Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek elfogadható...

Szerintetek elfogadható édesanyám hozzáállása?

Figyelt kérdés

Nyár elején szerzem meg a jogsit rá két hétre pedig édesanyámnak el kellene utaznia 700 kilométer messzire. Felajánlottam, hogy elfuvarozom, (nekem is el kellene ott intéznem pár dolgot), de ő nem akar velem jönni.

Tisztában vagyok vele, hogy friss jogsival nehéz ennyi utat megtenni, ezért gondoltam, hogy két nap alatt tennénk meg a távot. Soha nem hajtok gyorsan, idősebb tapasztalt oktatóm szerint jól vezetek és betartom a szabályokat. Édesanyám azt állítja, hogy veszélyes, de baj bármikor történhet.

Inkább vonatozni akar majd egy teljes napon keresztül, de semmiképpen nem akarja, hogy ketten utazzunk autóval.

2018. máj. 27. 12:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Annó nekem is mondott olyat az oktatóm, hogy egész jó vagyok, de a friss jogsi csak feljogosít a gyakorlásra.

A másik meg az, hogy nem tudom mennyit változott azóta, de 7 éve meg se jött két hét alatt az első jogsim.

2018. máj. 27. 19:35
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Én se mennék anyud helyében, igaza van. Friss jogsis leszel, még bőven rengeteget kell gyakorolnod, főleg, hogy ekkora utat megtegyél.
2018. máj. 27. 21:15
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, abszolút gyerekes vagy, és semmi felelősségérzet nincs benned. Fantasztikus ötlet.

Az "ebből nem lesz közös út" alatt mit értesz? Majd anyukád megy vonattal, te meg kocsival? :D Illetve igen, eléggé benne van a pakliban, hogy nem is mész át elsőre a forgalmin. Sok szuperül vezető ismerősöm bukott meg kis hülyeségek miatt. Kicsit magas lovon ülsz, nem gondolod?

2018. máj. 27. 21:32
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Kinek akarod bemesélni, hogy kényelmesebb 4 napon keresztül kocsikázni, mint egy napot vonatozni? Mert ugye haza is kell menni.

Szállj már le a földre, ez nagyon rossz ötlet.

2018. máj. 27. 21:52
 25/27 anonim válasza:
91%
Teljesen elfogadható anyukád hozzáállása. Amint betöltöttem a 17-et én megszereztem a jogsit és nagyon sokat vezettem, bár jórészt felügyelettel. Majdnem 19 voltak, mikor hosszabb távra egyedül megkaptam az autót. A múlt félévben Németországban voltam (ekkorra már 20 éves voltam) és felmerült, hogy vigyem el az autót, de végül nem kaptam meg és utólag belátom, hogy igazuk volt, mert egyedül 900km sok még úgy is, hogy azért elég sokat vezetek. Ha van melletted valaki, aki levált, akkor esetleg.
2018. máj. 28. 07:44
 26/27 anonim ***** válasza:
93%

Plusz így még némi rutint is szerez az ember. Szerintem. - nem.

Rutint hosszú évek alatt fogsz szerezni, nem két nap alatt. Majd ha tíz-tizenöt éve vezetsz napi szinten 5-600 kilométereket, na AKKOR elmondhatod, hogy van rutinod.

Sok vezető van, aki napi szinten 5-8 kilométert furikázik: reggel elmegy dolgozni, délután hazamegy. Ezek sem rutinos vezetők szerintem, csak régóta van jogsijuk.

2018. máj. 28. 09:45
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek anyukáddal.

Bár nekem van jogsim, évtizedes gyakorlatom és saját kocsim is, de 700 km-es távnál nem vezetnék, hanem lehetőleg vonattal mennék. Ha egy profi sofőr (nem kéthetes, hanem sok éves gyakorlattal, akár hivatásos jogsival) akarna vinni, még azt is visszautasítanám!

Egyszerűen azért, mert vonattal ezerszer kényelmesebb, de még busszal is az! Nem vagyok egy ülésbe beszíjazva, bármikor felállhatok, kinyújtózhatok, léphetek kettőt.

Egyébként, ha két napig autóznátok, akkor meg egyértelműen hosszabb is lenne autóval, és a szállásköltség miatt sokkal drágább is. És emiatt valószínűleg a csomagotok is több lenne. Gyakorlatilag minden szempontból rosszabb lenne.

2018. máj. 28. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!