Miért viselkedik így a 17 éves lányom?
Én azt nem értem, ha már kiskora óta nem jött be ez a nevelés nála, akkor miért erőlteted vagy 10 éve?
Láthatóan ha így haladtok tovább, akkor 5-10 év múlva többet az életben nem fogod látni sem.
Szerintem csak nem tud tanulni. Nem tudja, hogy kell.
Egyetemista vagyok, és sok ilyen szaktársam van, akik elég jófejűek voltak gimnáziumban ahhoz, hogy megjegyezzenek valamennyit abból, amit a tanár mondd, a maradékot meg kiegészítsék józan paraszti ésszel, és ez elsegítette őket az egyetemig, de itt már nem tudják, mit tegyenek, ha egy nyolcszáz oldalas könyvet kell bevágni másnapra, ők is csak nézegetik, meg olvasgatják. Sajnos az iskolában nem tanítanak meg se tanulni, se információt keresni, vagy rájövünk magunktól, hogy kell, vagy megszívjuk előbb-utóbb. A te lányod előbb szívta meg.
És mivel korban közelebb állok a lányodhoz, mint hozzád, én úgy gondolom, értéktelennek tartja magát (ami nem is csoda, ha mindig csak büntetve és cseszegetve van), biztosan vannak céljai, biztosan érdeklik dolgok, de nem fogja kimutatni, mert attól fél, hogy túl buta, vagy túl béna ahhoz, hogy elhihesse magáról, hogy bármi célt megérdemel, vagy bármihez is lenne tehetsége. Nem tudom, ezt érthetően írtam-e le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!