Ez így szülői szemmel miért nem elfogadható?
Te sem gondolod komolyan, hogy egy 17 éves lányt elengednek egyedül Oroszországba???????
Ahogy 1-es is írja, még az országon belüli távolság is probléma a tini kapcsolatokban (pl Balatoni szerelem), nemhogy több országgal arrébb lévő tini.
Vagy azt gondoltad, hogy pár év múlva összeházasodtok, gyerekeitek lesztek, és boldogan éltek, míg meg nem haltok???
Attól függően, hogy milyen jellem vagy, most vagymeghunyászkodsz a szülői akarat előtt, elvégzed a középsulit, egyetemet, lesz közben pár pasid, lesz jó állásod, remek férjed, aranyos gyerekeit, boldog életed lesz.
Vagy kimész hozzá, középsuli után kiköltözöl, megtanulod a nyelvét, ott találod meg a boldogságot.
Nincs erre jó vagy rossz reakció.
Kevésbé kockázatos az első verzió, ezért preferálják azt. De mindkettő elsülhet jól vagy rosszul is.
Én fiatal vagyok még, de ha a lányom 17 lesz, hasonló szituban én se engedném el. Bár tudom, hogy ez nem nyugtat meg... :)
Még szép, hogy nem engednek el 17 évesen.
Jöjjön a fiú vissza, ha neki nem gond, és annyira fontos vagy neki, ha meg nagykorú leszel és dolgozó ember,aki önállóan fenntartja magát, akkor már úgyis azt csinálsz, amit akarsz, akár ki is költözhetsz, vagy akár havonta 2x is kiröpködhetsz, ha ilyen kapcsolata vágysz. Pár hónapig kell csak kibírni, max 1 évig , ha még középiskolás vagy.
És ki fizetné a jegyedet, meg a költőpénzedet? Mi a terved arra az esetre ha valami balul sülne el? Tudsz kihez fordulni ha kiderül hogy a srác mégsem az akinek mutatta magát? Vagy csak simán összevesztek és kirak? Beszélsz annyira oroszul, vagy akár angolul hogy ha baj van tudj segítséget kérni? Tisztában vagy az orosz illemszabályokkal, legalább olyan szinten hogy ne nézzenek rád csúnyán?
Ha az én lányom lennél, leülnénk ezeket áttárgyalni, és ha mindre van jól felépített, korrekt és megvalósítható ötleted vagy terved, akkor lehetne róla szó.
De itt nem olyanra gondolok hogy majd a pasi kifizeti, mert nem, pár hónapos távkapcsolatban nem leszünk senki adósai, főleg nem a világ másik végén....
Teljesen elfogadható és érthető, ne haragudj. Ha az ennyi idős lányom szeretné, még Bécsig vagy Berlinig kiautóznék egy hosszú hétvége erejéig (saját szórakozásból is), megnézném az illető szüleit is magamnak, de Oroszországba nem.
Oroszország nem az EU. Voltam Oroszországban, hivatalos ügyben egy hetet, igencsak izzadtam a papírmunkával és drága is volt. Eleve meghívólevél kell a beutazáshoz, az nem elég, hogy te szerelmes vagy és mész a pasidhoz :) Ennek költségei vannak (ha más nem, utazási irodán keresztül). Azt is megértem, hogy a szüleid nem akarnak azért kiutazni X napra, nagy költségért, hogy te pár napot áldozz a kamaszkori szerelmek oltárán.
Az meg pláne nem jöhet szóba, hogy egyedül menj egy ilyen országba. Ki sem engednének valószínűleg kísérő nélkül (ahogy írtam, EU-n belül is kísérném az ekkora lányom). Súlyosbítja a helyzetet, hogy még Moszkvában sem beszélnek tisztességesen angolul, még annyira sem mint Budapesten. Más a mentalitás, ki vagy szolgáltatva.
8asnak igaza van.
Amugy mondd neki h skypeolatok es tanuljatok neha egyutt oroszul vagy angolul es menj ki dolgozni hozza ha elvegezted a sulit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!