Normális a szüleim és a testvéreim hozzáállása a dologhoz?
A testvéreim nagy hisztis manipulátorok, sokszor a szüleimmel egyetemben. Öcsémnek minden szabad (20+) bárki jöhet mehet, le van szarva, hogy ott használják őt ki ahol tudják.(és ezzel a szüleimet is) Én ugymond feketebárány vagyok a családban, mert rám mindig számíthattak, de fordítva nem igazán volt így. Egyet kértem tőlük, hogy a barátnőmmel legalább felszínes viszony legyen meg. Sokszor a testvéreimen látom, hogy direktbe nézik levegőnek. Ő egy nehezen nyíló tipus és csendes. Ha próbál velük beszélgetni vagy meg sem hallgatják és csak nekiállnak dicsekedni ( holott ő egy tanult és művelt nő) a másik, hogy a szüleim is csak a maguk kis dolgairól képesek beszélni és mivel nem egy körökben mozognak éreztetik vele, hogy de buta, hogy ezt nem tudja. (Például műszaki dolgok) Mindenki a maga módján értékes. Most ő is 3 nyelven beszél folyékonyan, lediplomázott és egy vagány csaj. Jó pozicióban dolgozik, világot lát. Beskatúlyázzák, mert nem tetszik nekik, hogy van más világ is mint az ővék? Valószínűleg velem is így vannak. (...) Én eldöntöttem, hogy vele fogom leélni az életem. És hát egyik ünnep keretében ujra kimutatták a foguk fehérjét, és mondtam, hogy ennyi fogadják el a tényt. Felálltam és elmentünk. Azután egyre inkább azt veszem észre,hogy már velem is ezt csinálják. Érzem rajtuk a viselkedésükből,hogy minek jött ide.. Magyarán költözzek el, ha a párom választom? Ha még tizenéves lennék oké, de már húsz elmúltam jóval. Nem értem, a szüleim miért akarják, hogy felnőtt létemre hagyjam ott a nőt, akit szeretek,azert hogy ők boldogok legyenek? Az baj, ha csak ettől lennének boldog, hoy én boldogtalan. Páromnak megvan a véleménye, ő már nem erőlteti tovább. Szerinte itt nem róla vagy rólam van szó,hanem az anyagi biztonságról.
Komolyan ennyiért boldgtalanná tennének, csak hogy elérjék a célulat?
Sajnos pedig ha elmész, valszeg a kapcsolat meg fog velük szakadni. De lehet, azzal jársz a legjobban.
Nekem a nagyszüleim hasonlóak, mindenki hülye, akinek más az érdeklődési köre/ízlése/életfelfogása, mint az övék. Élnek még, de én 2 éve lezártam velük minden kapcsolatot. Nem feltétlen emiatt, hanen volt egy nagyon undorító húzásuk, azóta nem vagyok rájuk kíváncsi.
Lehet, hogy a tesód a lakrészedre pályázik. De ha te pl. már 16 vagy 18 éves korodtól szüleid házában egy lakrészben lakhattál (jelentésében hordozza azt, hogy jobban elszeparált, nem csak egy szoba, hanem minimum még fürdőszoba, esetleg még kis konyha rész), neki meg mondjuk szüleid hálószobája meletti "gyerekszoba" jutott, akkor valljuk be, hogy az igazságos, hogy most pár évig tesódnak legyen otthon nagyobb privát szférája, te meg önállósodj.
Ha szüleid nincsen jelentős megtakarítása, akkor az is szép segítség, ha iskolák elvégzése után pár évig nagyon kedvezményesen otthon lakhattál, közben pedig sporolhattál. Most tesódnak járna.
Ilyen esetben meg tudom érteni, hogy nekik nem tetszik annyira az olyan mentalitású fiatal nő, aki jó fizetésből szinte semmit tesz félte, hanem mindenét elkölti magára (utazásokra, öltözetre, kozmetikumra). Pedig ha tudhatja, hogy szülei majd induláskor nagyobb összeggel támogatják, akkor ez nem felelőtlenség. Ha pedig te is ebben az életmódban követted (úgy, hogy neked jövőd megalapozásahoz illett volna inkább évi 1 milliót féltetenned), akkor megértem, hogy neheztelnek a barátnődre (pedig csak rád kéne).
Miért vagy még ott?
Igen, költözz el! Elsősorban mert szereted a párod ugye? Másrészt azért, mert semmi értelme hogy otthon vagy, ha így viselkednek veled, vele! Nem lesz jobb!
Elhiszem, hogy a kedvesed beleszarik az egészbe már! Velem is ezt csinálják a pároméknál. Èn sosem lehetek olyan jó, mint ők, igazam sem lehetett soha meg jó ötleteim sem, csak ha a párom adta elő az én ötletemet - na akkor nagyon ügyes volt! S a tesókája dettó légneműnek néz.
Hát nem értettem őt sem mit ragaszkodott annyira haza? Aztán egy kedves összeveszés után a családdal vele leközölték, hogy jobb ha megy velem együtt. Meg akarod te is várni ezt?
Le kell lépni és hátra se nézni! Vagy megjavulnak vagy ha nem akkor le kell redukálni a kapcsolatot. Nagyon leépítő amikor azt éreztetik, hogy te ott nem igazán számítasz meg folyton mondanak valami kedveset na meg még a kapcsolatodba is belepofátlankodnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!