Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik így a 17...

Miért viselkedik így a 17 éves lányom?

Figyelt kérdés
Nem tanul. Ha beküldöm a szobájába, hogy tanulja meg az anyagot, akkor bemegy a szobába és ,,tanul.'' De igazából csak nézi a papírt és néz ki a fejéből, nem olvas semmit az égvilágon, pedig van hogy 2 órát is ,,tanul'', aztán hozza az egyeseket, mivel nem érdekli őt semmi. Ha elveszem tőle a tévét, telefont, még akkor sem képes tanulni. Volt időszak, mikor megbukott, akkor minden elektronikai eszközét elvettem tőle, de még akkor sem tanult rendesen. Kiskora óta ilyen, volt hogy már semmije nem maradt, akkor az volt a hobbija, hogy suli után hazajött és délután 3-tól másnap reggelig ,,aludt.'' Nagyon kezelhetetlen ilyen szempontból, mert nem lehet megnevelni. Szerintem még akkor sem tanulna, ha az ételt venném el tőle. Pedig ha jól teljesít az iskolában, akkor több ösztöndíjat is kapna, de neki az sem kell. Azt mondta nekem egyik nap, hogy ő se suliba, se munkába nem fog menni, inkább hajléktalan lesz. Eléggé aggódom érte, hogy semmi nem lesz belőle. Miért viselkedik így? Hogyan tudnám megnevelni?
2018. máj. 16. 09:00
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
93%

Én azt nem értem, ha már kiskora óta nem jött be ez a nevelés nála, akkor miért erőlteted vagy 10 éve?

Láthatóan ha így haladtok tovább, akkor 5-10 év múlva többet az életben nem fogod látni sem.

2018. máj. 18. 14:26
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak nem tud tanulni. Nem tudja, hogy kell.

Egyetemista vagyok, és sok ilyen szaktársam van, akik elég jófejűek voltak gimnáziumban ahhoz, hogy megjegyezzenek valamennyit abból, amit a tanár mondd, a maradékot meg kiegészítsék józan paraszti ésszel, és ez elsegítette őket az egyetemig, de itt már nem tudják, mit tegyenek, ha egy nyolcszáz oldalas könyvet kell bevágni másnapra, ők is csak nézegetik, meg olvasgatják. Sajnos az iskolában nem tanítanak meg se tanulni, se információt keresni, vagy rájövünk magunktól, hogy kell, vagy megszívjuk előbb-utóbb. A te lányod előbb szívta meg.

És mivel korban közelebb állok a lányodhoz, mint hozzád, én úgy gondolom, értéktelennek tartja magát (ami nem is csoda, ha mindig csak büntetve és cseszegetve van), biztosan vannak céljai, biztosan érdeklik dolgok, de nem fogja kimutatni, mert attól fél, hogy túl buta, vagy túl béna ahhoz, hogy elhihesse magáról, hogy bármi célt megérdemel, vagy bármihez is lenne tehetsége. Nem tudom, ezt érthetően írtam-e le.

2018. máj. 21. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!