Vegyük el a kulcsot?
Férjem mostohaanyja egy háztömbben lakik velünk. Nagyon kevés pénzt kap nyugdíjra, hónap végefele időnként szokott kérni egy kevés ennivalót. Mindig adunk.
Tegnap viszont azt vettük észre, hogy amikor hazajöttünk, hiányzott a kenyér fele, egy csomag felvágott, doboz májkrém, paradicsom. Egy hete eltűnt a doboz feta sajt.
Tehát feljött, és amikor látta, hogy nem vagyunk itthon, visszament a kulcsáért, és bejött. Elvitte, ami tetszett neki szó nélkül.
Megmondtam a férjemnek, hogy beszéljen vele, de talán a legjobb lenne elvenni a kulcsot tőle. Azért kapta, hogy legyen nála, bármi történik.
Ugye nem én vagyok túl szigorú?
Elvinném a kulcsot, de egyébként nehéz helyzet.
Nagyon megalázó lehet neki kéregetni, lehet ezért is próbálkozott így, ami persze nem mentség.
Nem lehet neki valahogy segíteni? Nem vagyok képben, de nincs valami alapítvány ami ilyen helyzettel foglalkozik? Esetleg a gyerekei, vagy más közeli rokon tud erről? Ti nem tudtok pár ezer forintot rászánni valami tartós élelmiszerre neki?
Esetleg ha még aktívabb, akkor gyerekfelügyeletet nem lehet rábízni?
Elég szomorú, hogy idős korára ilyen problémával kell szembesülnie.
Egy fia van, de elmegyógyintézet lakója, mert a sok drogozástól megőrült. A férje meghalt. A rokonai Dél-Amerikában élnek (nem Magyarországon élünk).
Mindig adunk valamit, ha kér, én csak azt kifogásolom, hogy önkiszolgál. Tegnap konkrétan nem tudtunk vacsorázni rendesen, mert csak kenyér maradt itthon és paradicsom.
Havi menütervezés szerint élünk, ki van számolva, hogy mikor mit veszünk. Múlt hét előtt elvitt valamit, amit az ebédhez vettem, és nem tudtam vásárolni, mert vasárnap nincs nyitva semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!