
és előző, azt hiszed, normális munkahelye lesz annak, aki szarrá pontozta a 13-ast - miszerint 18 évesen már értelmes felnőtt emberként kellene élni, gondolkodni - és nem éjt-nappá téve gépezni, videózni, fb-ni, délig lustálkodni, minimumot tanulni, kényelmeskedni.
2018. máj. 30. 10:29
 32/39 anonim ***** válasza:
39%
Ugyanaz jutott eszembe, mint 31-esnek. Lehet valaki sokáig ebren levő, de ha gépezésből áll az egész, akkor milyen haszna lesz valaha is?
2018. máj. 30. 10:35
 33/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most keltem mindjárt át is olvasom az összeset, remélem megtalálom a megoldást :D
2018. máj. 30. 11:43
 34/39 anonim ***** válasza:
49%

Hagyd, ha nem érti. Szerintem nem tudsz vele mit csinálni...majd talán megunja.

18 éves, most végzett az iskolával, most érettségizett és még visszavannak a szóbelik. Mi a francért ne engedhetné meg magának, hogy hajnali kettőig ébren legyen és addig filmezzen, netezzen stb., majd másnap sokáig aludjon? Én is így voltam vele. Négy évig korán kellett kelnem, késő délutánig suliban voltam és hazaérve is tanulnom kellett éjszakába nyúlóan, majd ezt minden nap újra és újra... ahogyan vége lett a sulinak és jött a szünet, akkor annak örültem a legjobban, hogy végre annyit tudok aludni, amennyit akarok és azt csinálhatok, amit akarok. Eleinte én is rengeteget aludtam és nekem is volt ilyen, "hajnalig ébren vagyok, majd másnap délig alszom" időszakom, aztán idővel rendeződött a dolog. Ha korán kellett kelnem, mert menni kellett valahová, dolgom volt stb., akkor fel tudtam kelni. Szeptembertől kezdtem az egyetemet és nem volt kínszevedés se semmi ilyesmi, ugyanúgy fel tudtam kelni reggelente és ugyanúgy tudtam csinálni a dolgomat, tanulni, ahogyan előtte négy évig, szóval az a néhány hét lustálkodás nem fog senkit sem a pokolba taszítani.... Szerencsére az én szüleim ezt megértették és egyébként én ezt sosem fogom megérteni, hogy miért kell ezt így kezelni. Miért nem lehet még ma sem felfogni azt, hogy mindenki más? Ott van apukám, aki minden nap kilenckor fekszik le aludni és fél ötkor kel, neki akkor kezdődik a napja (nem a munka miatt). Én és anyukám pedig ennek a tökéletes ellentéte vagyunk, mert általában éjfél után fekszünk le aludni és akár délig is tudnánk aludni. Mások vagyunk, máshogyan "működünk", ennek ellenére mégis képesek vagyunk együtt élni.

2018. máj. 30. 12:31
 35/39 anonim ***** válasza:
72%

"A bagoly és a pacsirta igenis lètezik" legalábbis az agyzsibbasztó, nőket hülyének néző magazinok szerint."

Hát nem...komoly tanulmányokat publikáltak a témában. Valahogy észre kellene venni, hogy az emberek nem gépek, akikre írtak egy softvert, és mindenki egyformán működik.

2018. máj. 30. 12:31
 36/39 anonim ***** válasza:
71%

"Nincs olyan, hogy bagoly típus."

Dehogynincs! Magam is az vagyok. Az voltam egész életemben, és most már nagymamakorú vagyok.

Iskolás koromban is éjfél után tanultam, amikor mindenki lefeküdt, akkor fogott a fejem. Érdekes, anyám elég szigorú volt, de ezt még ő is megértette.

Mióta az eszem tudom, hajnali kettőkor megyek aludni. Annyival jobb helyzetben vagyok, hogy nekem elég 4-5 óra alvás. Én szeretem, hogy ilyen vagyok. Mindig mindenre van időm.

2018. máj. 30. 13:18
 37/39 anonim ***** válasza:
83%

"Bármilyen munkád lesz reggel kell kezdeni, ahhoz pedig időbe le kell feküdni."

Nem! Jónéhány munkahely van, ahol nem reggel kezdesz. Olyant kell választani. Ráadásul a baglyok jobban bírják az időeltolódást is.

2018. máj. 30. 13:23
 38/39 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, apádnak az a baja, hogy van még egy bagoly a házban.

Én mindig remekül éreztem magam éjszaka, amikor már mindenki aludt, és nem zavartak.

Ha lett volna a saját életteremben egy hasonló, engem is zavart volna.

2018. máj. 30. 13:27
 39/39 anonim ***** válasza:
68%

Ötletetek egyébklént nincs, hogy hogy a csudába aludjon el az ember éjfélkor? Én évtizedek óta törekszem rá (na jó, inkább az 1-2 órára, mert van realitásérzékem) és szinte soha nem jön össze. Tudom, hogy a géphez ragadtságom is zavar benne, de ha lefekszem az ágyamba, akkor is képes vagyok 2-3 órán át ébren hánykolódni. Valószínűleg 24 órásnál kicsit hosszabb a saját, természetes napom, 16-18 óra ébrenlét után még kicsit sem vagyok álmos, viszont sokat kell aludnom. Már gondoltam rá, hogy jobban le kéne terhelnem magam...

Nyilván simán lehet úgy dolgozni, hogy az ember sokáig alszik, hol élnek azok, akik azt hiszik, hogy 8-ra kell járni (sok helyen amúgyis 9-re s van, ahova 6-ra, vannak éjszakai műszakok s ezek még mind a kötöttek)? Nekem elvben kötött munkaidőm volt, de 8-kor még aludtam :) Van, ahol a melót kell megcsinálni, nem ott ülni pontban.

S persze vannak távmunkák is.

Ettől még a déli kelés véleményem szerint nagyon keveseknek jó. Engem speciel irritál, ha délben kelek, kicsit elrontja a napomat, télen értékes napfényt vesztek, de nem is vagyok éjszakai típus, inkább délutáni-esti. Nem tudok éjszakázni, soha nem is tudtam.

Igenis van ilyen, bizonyos fizikai dolgokat nem tudunk büntetlenül áthágni.

2018. máj. 30. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!