Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem támogatnak sosem a...

Miért nem támogatnak sosem a szüleim?

Figyelt kérdés

Kicsit régebben elhatároztam, hogy megtanulok normálisan angolul és apa kinevetett és lenézően kezelt.Azt mondta, hogy úgy is abba fogom hagyni.

Aztán most beszéltem a családommal, mert nagyon szeretem a zenét és tényleg hosszú évek óta szeretnék megtanulni dobolni, de eddig nem volt rá lehetőségem semmilyen formában és mondtam, hogy hobbiból szeretnék dobolni és eljárni a rendes suli mellett egy zene suliba.

Amikor elmondtam, hogy egy bandában szeretnék dobolni akkor kiakadtak és azt mondták, hogy álomvilágban élek.Aztán kicsit később kimentem az udvarra és hallottam, hogy kibeszéltek engem, hogy én örökké álomvilágban fogok élni,stb... Aztán nem vettem fel magamra és úgy tettem, mintha nem hallottam volna.

Viszont legbelül nagyon zavar az hogy nem képesek semmiben sem támogatni, bezzeg a bátyámat mindenben támogatják.

Én mondtam, hogy nem húznak engem vissza és hogy én akkor is dobos leszek, ha nem most akkor pár év múlva.

Régen nagyon rossz viszonyom volt a családommal, mostanra sokkal jobb lett a viszonyom velük és nyitottabb lettem feléjük is.Tettem azért, hogy jobb legyen a kapcsolatunk erre még mindig lekezelően bánnak velem és elmegy az egész kedvem attól, hogy bármit is mondjak nekik.

16/L

2018. máj. 19. 21:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A dobos tényleg álomvilág de az angol nagyon kó elképzelés ne engedd, hogy elnyomják.

De a dobost engedd el szerintem

2018. máj. 20. 09:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kimondottan nullák a szüleid emberismeretből, gyereknevelésben meg nulla alattiak. Persze mivel nyilvánvalóan eszük sincs...

Jó ideje teret kellene biztosítaniuk, hogy amit csak lehetséges, próbálj ki élesben. 95%-ban nem viszed végig őket, de stabil pályaválasztó leszel, mire odaérsz. Legalább egyvalaki értené is a dolgát leendő hivatásodban, míg a többieket minden ötletükért földbe döngölték a szüleik, és lett belőlük, ami lehetett: csoffadt fejű "mikor lesz már péntek" emberek.

2018. máj. 20. 12:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Azt valaki elmagyarázná nekem, hogy mégis miért él álomvilágban, mert dobolni szeretne? Nem értem... Én ugyan nem tudok játszani egy hangszeren sem, de csomó zenész barátom, ismerősöm van. Az egyetemen is sokan zenélnek, de emlékszem, hogy az általános- és középiskolás osztályomnak több, mint a fele tanult játszani valamilyen hangszeren és zeneiskolába jártak a suli mellett. Vannak köztük olyanok, akik abbahagyták és azóta már egyáltalán nem foglalkoznak vele, van aki csak otthon néha elzenélget magában és olyan is van (nem is egy), aki valamilyen zenész egyesületnek, zenekarnak, bandának a tagja és rendszeresen összejárnak próbálni, koncerteket adnak és adott esetben még versenyekre is járnak. Nyilván vannak különböző kategóriák, tehát vannak, akik csak helyi vagy egyetemi rendezvényeken lépnek fel, de pl. az egyik barátnőm egy fúvós zenekar tagja és ők külföldre is járnak, nem tudom milyen minősítéseket is szereztek. Most nem az a lényeg, hogy azt csinálja, amit szeret? De. A kérdező is leírta, hogy ez egy hobbi lenne számára, amit ki szeretne próbálni és lehet, hogy megtetszene neki, mert már régóta vágyik rá. Nem azt tervezi, hogy majd világkörüli turnéra megy és ő lesz az ünnepelt sztárok egyike, még csak nem is ebből akar megélni...

Nem értem, hogy miért kell korlátozni ebben egy gyereket. Én is csomó mindent kipróbáltam, mire rájöttem, hogy mi az ami legjobban érdekel és nekem való. Igen, volt olyan, ami nem tetszett és rájöttem, hogy mégsem szeretném és olyan is volt, amit hosszabb ideig műveltem. Viszont mind tanított, adott nekem valamit és segített fejlődni.

2018. máj. 20. 12:44
 14/14 anonim válasza:

Én azt javaslom, próbáld ki a dobolást, és ha tényleg megtetszik, akkor tanuld. Én zongorázni tanultam meg, és az én szüleim sem értették először, hogy nem pénzkereset céljából, hanem hobbiból szeretnék megtanulni. Azóta is zongorázok, pedig teljesen más területen dolgozok.

Annyiban egyet tudok érteni a szüleiddel, hogy a zenélés nem olcsó mulatság, márpedig egy bizonyos szint felett kell a saját hangszer, sokkal kényelmesebb otthon gyakorolni. Az az igazság, hogy ha nem rendkívüli tehetség az ember, a zenélés inkább viszi a pénzt, mint hozza. A hangszereket aranyárban mérik, gondolom egy saját dobfelszerelés sem túl olcsó, még ha csak a legalapabb dobokat is veszed meg.

Az is elbizonytalaníthatja őket, hogy a dobolás az egyik leghangosabb a hangszerek közül.

Még egy dolog: próbálj ki többféle hangszert is, lehet megváltozik a véleményed (a zenesuliknak általában szokott lenni bemutató napjuk, ahol ki lehet őket próbálni). Eredetileg pl. gitározni akartam, de kipróbáltam a zongorát és lenyűgözött :D

A nyelvtanulás meg hasznos, a minimum egy idegen nyelv ma már a legtöbb munkahelyen alap, az egyetemeken kell a diplomához, az ellen nem értem mi kifogásuk volt.

2018. máj. 20. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!