Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vegyük el a kulcsot?

Vegyük el a kulcsot?

Figyelt kérdés

Férjem mostohaanyja egy háztömbben lakik velünk. Nagyon kevés pénzt kap nyugdíjra, hónap végefele időnként szokott kérni egy kevés ennivalót. Mindig adunk.

Tegnap viszont azt vettük észre, hogy amikor hazajöttünk, hiányzott a kenyér fele, egy csomag felvágott, doboz májkrém, paradicsom. Egy hete eltűnt a doboz feta sajt.

Tehát feljött, és amikor látta, hogy nem vagyunk itthon, visszament a kulcsáért, és bejött. Elvitte, ami tetszett neki szó nélkül.

Megmondtam a férjemnek, hogy beszéljen vele, de talán a legjobb lenne elvenni a kulcsot tőle. Azért kapta, hogy legyen nála, bármi történik.

Ugye nem én vagyok túl szigorú?

2016. máj. 26. 12:24
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
71%
Ne zavarjon, hogy a kérdező már írta, nem Magyarországon élnek. ...
2016. máj. 26. 14:21
 22/34 anonim ***** válasza:
12%
Első alkalommal biztosan megbeszélném vele, a sokadiknál elgondolkodnék más megoldásokon. De, mint már említettem ha egy családban olyan segítségnyújtás van, ami meg is oldja a problémát, akkor nem kerül sor a lopásra, mert nincs értelme, hogy lopjon, ha mindene megvan.
2016. máj. 26. 14:24
 23/34 anonim ***** válasza:
Bocsi, átsiklottam felette, ebben az esetben nézze meg az adott ország nyelvén az ottani lehetőségeket.
2016. máj. 26. 14:24
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem szégyeniteném meg a kulcs visszakérésével, hanem lecserélném a zárat, szólnék neki, hogy elromlott és ha bármi kell, szóljon időben, hogy aszerint tudjak vásárolni, jusson neki is. Így szerintem korrekt és nem kínos senkinek.Kulcsot már nem kap, mert nincs szükség az esetleges segítségére.
2016. máj. 26. 14:45
 25/34 anonim ***** válasza:
4%
Magyarországon kívül is van májkrém konzerv?
2016. máj. 26. 14:46
 26/34 A kérdező kommentje:

Van, de nem konzerv.

A zárcserét megemlítem a férjemnek.

2016. máj. 26. 15:31
 27/34 anonim ***** válasza:
81%
Semmi kötelezettségetek felé, nem rokon, mégis segítetek,kap, amikor kér, erre úgy hálálja meg, hogy meglop? Én ezek után nem tudnék megbízni benne, és nagyon nem szeretném, ha feljárkálna a lakásba, amikor nem vagyok otthon, ki tudja mit vinne még el, ami hirtelen fel sem tűnik. Nem két szem paradicsom miatt, hanem azért, mert hogy képzeli, hogy bejárkál más lakásába, aki megbízik benne, és szó nélkül elvesz ezt-azt, miért kell átverni azt, aki segít? Az nem megalázó? Egyszerűen cseréljétek le a zárat és szóljatok neki, hogy ne használja a kulcsot, mert le lett cserélve (bele ne törje egyszer). Nem kell magyarázkodni, ha rákérdez, hogy miért, elég csak annyit mondani, hogy "tudja azt maga nagyon jól".
2016. máj. 26. 15:40
 28/34 anonim ***** válasza:
88%

Legközelebb majd a fiókból veszi ki a pénzt vagy eltűnik az egyik gyűrűd.

Ez szimplán lopás, cseréltessétek le a zárat és kész.

2016. máj. 26. 16:37
 29/34 anonim ***** válasza:
88%
(25! En Hollandiában élek, mit is van majkrem konzerv. Sőt, kenomajas is, bár nem ezen a néven. Mi ezen a meglepő? )
2016. máj. 26. 17:02
 30/34 anonim ***** válasza:
85%

Lecserélném a zárat, de áthívnám rendszeresen vacsizni. Nekem nagyon nem tetszene, ha valaki bejárkálna, akkor sem, ha nem tűnne el semmi. Én háklis vagyok az ilyenre, mert sokszor volt ebből ciki, pl. 3 napja laktunk együtt a vőlegényemmel, szabin voltam otthon és élveztük, hogy végre kettesben vagyunk, erre kattant a zár és benn voltak... az ÉN lakásomban, amihez annyi közül volt, hogy a fiúk ott lakott velem akkor már 3 napja. Kiakadtak, de 1 héttel később elhagytam a kulcsot valahol a környéken és hogy senki ne tudjon véletlenül odatalálni a talált kulccsal, amikor nem vagyunk otthon, volt egy zárcserénk, gáz, vagy nem gáz, de senkinek nincs hozzá most kulcsa. Teljesen fel voltak háborodva, hogy miért kellene bejelentkezniük a saját gyerekükhöz, de nem engedtem ebből, várták, hogy bocsánatot kérjek, amiért megkértem őket, hogy szóljanak, ha jönnek, 2 napig nem szóltak hozzánk és több hónapig nem jöttek felénk...

Azért empátiával kezeljétek, de a zárat cseréljétek. Lehet pótkulcsa, sosem lehet tudni.

2016. máj. 26. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!