Apa utálja, ha éjszaka későig fent vagyok, mit tegyek?
Azért nem alszol, mert netezel. Pláne ha játszol. Nem tud kellően lenyugodni az idegrendszered.
Nincs olyan, hogy bagoly típus. Olyan van, aki nem hajlandó korán feküdni és kelni, és nem hagyja magát elaludni a fáradtság első jeleinél.
Az eredmény: hát ja, kéne menni sportolni, de 18 évesen nincs rá energiád. Állandóan fáradtan és morcosan kelsz.
Létezik biológiai óra. De nem ilyen formában, hogy nem alszol hajnalig. Úgyhogy nyugodtan hívd fel az orvost, majd kijavítja ezt a tévhitet.
Ez egy rossz napirend. Tudsz rajta változtatni, csak nem akarsz.
Apád pont azért akarja, hogy ne így legyen a napirended, mert a saját bőrén tapasztalja, hogy ez mekkora szívás.
Sötét Lélek világosan elmondta mi a helyzet. Igaza van. Borzalmas kínok várnak rád, ha "délig alszol" - ezt sehol sem tolerálják. Abban is igaza van apádnak,hogy 10 után ne gépezz- olvass, hallgass zenét, rajzolj, írj- sokkal jobban jársz. Még egy, amit itt senki nem figyelt meg: "már 18 vagyok, csak kiröhög és azt mondja 25-ig én még egy senki vagyok, akinek nincs saját gondolkodása"
Na állj! Felnőtt vagy. Saját gondolkodása egy 4 évesnek is van - sőt! a gondolkodó KÉPESSÉG (!) 4 évesen több, mint 90%-ban rendelkezésre áll! Ezt a képességet kell kibontakoztatni a következő években. Van ami ellene van,van ami használ: Állj el a gépezéssel, tanulj, alkoss! Említsd meg apukádnak, hogy Caius Iulius Caesar római hadvezér, császár már 17 évesen hadsereg szervezett, Sosztakovics már 18 évesen több remekművet írt, de nagyon sok példa van, a lényeg: 18 évesen felnőtt vagy, férfi vagy. Élj úgy.
10-es ez úgy ahogy van, baromság.
A párom hiába fekszik le 10-kor, hogy oké, aludjunk, 2-3-ig csak forgolódik. Minden áldott éjjel. Így inkább dolgozik éjjel, mert csomó ötlete van.
És nem, nem alszik délig, legkésőbb 9-kor fenn van, de délelőtt csak "elvan".
Mikor nagy ritkán elalszik 11-kor (kb. évente 3x), akkor is használhatatlan délelőtt.
Én meg reggel tanulok, írok, mert akkor pörög az agyam, és sokszor már 5-kor kinn vagyok az ágyból.
Nem mindenki olyan, hogy 10-kor alszik, anya is sokkal szívesebben ment éjszakára dolgozni egész életében, mert tevékenyebb volt, gyorsabb és hamarabb hozott döntéseket.
Csak ugye mindenkinek kötelező 8-16-ig melózni, és azok, akik éjjeli baglyok, meg szp.janak, mert hiába fáradt, nem fog tudni 1-2 előtt elaludni.
Ha mondjuk 10-kor lezárod a gépet, utána fürdesz, olvasol, vagy beszélgetsz egy kicsit apáddal, aki úgyis fent van, akkor éjfélre el tudsz aludni. - mondd ezt a páromnak, aki ha 10-kor kikapcsolja a gépet, zuhanyzik és lefekszik mellém, még legalább 3-4 órát fekszik a sötétben, mert nem tud aludni.
Ha végigtúráztunk előtte 15 km-t, akkor is ez a helyzet, és ha már 8-kor ébren van minden nap, akkor is ez a helyzet.
Nincs igaza apukádnak, és rengeteg olyan hely van, ahol nem kell reggel járni dolgozni. Én egy pénzügyi multinál dolgozom informatikusként és teljesen rugalmas a munkaidő, én például általában 11től dolgozom este 8ig, van hog néha 10től 7ig vagy 12től 9ig.
Az meg hogy CSAKIS este tud pihenni az agy nettó baromság, úgyhogy örültem volna, ha linkelitek a tudományos kutatást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!