Vegyük el a kulcsot?
Férjem mostohaanyja egy háztömbben lakik velünk. Nagyon kevés pénzt kap nyugdíjra, hónap végefele időnként szokott kérni egy kevés ennivalót. Mindig adunk.
Tegnap viszont azt vettük észre, hogy amikor hazajöttünk, hiányzott a kenyér fele, egy csomag felvágott, doboz májkrém, paradicsom. Egy hete eltűnt a doboz feta sajt.
Tehát feljött, és amikor látta, hogy nem vagyunk itthon, visszament a kulcsáért, és bejött. Elvitte, ami tetszett neki szó nélkül.
Megmondtam a férjemnek, hogy beszéljen vele, de talán a legjobb lenne elvenni a kulcsot tőle. Azért kapta, hogy legyen nála, bármi történik.
Ugye nem én vagyok túl szigorú?
Van, de nem konzerv.
A zárcserét megemlítem a férjemnek.
Legközelebb majd a fiókból veszi ki a pénzt vagy eltűnik az egyik gyűrűd.
Ez szimplán lopás, cseréltessétek le a zárat és kész.
Lecserélném a zárat, de áthívnám rendszeresen vacsizni. Nekem nagyon nem tetszene, ha valaki bejárkálna, akkor sem, ha nem tűnne el semmi. Én háklis vagyok az ilyenre, mert sokszor volt ebből ciki, pl. 3 napja laktunk együtt a vőlegényemmel, szabin voltam otthon és élveztük, hogy végre kettesben vagyunk, erre kattant a zár és benn voltak... az ÉN lakásomban, amihez annyi közül volt, hogy a fiúk ott lakott velem akkor már 3 napja. Kiakadtak, de 1 héttel később elhagytam a kulcsot valahol a környéken és hogy senki ne tudjon véletlenül odatalálni a talált kulccsal, amikor nem vagyunk otthon, volt egy zárcserénk, gáz, vagy nem gáz, de senkinek nincs hozzá most kulcsa. Teljesen fel voltak háborodva, hogy miért kellene bejelentkezniük a saját gyerekükhöz, de nem engedtem ebből, várták, hogy bocsánatot kérjek, amiért megkértem őket, hogy szóljanak, ha jönnek, 2 napig nem szóltak hozzánk és több hónapig nem jöttek felénk...
Azért empátiával kezeljétek, de a zárat cseréljétek. Lehet pótkulcsa, sosem lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!