Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyük rá anyát hogy...

Hogyan vegyük rá anyát hogy tegye vissza a kulcsot?

Figyelt kérdés
A fürdőszobáról lenne szó. Sokáog nem volt benne kulcs, mert anya nem engedte. Apa erőtt vett magán és csináltatott hozzá. Már nagyon kellett mert mindog amikor bent vagyunk mondjuk nagy dologra akkor 2 perc után már benyitott és intézte a dolgát, pakolt vagy kezett mosott, ki be járkált. Persze előtte megmondtuk, hogy ne jöjjön be mert bent leszünk, aht mondja oké már egy ideje nem volt és nem is akar, de amint bent van valaki, késztetést érez arra, hogy valamiért, bármiért sürgősen bemenjen. A lényeg hogy húgom valamikor 1 hete nagyon hisztizett és bezárta magát a fürdőbe több órára és tönkretett bent nagyon sok mindent, széttört dolgokat, stb. Aztán amikor kijött anya első dolga volt eldugni a kulcsot örökké. Egyből kértük vissza, mert amig volt kulcs, végre normálisan tudtunk kakilni és zuhanyozni, zavarás nélkül. De anya nem akarja visszarakatni húgom miatt. Meg elvileg nem tudja hova rakta. Az is terjeng otthon hogy húgom rakta el magának. De húgom erről nem tud, hogy hova rakta volna. Szóval tuti anya volt, csak nem akarja visszaadni. Ötletek, mivel kérjük vissza?

2018. máj. 19. 20:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Azóta se oldódott meg, h most ki kellett emelni a kérdést?
2019. júl. 13. 16:33
 22/27 anonim ***** válasza:
84%
Ha ilyen idióta családom lenne akkor én szereznék egy éket és mindig amikor olyan dolgom van akkor belülről kiékelném az ajtót és miután végeztem magammal vinném, nem adnám oda senkinek. Ha meg anyád cirkuszolna ez miatt akkor meg lehet vele kiabálni hogy hagyjon neked egy kis teret.
2019. júl. 13. 17:20
 23/27 anonim ***** válasza:
Amikor valaki benn van a fürdőszobában/WC-ben (úgy látom, hogy egybe van a kettő). akkor anyád menjen kezet mosni a konyhába és ne a mosdóba, ahol valaki éppen tartózkodik.
2019. júl. 13. 18:19
 24/27 anonim ***** válasza:
79%
Ha ilyen idióta anyám lenne, én is megbolondulnék mellette... Nem csodálom, hogy a húgodnak már az agyára ment...
2019. júl. 13. 22:35
 25/27 anonim ***** válasza:
57%

Én nem javaslom a tolózárat vagy hasonló egyszerű mechanizmusokat, mert a húgotok látja, èrti - tehát ha kell be fogja tudni zárni (pl. székről) és így vészhelyzetben ti nem fogjátok tudni időben rànyitni az ajtót.

Szerintem a lehetőségeitek:

Ne szóljatok anyátoknak mikor kimentek mosdóba, és néha menjetek be "csak úgy" a wcre nyitott és csukott ajtónál. Figyeljétek meg, hogy nyitott ajtónál vagy zárt ajtónál is be akar-e jönni, és ennek fényében kérjetek a pszichológustól tanácsot (hogy hogyan kezeljétek).

Beszélj a húgoddal, adj neki haragkezelési tanácsokat, majd menjetek mind a négyen egy csalàdterápiára. Ilyen "piszlicsáré" problémákat elég hatékonyan tud kezelni az őszinte beszélgetés egy szakemberrel.

Ha az ajtó befelé nyílik vegyél egy ajtótámaszt (150 Ft a Tescoban). Ezzel is ki lehet nyitni az ajtót, de lassabban, így van időtök magatokra húzni a gatyát, leszidni anyàtokat amiért bejött, kizavarni, és nyugodtan végezni a dolgotokat.

Megpróbálhatjátok mèg az új ajtózárat felszerelni amikor anyukátok nincs otthon, és 2 kulcsot csináltatni hozzá, viszont megvan a kockázata, hogy esetleg mindkettőtöké megint eltűnik.

Szóba jöhet az elektromos zár is, méghozzá az ún. "fordított működésű" (feszültségre zàró). Ebből sokféle van, szerintem nektek a kódos, bluetoothos vagy telefonnal társítható jönne jól, ha nem adjátok meg a "kulcsot" anyukádnak meg a tesódnak akkor nem lesz probléma és vészhelyzet esetén apukátok ezekből pár fajtàt gyorsabban szétkap mintha be kéne törni az ajtót (ha nincs áram alatt akkor nem zár). Ez a legdrágább opció mivel 22 ezer Ft-tól indulnak (57 ezer a legtöbb termèk) de teljesen megoldaná a gondot (anyukátok ezt már nehezen szednè szét, olcsó kontár lakatosok sokszor nem értenek hozzá, a kulcs meg az eszköz amihez társítod vagy kód).

Gondolkozz el az opcióidon, beszélj apukáddal, ha kérdésed van akkor nyugodtan jelezd.

2019. júl. 14. 01:13
 26/27 anonim ***** válasza:
Ja utolsó vagyok, a "szék a kilincs alá" módszert kihagytam, de ha anyátok elèg rámenős akkor ezzel a kilincs tengelyét tönkre fogja tenni.
2019. júl. 14. 01:19
 27/27 anonim ***** válasza:

Istenem de feledékeny vagyok, bocsi :D.

Lehet venni egy "keyfinder" nevű kütyüt néhány dollárért webshopból.

Ezek általában telefonhoz társítható kis vackok elèg hangosan csipognak ha kimennek a telód bluetooth-ànak hatótàvjából.

Hátránya hogy könnyű tönkretenni de ezek elèg olcsók a kísérletezéshez (pl. Le tudod kenni a nyákot körömlakkal, hogy vízálló legyen, tudsz hozzá egy nehezebben szètszedhető kevlár vagy műanyag tokot csinàlni stb.)

Sok macera viszont ha egyszer működik akkor anyátok nem tudja elvenni a következő kulcsot, de sajnos a húgod igen (ha rájön melyik app meg eszköz kell).

Lehet venni olyat is amihez kód van csak az màr drágább.

2019. júl. 14. 01:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!