Vegyük el a kulcsot?
Férjem mostohaanyja egy háztömbben lakik velünk. Nagyon kevés pénzt kap nyugdíjra, hónap végefele időnként szokott kérni egy kevés ennivalót. Mindig adunk.
Tegnap viszont azt vettük észre, hogy amikor hazajöttünk, hiányzott a kenyér fele, egy csomag felvágott, doboz májkrém, paradicsom. Egy hete eltűnt a doboz feta sajt.
Tehát feljött, és amikor látta, hogy nem vagyunk itthon, visszament a kulcsáért, és bejött. Elvitte, ami tetszett neki szó nélkül.
Megmondtam a férjemnek, hogy beszéljen vele, de talán a legjobb lenne elvenni a kulcsot tőle. Azért kapta, hogy legyen nála, bármi történik.
Ugye nem én vagyok túl szigorú?
Megbeszélném vele. És ne haragudj, de szerintem nagyon durva, hogy egy ezer forintos tétel miatt elvennéd tőle a kulcsot, amikor konkrétan éhezik. Ezért tartanak ott a családok ahol, hogy szóba sem állnak egymással, meg folyton veszekednek, mert neked is rögtön ez jut eszedbe és nem az, hogy egyszerűen megbeszéld vele.
Az egy másik kérdés, hogy egyáltalán miért van kulcsa, de ezt csak ti tudhatjátok.
A lényeg az elv, a férjedet felnevelte és valóban kérnie kellene az ételt és nem lopnia, de te pedig nem bánhatsz úgy vele, mint egy hülye gyerekkel, hogy most büntiből elveszed a kulcsát. Nem a tv-det vitte el, hanem egy nyamvadt májkonzervet és kenyeret.
de #11, nem az a lenyeg hogy mit vitt el, hanem maga a teny hogy elvitte, es rokon vagy sem, ez lopas.
barmikor segitenek, de az en tudtom nelkul ne jarkaljon senki a lakasomban!
12 Igazad van és itt kellene hogy képbe jöjjön az emberség, a megbocsátás, stb., főleg ha rokonról van szó. Elveheted a kulcsot, megalázod vele, meg fog romlani a viszony. El nem tudnám képzelni, hogy bármelyik családtagom arra szoruljon, hogy egy pár filléres májkrémet kelljen lopnia bárkitől, mert már sokkal előbb segítenék neki rendezni az anyagi helyzetét, akár munkát szereznék neki, akár azzal hogy támogatom. Ha pedig lopna tőlem, szépen leülnénk és megbeszélnénk.
Mellesleg nem tudom milyen háztartás az, ahol ha valaki ellop egy májkonzervet, akkor nincs mit enni. Akkor egyszerűen baromi rosszul van vezetve a háztartás, valami könnyen előkapható kajának mindig kell lennie.
Kedves 69, nem ő nevelte, pusztán az apja legutolsó felesége volt, amikor már a férjem nem vele élt.
Másrészt rendszeresen adunk neki ebédet, vacsorát. Akármikor jön és kér, kap ételt.
Nekünk azzal van a bajunk, hogy a tudtunk nélkül jön fel, és elvesz bármit, amit szeretne. Ezt egyikünk sem nézi jó szemmel.
A háztartásunk olyan, hogy előre tervezzük, mikor mit főzünk, ennek megfelelően vásárolunk be. Nagyon jól működik, és kevés pénzből ki tudjuk így hozni.
Tehát annyit várunk el tőle, hogy kérjen, ha kell. Nem élünk 1 háztartásban, hogy szó nélkül belenyúlhasson a hűtőnkbe (se).
Remélem, így már érthető volt, hogy nem arról van szó, hogy hagyjuk éhezni.
Egyébként van, hogy pénzt adunk, kifizettük már elmaradt számláit is.
69%-es, olvasd mar el az eddig leirtakat!
kap kajat, sot penzt is szamlakra is, tehat egyuterzes es segitseg kipipalva. csak kernie kellene es nem lopnia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!