Hogyan vegyük rá anyát hogy tegye vissza a kulcsot?
Én nem javaslom a tolózárat vagy hasonló egyszerű mechanizmusokat, mert a húgotok látja, èrti - tehát ha kell be fogja tudni zárni (pl. székről) és így vészhelyzetben ti nem fogjátok tudni időben rànyitni az ajtót.
Szerintem a lehetőségeitek:
Ne szóljatok anyátoknak mikor kimentek mosdóba, és néha menjetek be "csak úgy" a wcre nyitott és csukott ajtónál. Figyeljétek meg, hogy nyitott ajtónál vagy zárt ajtónál is be akar-e jönni, és ennek fényében kérjetek a pszichológustól tanácsot (hogy hogyan kezeljétek).
Beszélj a húgoddal, adj neki haragkezelési tanácsokat, majd menjetek mind a négyen egy csalàdterápiára. Ilyen "piszlicsáré" problémákat elég hatékonyan tud kezelni az őszinte beszélgetés egy szakemberrel.
Ha az ajtó befelé nyílik vegyél egy ajtótámaszt (150 Ft a Tescoban). Ezzel is ki lehet nyitni az ajtót, de lassabban, így van időtök magatokra húzni a gatyát, leszidni anyàtokat amiért bejött, kizavarni, és nyugodtan végezni a dolgotokat.
Megpróbálhatjátok mèg az új ajtózárat felszerelni amikor anyukátok nincs otthon, és 2 kulcsot csináltatni hozzá, viszont megvan a kockázata, hogy esetleg mindkettőtöké megint eltűnik.
Szóba jöhet az elektromos zár is, méghozzá az ún. "fordított működésű" (feszültségre zàró). Ebből sokféle van, szerintem nektek a kódos, bluetoothos vagy telefonnal társítható jönne jól, ha nem adjátok meg a "kulcsot" anyukádnak meg a tesódnak akkor nem lesz probléma és vészhelyzet esetén apukátok ezekből pár fajtàt gyorsabban szétkap mintha be kéne törni az ajtót (ha nincs áram alatt akkor nem zár). Ez a legdrágább opció mivel 22 ezer Ft-tól indulnak (57 ezer a legtöbb termèk) de teljesen megoldaná a gondot (anyukátok ezt már nehezen szednè szét, olcsó kontár lakatosok sokszor nem értenek hozzá, a kulcs meg az eszköz amihez társítod vagy kód).
Gondolkozz el az opcióidon, beszélj apukáddal, ha kérdésed van akkor nyugodtan jelezd.
Istenem de feledékeny vagyok, bocsi :D.
Lehet venni egy "keyfinder" nevű kütyüt néhány dollárért webshopból.
Ezek általában telefonhoz társítható kis vackok elèg hangosan csipognak ha kimennek a telód bluetooth-ànak hatótàvjából.
Hátránya hogy könnyű tönkretenni de ezek elèg olcsók a kísérletezéshez (pl. Le tudod kenni a nyákot körömlakkal, hogy vízálló legyen, tudsz hozzá egy nehezebben szètszedhető kevlár vagy műanyag tokot csinàlni stb.)
Sok macera viszont ha egyszer működik akkor anyátok nem tudja elvenni a következő kulcsot, de sajnos a húgod igen (ha rájön melyik app meg eszköz kell).
Lehet venni olyat is amihez kód van csak az màr drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!