Hogy mondjam meg, hogy mégis csúsznék inkább egy évet az egyetemmel?
Másodéves joghallgató vagyok.
Az egyetemet, szakot szeretem, viszont még az első félévben csúsztam egy fontos tárgyból, és emiatt folyamatosan görgetem magam előtt a tárgyakat, amik arra épültek... Pl. ebben a félévben felvettem a polgári jog I.-et és II.-t is, de esélytelen, hogy mindkettő meglegyen. Emiatt alapból nagy a nyomás rajtam, magam miatt, mert általános és középiskolában is a legjobbak között voltam, sosem bukdácsoltam... Itt meg a legfontosabb tárgyakból örülök, ha a kettest összeszedem. Anyukám már javasolta január környékén, hogy adjam be újra a felvételit, aztán csináljam meg ezt az évemet megint, mert neki nem ér annyit ez az egyetem, hogy tönkremenjek teljesen. Akkor még úgy gondoltam, hogy behozhatom a lemaradást, de nem sikerült. Szóval most az lenne a terv, hogy pótfelvételivel felvételizek, elfogadtatom az eddigi tárgyaimat, és újra másodéves lennék szeptembertől. Így rendesen azokra a tárgyakra koncentrálhatnék, amikre kell, nem pedig még elsőéves dolgokra...
Nagyon ciki lenne?
Mert félek, hogyha most sem sikerül a polgári jog I. és újra felveszem, akkor az már a 3. tárgyfelvétel lesz, és ha akkor nem csinálom meg, kirúgnak az egyetemről. Meg pl. szeretnék elmenni pár órába dolgozni egy ügyvédi irodába, de ugye amíg ennyi elmaradásom van, nem is álmodok ilyenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!