Miért nem támogatnak sosem a szüleim?
Kicsit régebben elhatároztam, hogy megtanulok normálisan angolul és apa kinevetett és lenézően kezelt.Azt mondta, hogy úgy is abba fogom hagyni.
Aztán most beszéltem a családommal, mert nagyon szeretem a zenét és tényleg hosszú évek óta szeretnék megtanulni dobolni, de eddig nem volt rá lehetőségem semmilyen formában és mondtam, hogy hobbiból szeretnék dobolni és eljárni a rendes suli mellett egy zene suliba.
Amikor elmondtam, hogy egy bandában szeretnék dobolni akkor kiakadtak és azt mondták, hogy álomvilágban élek.Aztán kicsit később kimentem az udvarra és hallottam, hogy kibeszéltek engem, hogy én örökké álomvilágban fogok élni,stb... Aztán nem vettem fel magamra és úgy tettem, mintha nem hallottam volna.
Viszont legbelül nagyon zavar az hogy nem képesek semmiben sem támogatni, bezzeg a bátyámat mindenben támogatják.
Én mondtam, hogy nem húznak engem vissza és hogy én akkor is dobos leszek, ha nem most akkor pár év múlva.
Régen nagyon rossz viszonyom volt a családommal, mostanra sokkal jobb lett a viszonyom velük és nyitottabb lettem feléjük is.Tettem azért, hogy jobb legyen a kapcsolatunk erre még mindig lekezelően bánnak velem és elmegy az egész kedvem attól, hogy bármit is mondjak nekik.
16/L
Szia! :)
Sajnos ilyenek a szüleid, ilyen a személyiségük, nem kell, hogy emiatt rosszul érezd magad.
Ha jól tanulsz mellette, szerintem kötelességük lenne támogatni, főleg, hogy a zenetanulás anyagilag sem jelentős teher, ráadásul mérhetetlenül nagy értéket kapsz általa.
Megtanulod "mélyebben" élvezni a zenét, ad egy ütemérzéket, ráadásul új barátságokra tehetsz szert a perspektívád tágulása mellett.
Tarts ki az ötlet mellett, hamarosan jön a nyáriszünet, s ha még ősszel is szeretnél zenét tanulni, mikor a zeneiskolában is tart a beiratkozás, hozakodj elő az ötlettel, akkor már nem mondhatják, hogy hirtelen felindulás.
Engem érdekelne, hogy végül is tudsz angolul? Vagy a szüleid lehúzása miatt be is fejezted?
Mert lehet ezért olyanok a szüleid amilyenek. Mert bár lehúznak, de tényleg semmit nem fejezel be amit elkezdtél. Egy valamit jegyezz meg: Ne a szüleid kedvéért tanulj. Csakis magadért.
Ez tökre érthető. Mármint, szeretsz dobolni, meg minden. A szüleid azért mondják ezt, mert ha felnőtt leszel, elköltözöl, és egyedül (vagy pároddal) fogsz lakni, dobolásból.. hát.. nem tudom, mennyi pénzt lehetne összeszedni.
Mármint érted... ők úgy gondolkodnak:
- össze kell szedni a rezsire a pénzt
- ha most albérletben laktok, akkor az albérlet árát is a tulajdonosnak (ha saját a házatok, akkor ugye ez a költség nincs itt)
- kell fizetni ruhát, kaját (nemcsak saját maguk számára, neked is!)
- ha van kiskutya, kisállat, neki is az oltások, chipek, kaja, egyéb játék, cucc
- kell fizetni néha lakásfelújítást
- néha azért kirándultok is gondolom, vagy esztek étteremben. mozi, szórakozás, (nekik pl.: egy sör a haverral, vagy étterem vagy mozi)
neked fizetik a bulikat, zsebpénzt gondolom. (vagy te melózol, ebben az esetben nem, ha diákmelód van)
Na ezért mondják ezt.
Mert tényleg, vannak dobosok a világban, csak ahhoz nagyon jó bandában kellene lenned, és baromisok fellépés kéne a bandádnak, hogy jó pénzeket csináljatok.
Ha nem jó a banda -> nem hívnak fellépni -> nincs pénz
ha nem jó a banda, és sokaknak nem tetszik a banda által képviselt zene, stílus -> nem hallgatja sok ember a számaitokat -> nincs pénz..
érted, miért mondják ezt.
Jó, ha dobos vagy, meg minden, de ezt pl. mellékállásba lehetne csinálni.
Ilyen létezik:
van egy 40 éves apuka, tud és szeret is dobolni, imád zenélni.
Van egy bandájuk (30-40 évesek), vagy van benne fiatalabb is, esetleg női énekes. Rendszeresen fellépnek hétvégente egy bárban.
Pénz így jön: rendszeresen felléptek hetente a helyi kocsmában -> a kocsma fizet hogy ott zenéltek, hisz ha jól zenéltek -> több fogyasztó vendég megy oda. Nekik JÓ ha több ember megy oda, főleg ha a zenétek miatt mennek oda a vendégek, beülni, fogyasztani, inni.
Na, ha nagyon jók vagytok, híretek megy -> több kocsmába is elhívnak titeket, kicsit nívósabba, jobb hírűekbe is.
Több kocsmába lesz fellépésetek -> több pénzetek lesz.
Már nemcsak heti 1 fellépésetek lesz, de lehet akár péntek-szombat-vasárnap is lesz fellépésetek.
Több fellépés -> több pénz.
Többen fognak ismerni titeket, lehet facebook oldalatok, minden.
De ezt nagyon sok idő "kiépíteni", vagyis felépíteni, érted.
A szüleid ezért mondják ezt.
Mert ha heti 1 fellépése van a bandának.. na abból nem éltek meg...
a nagy zenészeknek baromisok fellépésük van...
nemcsak zenét "gyártanak", adnak ki. Stúdióba mennek, énekelnek, zenesuliba is járnak, profiktól is tanulnak, mellette koncerteznek, fellépéseket csinálnak.. stb.
A 40 éves apuka esetén:
mellékállásba csinálja ezt. Ugye heti 1, vagy 2 alkalom, mikor fellépni hívják őket. Vagy ha van egy fesztivál, rendezvény akkor is lehet fellépésük.
De mellette kell valami meló, amit csinálsz hétközben.
Lehet ez egy egyszerű bolti eladói állás, vagy szakmai állás is (irodai, pl. marketinges szakember, vagy ügyintéző).
És akkor hétvégén tudsz mellette dobolni.
A szüleid így értik.
Dobolásból megélni,... baromisok idő felépíteni egy "bandát" és egy jó zenei karriert. Ezért mondják a szüleid ezt.
-----------------
Én 24 éves vagyok, lány. (ha még 16 vagy, nehéz megérteni, főleg az anyagi részét.
A lakhatás, kaja, ruha (+ még szórakozás) utazás, BKK bérlet / helyi városi bérlet, azért na... irdatlan sok pénz.
főleg ha egyedül fogsz lakni.
Próbáld megérteni őket is. Ha mást nem, kb. egy szakmát tanulj ki. (pl. cukrász, pék) vagy ha érdekel a gazdaság: menj marketinget tanulni, közgazdásznak, stb.
És mellette fellépni is tudnál, dobolni is (igen, ezzel is lehetne pénzt keresni..)
de hogy heti 4-5 alkalommal dobolj,... hát.. ahhoz nagyon jó hírű bandának kellene lenni.
24 vagyok, egyedül élek 1,5 éve, átlátom már a dolgokat. Ha van kérdésed, írj nyugodtan. Próbáld meg őket is megérteni, jót akarnak neked. (vagy ha a zenét szereted: zenét kéne tanítanod, akkor zenetanárnak kéne elmenned, ha ebből szeretnél megélni -> pl. taníthatsz zongorát, vagy ehhez hasonlót. és zenetanár lennél -> ebből jönne pénz, magánórákat adnál másnak + zenesuliba tanítanál = ez lenne a főállásod
+ mellette dobolás, -> ez lenne a mellékállás
ez pl. tökre elképzelhető, és jó :) és lenne pénzed megélni.
ui.: most nézem, lehet neked kicsit nehéz megérteni...
-albérlet: 100.000 kb. (80.000-90.000-140.000, környéktől függ). Ha saját a hazátok, akkor nyilván nincs albérleti díj.
- rezsi: gáz, víz, villanyfogyasztástól függ.
nekem: 13.000 a hidegvíz, 28.000 a melegvíz, egyik hónapban a hideget, másik hónapban a meleget fizetem.
villany: 2800-3000 ft, és keveset vagyok itthon, keveset égetem a villanyt.
gáz: 8500 ft kb, ez ugye téli hónapokban (fűtés). a tűzhely elektromos, nem gáz, de alig használom. (egy kávét főzők rajta egy nap, és ennyi. néha főzés, sütés, havi1X).
van internet: 2500-3000, UPC, olcsó csomag. nektek lehet drágább.
na ezt add össze...
és akkor még:
néha venned kell ruhát is (én kb. kéthavonta 1X, ha veszek ruhát, akkor is azért mert kiszakad, szétjön a cipő, stb. vagy kiszakad a farmerom... és nincs másik, vagy a másik túl régi, kopott. de sztem még a kéthavonta is túlzás XD
venned kell kaját.
gondolom moziba is elmész (fingom nincs mennyi egy mozijegy, 6 éve nem voltam. 1500-2000 lehet, meg gondolom büfébe is mész...)
Jó, az én gyengém meg a kaja... vagyis szeretek kínaiba enni (260 ft leves, 700 ft kb. egy menü, )
Sokat tudok kajára költeni, na.
De cserébe meg kb. kéthavonta veszek egy új ruhát. (vagy kéthavonta se)
Költök konditerem bérletre is.
De ez ugye a "szórakozás-kikapcsolódás" részben van.
Van ugye:
lakhatás (albérleti díj, ha saját a házatok, ez nincs)
van rezsi (villany, fűtés, gáz, víz)
van internet
van: szórakozás rész
mozi, könyvek vásárlása, sörözés, étterem, kajálás
azért egy tálca sütit csinálni otthonra se 400 ft...
anyud megveszi a lisztet, a tojást, az olajat, a tejet, a kakaóport / csokit bele, a pudingport, és a többi...
azért egy tálca süti is simán megvan 1500 ft (ha olcsó) ha drágább akár 2500 ft is, v. 3000, alapanyagtól függ (pl. ha mascarpone)
ezt így nézd.
kicsit nehéz még megérteni 16 évesen, de egy-egy fellépésért kb. 10.000-20.000-40.000 rugót kéne hogy kapj, hogy megélj belőle. (ha csak dobolni akarsz)
ui2: angolul meg tanulj meg!!
manapság lehetetlen nélküle élni
mindenféleképp kell!!
Köszönöm a válaszokat!
Azóta is tanulom az angolt, nem hagytam abba csak ezt senki nem tudja.
Angol órán is figyelek, érdekesebbek az angol órák így, hogy érdekel és megakarok tanulni angolul.
Vam egy rendes suli ahová járok és azt elfogom végezni úgy hogy szakmám is és érettségim is legyen, de emellett szeretnék hobbiból dobolni egy zene suliban.Tehát én tanulás mellett szeretném ezt a hobbit csinálni amit mondtam is nekik, de akkor sem támogattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!