Hogy mondjam meg, hogy mégis csúsznék inkább egy évet az egyetemmel?
Másodéves joghallgató vagyok.
Az egyetemet, szakot szeretem, viszont még az első félévben csúsztam egy fontos tárgyból, és emiatt folyamatosan görgetem magam előtt a tárgyakat, amik arra épültek... Pl. ebben a félévben felvettem a polgári jog I.-et és II.-t is, de esélytelen, hogy mindkettő meglegyen. Emiatt alapból nagy a nyomás rajtam, magam miatt, mert általános és középiskolában is a legjobbak között voltam, sosem bukdácsoltam... Itt meg a legfontosabb tárgyakból örülök, ha a kettest összeszedem. Anyukám már javasolta január környékén, hogy adjam be újra a felvételit, aztán csináljam meg ezt az évemet megint, mert neki nem ér annyit ez az egyetem, hogy tönkremenjek teljesen. Akkor még úgy gondoltam, hogy behozhatom a lemaradást, de nem sikerült. Szóval most az lenne a terv, hogy pótfelvételivel felvételizek, elfogadtatom az eddigi tárgyaimat, és újra másodéves lennék szeptembertől. Így rendesen azokra a tárgyakra koncentrálhatnék, amikre kell, nem pedig még elsőéves dolgokra...
Nagyon ciki lenne?
Mert félek, hogyha most sem sikerül a polgári jog I. és újra felveszem, akkor az már a 3. tárgyfelvétel lesz, és ha akkor nem csinálom meg, kirúgnak az egyetemről. Meg pl. szeretnék elmenni pár órába dolgozni egy ügyvédi irodába, de ugye amíg ennyi elmaradásom van, nem is álmodok ilyenről.
És ha csődtömeg vagy akkor mi van?
Ezt dobta a gép.
Ha másodévesek vagytok, hogy írnak szakdolgozatot harmadévesen egy öt éves suliban?
Amúgy ennek a kredites rendszernek épp az a lényege, hogy nem kell évet ismételni, sem újrakezdeni.
Fel kell venni azt az 1-2-3 tárgyat, amivel probléma van és nyugodtan megcsinálni, majd folytatni tovább a terv szerint.
És mivel csak egy-két órád lesz, tudsz dolgozni is.
Tegnap államvizsgáztam polgárjogból amúgy. Nehezen jutottam el eddig, mert az első félévben megcsúsztam, és itt pl nem lehetett polgár 1-2t egyszerre felvenni,mert egymásra épül.
Amikor meghalt a tesóm, akkor csúsztam még, mert nem bírtam vizsgázni... De nem értem, hogy mitől jobb, ha előről kezded.
Véletlenül elküldtem... :D
Szóval felesleges ezen stresszelned. Ha van lehetőséged iskola mellett elmenni dolgozni, akkor csináld. Sokkal nagyobb haszna van a tapasztalatnak, mint a végzettségnek (persze, végezd el a sulit).
Én az államvizsgán csúsztam meg, úgy éreztem, hogy egy világ dőlt össze bennem, kész, vége, nincs tovább. Közben találtam munkát a szakmámban elég jó fizetésért, aztán következő félévben leállamvizsgáztam.
Most a mestert csinálom, és megcsúsztam egy tárggyal, de már nem érdekel. Nem múlik rajta semmi.
Miért lenne így jobb?
Szerintem jobb lenne, ha nem vennéd fel egy évben a "normális"an következő tárgyaidat, csak ami a bukott tárgyra épült, előtte meg a bukott tárgyat. Akkor nem kell újra felvételizned. Annak nincs semmi értelme így. Nem vagy köteles felvenni a tantervben leírt tárgyakat abban a félévben amikorra írják.
Azért lenne jobb, ha előlről kezdeném, mert akkor ugyanúgy felvenném szeptemberben a polgár I.-et, és nem kéne stresszelnem feleslegesen, hogyha nem sikerül, kirúgnak. Meg már csak három vizsgaalkalmam van. És ha nem újrakezdem szeptemberben, hanem csak simán felveszem újra, akkor sem fogom felvenni a polgár II.-t, mert lehetetlen lenne megcsinálni egy félév alatt (plusz itt nálunk korlátozva van, hogy egy félévben hány kreditet lehet felvenni)...
És akkor ugyanott leszek, csúszok egy évet, csak a vizsgaalkalmaim száma kevesett lenne.
Szóval azért lenne jobb, ha újra felvételiznék, mert a vizsgaalkalmaim száma pl. pj I.-ből újra 6 lenne, nem 3. Meg van egy tárgy, ami teljesen puska, de nekem nem sikerült még megcsinálnom, abból 1x mehetek még (azt idén nem vettem fel, semmi nem épül rá).
Hova jársz? Ha az Eltere akkor jelentkezz át a pázmányra vagy a karolira mert csak rosszabb lesz!! En is csusztam az elten, tele lett a tokom, atmentem a pkke-re. A csúszás ezen a szakon rendben van, de szándékosan ne csusztass mert siman bejöhet egy rosszabb vizsgaidőszak stb. Es akkor mar megint csúszol stb. A pótfelvételis dolog sem rossz ötlet, ha átjelentkeznel akkor érdeklődj a to-n hogy mit javasolnak mert már nagy a mozgolódás, nem vesznek at mindenkit.
Udv egy 5. Eves 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!