Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek elfogadható...

Szerintetek elfogadható édesanyám hozzáállása?

Figyelt kérdés

Nyár elején szerzem meg a jogsit rá két hétre pedig édesanyámnak el kellene utaznia 700 kilométer messzire. Felajánlottam, hogy elfuvarozom, (nekem is el kellene ott intéznem pár dolgot), de ő nem akar velem jönni.

Tisztában vagyok vele, hogy friss jogsival nehéz ennyi utat megtenni, ezért gondoltam, hogy két nap alatt tennénk meg a távot. Soha nem hajtok gyorsan, idősebb tapasztalt oktatóm szerint jól vezetek és betartom a szabályokat. Édesanyám azt állítja, hogy veszélyes, de baj bármikor történhet.

Inkább vonatozni akar majd egy teljes napon keresztül, de semmiképpen nem akarja, hogy ketten utazzunk autóval.

2018. máj. 27. 12:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Oké, hogy szoknod kell a hosszabb távokat, de ne ugorj egyből a mély vízbe! Az előző válaszomban is írtam, hogy fokozatosan kell hozzászoknod.
2018. máj. 27. 13:40
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, vizsgázol.
2018. máj. 27. 13:40
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
2 hetes zldfülű jogsisként még jó, hogy nem engedi anyud, ennyit még tapasztalt! vezetők is nehezen tolna le.
2018. máj. 27. 14:34
 14/27 A kérdező kommentje:
Mint már írtam, a közeljövőben gyakran kell majd megtennem ezt e távot, gondoltam, hogy az első utamon jó ha van mellettem valaki.
2018. máj. 27. 14:36
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van, ez nagyon sok így elsőre. Mikor nekem meglett a jogsim, 400km-re mentünk nyaralni. Az első kb 300km-en én vezettem, de aztán mondtam apunak, hogy inkább cseréljünk. Nem volt rossz ilyen sokat vezetni, de a végére már eléggé elfáradtam, egyre jobban izgultam, nem tudtam már annyira figyelni.

Ha felváltva vezetnétek, úgy esetleg lehetne, de szerintem teljesen jogos, ha ezt anyád nem vállalja be. Pláne nyáron melegben, tele vannak az utak hülyékkel.

2018. máj. 27. 14:37
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

"Mint már írtam, a közeljövőben gyakran kell majd megtennem ezt e távot, gondoltam, hogy az első utamon jó ha van mellettem valaki."

Ezt azért te se hiszed el. Én mindenesetre nehezen hiszem, hogy ha anyád ebbe a közös útba sem egyezik bele, akkor majd engednek egyedül furikázni ekkora utakra a friss jogsiddal. Meg egy szó nélkül a popsid alá adják a kocsit. Bilibe lóg a kezed.

2018. máj. 27. 14:44
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
17 körül vagy, ugye?
2018. máj. 27. 14:55
 18/27 A kérdező kommentje:

Nemsokára 19 éves leszek.

Pont azért szeretném én is két nap alatt levezetni a távot, hogy ne legyen egyszerre sok. Plusz így még némi rutint is szerez az ember. Szerintem.

Nem mindennap de két-háromhavonta muszáj lesz megtennem ezt az utat.

Saját autóról van(vagyis lesz) szó és nem kérek engedélyt ha mennem kell.

Gondoltam, hogy eljön velem, hogy legyen társaság de ahogy látom ebből nem lesz közös út.

2018. máj. 27. 15:44
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek vagy te még! Egyértelműen nem ülnék be melléd úgy, hogy frissen szerzett jogsival akarsz több száz kilométert levezetni. (Ráadásul honnan tudod, hogy nem buksz meg? Én egy megyeszekhelyen lakom, itt divat a pénz miatt buktatgatni, ritka, ha valaki egyből átmegy.) Másrészt ha a gyerekem lennél, téged sem engednelek el az is biztos. Ne haragudj, de ez az egész nevetséges. Mint mikor 13 éves kislányon festik magukat és azt hiszik, hogy attól már felnőtt nők.
2018. máj. 27. 15:58
 20/27 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igazad van.

De pont emiatt szeretném két részletre bontani az utat, mert tisztában vagyok vele, hogy elsőre nem sikerülne egyben levezetni.

Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egyből átengednek.

Emiatt lennék gyerekes?

2018. máj. 27. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!