Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha öregek a...

Mit csináljak ha öregek a szüleim? 18/f

Figyelt kérdés
Én 18 vagyok, édesapám 59, édesanyám 55. Olyan mint ha szülők nélkül nőttem volna fel, felfogásban, gondolkodásban, nevelésben nagyszülőknek elmennének. Nemtudok velük a mai dolgokról beszélgetni (társadalom, tinédzser kor, barátnő, suli) csak a kert érdekli őket meg ami a faluban történik.
2018. máj. 27. 19:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
23%
Nem vagyok mai gyerek,anyám 58 éves,de simán beszélek arról kivel keverek,milyen alkoholt ittam tegnap,mit szívtam vagy bármi egyéb,soha nem volt tabu téma semmi.Tovább megyek.Nagymamámnak,aki már nem él,megmutattam a különféle bódító szereket is,mert soha nem látott olyasmiket.Soha nem zavartattam magam semmilyen témában.
2018. máj. 27. 22:16
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Korkülönbségben nagyjából ez a helyzet nálunk is, de ez szerintem még elfogadható. Kicsit konzervatívak voltak mindig, de más "gond" nem volt velük, mi mindig sokat beszélgettünk:) Szóval ezzel a korkülönbségnél ez még sokkal inkább személyiségfüggő.

Tenni nem nagyon tudsz semmit.

2018. máj. 27. 22:24
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem öregek. Én 19 vagyok, anyukám 54, apa 56. Szóval nagyjából ugyanúgy vannak mint a te szüleid. Viszont szerintem, hogy mennyire érződik ez a "korkülönbség" abszolút a szülőkön múlik.

Persze nálunk sem feltétlen értik a youtube működését, vagy anyukám múlthéten kiakadt, hogy milyen print screen gombot kéne lenyomnia a billentyűzeten (mert félelmetesen prtsc van a billentyűn), de úgy érzem, hogy ezek azért beleférnek, hisz az ő idejükben ez ennyire nem volt mindennapi.

Szerencsére én ugyanúgy tudok a suliról beszélgetni, hogy mit gondolok adott szituációkról stb. Csak nagyon ritkán érzem azt, hogy régimódi lenne a gondolkodásuk.

De tudok olyat is, akinek még csak a 40-es évei elején van az anyukája/apukája, de mégis sokkal régimódibb, mint az én ötvenes szüleim. Szóval szerintem ez nem a kortól függ, hanem az adott embertől.

2018. máj. 28. 11:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is 32 voltam, mikor az első fiam született, a másodiknál 34, de nálunk sosem volt ilyen probléma, most már 60 felett vagyok, de én pld. többet tudok a számítógépekről, mint ők, nő létemre. :) Bármiről tudtunk és tudunk beszélgetni, szóval tényleg nem korfüggő.
2018. máj. 28. 12:28
 15/20 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem korfüggő. 19 vagyok, apám 66, anyám 59, és bármiről tudok velük beszélni, a felfogásuk is modern, a modern technika vívmányaira meg én tanítom őket.

A te szüleid akkor is éppen ilyen begyöpösödöttek lennének, ha fiatalabbak lennének, ezen meg nemigen tudsz változtatni.

2018. máj. 28. 22:12
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem öregek a szüleid.

Csak még te látod őket annak.

Inkább abból a szempontból lesz hátrány,hogy te 20-on éves leszel mire nyugdíjasok lesznek,akkor nehezebb lesz.

2018. máj. 29. 01:57
 17/20 anonim ***** válasza:
jo lenne ha a sok idiota no aki 40 en felul vallalja a gyereket vagy esetleg tobbet is elolvasna a kerdesedet. en mindig ezt probalom magyarazni hogy foleg ha nem eleg intelligens , muvelt es halado szellemu az a szulo akkor ez a generacios tavolsag egyszeruen lekuzdhetetlen. semmit se tehetsz ez van. sajnallak de ebben nem tudsz lepni semmit.
2018. máj. 30. 11:47
 18/20 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Vannak ám olyan kérdezők is,akik 15 évesek és az édesanyjuk és édesapjuk 32 évesek és állandó feszültségben él a család az anyagi csőd,kilátástalanság miatt.

Minél idősebbek a szülők,annál nagyobb eséllyel jó körülmények közé születik a gyerek.

Persze vannak hátrányok is,de inkább szülessen stabil környezetbe a gyerek!

2018. máj. 30. 15:06
 19/20 anonim ***** válasza:
mind ketto veglet. nem kell se tizenot evesen se 45 evesen szulni. mindennek megvan a maga ideje.
2018. máj. 31. 09:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Későn írok, de 18 éves leszek 2 hét múlva.

Anyám 58, apám 62.

Simán elmondtam nekik, mikor lefeküdtem egy sráccal tavaly. Apámmal szinte folyton a dugásról beszélünk vicc szinten....:D

Attól, hogy idős valaki még lehet jó fej. Egyik barátnőm szülei 40 körüliek, még is félelemben mennék haza ha velük élnék.:D

2019. jan. 14. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!