Hogy mondjam meg, hogy mégis csúsznék inkább egy évet az egyetemmel?
Másodéves joghallgató vagyok.
Az egyetemet, szakot szeretem, viszont még az első félévben csúsztam egy fontos tárgyból, és emiatt folyamatosan görgetem magam előtt a tárgyakat, amik arra épültek... Pl. ebben a félévben felvettem a polgári jog I.-et és II.-t is, de esélytelen, hogy mindkettő meglegyen. Emiatt alapból nagy a nyomás rajtam, magam miatt, mert általános és középiskolában is a legjobbak között voltam, sosem bukdácsoltam... Itt meg a legfontosabb tárgyakból örülök, ha a kettest összeszedem. Anyukám már javasolta január környékén, hogy adjam be újra a felvételit, aztán csináljam meg ezt az évemet megint, mert neki nem ér annyit ez az egyetem, hogy tönkremenjek teljesen. Akkor még úgy gondoltam, hogy behozhatom a lemaradást, de nem sikerült. Szóval most az lenne a terv, hogy pótfelvételivel felvételizek, elfogadtatom az eddigi tárgyaimat, és újra másodéves lennék szeptembertől. Így rendesen azokra a tárgyakra koncentrálhatnék, amikre kell, nem pedig még elsőéves dolgokra...
Nagyon ciki lenne?
Mert félek, hogyha most sem sikerül a polgári jog I. és újra felveszem, akkor az már a 3. tárgyfelvétel lesz, és ha akkor nem csinálom meg, kirúgnak az egyetemről. Meg pl. szeretnék elmenni pár órába dolgozni egy ügyvédi irodába, de ugye amíg ennyi elmaradásom van, nem is álmodok ilyenről.
Szerintem ki kellene használnod a vizsgaalkalmakat. Majd újra jelentkezel, ha tényleg kell.
Egyébként nem úgy van, hogy ha állami vagy, és nem sikerül 3 tárgyfelvételről a vizsga, akkor átraknak fizetősre? Fizetősön pedig 6 tárgyfelvételed lehet. A kirúgástól elég messze vagy szerintem.
Ha most államis vagy, és ha nem sikerül és nem akarsz fizetni, ráérsz akkor újra jelentkezni.
A minimum az 2 félév alatt 15 kredit felvétele, ha felveszed a polgár egyet meg valami szabadon választható könnyűt, az azután félévben még csak a polgár kettőt, akkor is ugyanott vagy...
Már ha jól értettem.
Ne haragudj, de hány éves vagy? És viselkednél úgy?
Jogra jársz, felnőtt vagy, szavazhattál, és mit fog gondolni apu meg anyu? Aki nem is gondol semmit?
Ha ilyen nagy falat a suli, válts. Jó szándékkal, kollégaként mondom.
Hát kezdd elölről, nem vagy még olyan öreg hogy komoly törést okozzon az életedben!
Én lehet egy fél évet csúszok és 7 félév alatt lesz meg a 6 féléves szak. Az elején minden bajom volt, most meg úgy vagyok vele; na és, tovább lesz diák kedvezményem :D úgyse kezdtem volna mestert , kell a lelkemnek egy kis pihenés. A jó munkához idő kell :) 25 év múlva senki nem fogjamegkérdezni hogy hány év alatt végezted el a szakot
Ha már az első- meg másodéves: nagyrészt alapozó tárgyakkal (római jog, májt, eájt), illetve az első tételes jogi tárgyakkal (polgári jog 1-2.) ilyen gondjaid vannak, akkor harmad-, negyed-, ötödéven nem igazán tudom, mit fogsz csinálni őszintén szólva. Nem tudom, melyik egyetemre jársz, ettől is függ ugyanis nagyban, hogy konkrétan melyik tárgyak a legdurvábbak, melyikek számonkérése a legszigorúbb, de ha mondjuk ELTE, akkor a polgári perjognál, társasági jognál stb. tényleg fel kell majd kötnöd nagyon a gatyát...
Az dicséretes, hogy gyakornokoskodni szeretnél, de hidd el, egy év abszolválása után, amikor még tételes jogot nem is tanultál gyakorlatilag, nem tudnak kezdeni veled semmit egy ügyvédi irodában. Még ötödéven, a kötelező hathetes szakmai gyakorlat során sem kapsz feltétlenül érdemi szakmai munkát, sok helyen inkább csak lepapírozzák az egészet.
Amúgy hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak azért: tedd azt nyugodtan, amit elterveztél, és amibe már anyukád is beleegyezett egyszer. ;)
Hát engem félév csúszásért megvertek. Meg is öltek volna, mindenféle sza. rnak elhordtak. Azt is megkaptam, hogy drogozom.
De ha a te szüleid normálisak, megértik majd
Igazából az is a gond szerintem, hogy mindig halogatom a tanulást, aztán azt veszem észre, hogy hoppá, vége a szorgalmi időszaknak és a nyakamon vannak a vizsgák...
Ha rendesen tanulnék év közben is, akkor szerintem nem lenne gond később sem. Mert pl. a római jogom 4-5 lett, a jogtörim is 4-es, az eu is 3-4. Tehát butának nem mondanám magam.
Inkább az a baj, hogy nem jól osztom be az időmet, mindig úgy vagyok vele, hogy "ráér az még", meg majd vizsgaidőszakban megtanulom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!