Miért viselkedik így a 17 éves lányom?
"Azt mondta nekem egyik nap, hogy ő se suliba, se munkába nem fog menni, inkább hajléktalan lesz."
Valahogy elvehették a kedvét attól hogy a "csordát kövesse", vagyis hogy a többséghez hasonlóan tanuljon majd állása legyen. Azzal megpróbálkozhatsz hogy szabad, önálló megélhetési források lehetőségét mutatod meg neki. Tehát nem alkalmazotti létet egy gyárban, hanem mondjuk egy önellátásra is alkalmas ökofaluban élőket, méhészetet, gyümölcstermesztő magángazdaságokat akár nyugaton. Mert aki nem hajlandó egy gyárban napi 10 órát robotolni magyar fizetésekért, az lehet hogy szabad "maszekként" meg nagyon is sikeres és szorgalmas lesz.
"Se bot, se vessző nem hozott még egy nemzetet sem virágzásra". Bocs ha nem pont szó szerint kerestem ki Széchenyi szavait.
Kizarolag lelki okai lehetnek, amit csak szeretettel lehet gyogyitani.
Valoban egy pszichologustol kell tanacsot kerni!
Mert nem biztos,hogy jo hatassal van ra a megvonas.
Nem vagyok szülő, de én másképp csinálnám: leülnék vele beszélgetni. Azt mondtad egyik megvonás sem segít rajta, tehát valószínűleg komolyabb probléma áll a háttérben, mint a szokásos "nincs kedvem".
Számomra ez a megvonósdi inkább demotiváló lenne, mint motiváló. Próbáld ösztönözni, ha kell segíts neki, kérdezd ki. Nem ciki 17 évesen a szülő segítségét kérni.
Sok sikert :)
Miért nem vonod nagyobb kontroll alá?
Nem beküldöd a szobájába, hanem szépen előtted kezdje el hangosan olvasni az anyagot.
Időintervallumokat köss ki, hogy 1 óra múlva szeretnéd látni a múlt órai anyagot leírva látni a gyakorló füzetébe.
Így kisebb falatokban, szem előtt úgyis csinálnia kell.
Olyan meg általában nincs, hogy semmihez sincs kedve.... ha ennyire szeret lustálkodni, akkor meg találj közös elfoglaltságokat.
A lustizást is el lehet venni.
Nyáriszünetben pedig az sem veszett fejsze nyelve, hogy megmutatod neki, milyen a kétkezi munkások világa... :)
Egyik válaszoló beszélt itt a méhészetről és saját gazdaságról. :D
Az nem lusta embereknek való, az állat hidegben, viharban, hajnalban is éhes. Lehet 50 fok, a ganét ki kell szedni és dolgozni kell.
S ez nem kis munka... fizikai munka!
# 5: A lánynak nem biztos hogy a fizikai és/vagy szellemi munka végzésével van gondja. Hanem lehet hogy inkább azzal hogy mások elvárásainak kell megfelelnie. Ha kizárólag a saját elvárásainak tehetne eleget és kizárólag magának dolgozhatna akkor lehet hogy szorgalmas is lenne.
Egy hasonlat:
Aki élt a szocializmusban az a saját szemével is láthatta hogy a TSZ-be bevert parasztság és a többi alkalmazott egyáltalán nem olyan hatékonyan dolgozott mint korábban szabadon a sajátjukban. Ezért kellett újra engedélyezni a 70-es években a háztáji gazdaságokat és más maszekolásokat. Így aztán a kötelező munkaidő végigsörözése vagy inkább csak napjainak ellopása után otthon a sajátjában mindenki maximálisan jól dolgozott. Otthon mindenféle maszekizmus jól ment, míg a kötelező állami munkahelyeken meg igyekeztek olyan állást találni ahol nem kell dolgozni. Még az ál-rokkantnyugdíjasok tömege is megjelent inkább. A többség nem volt hajlandó mások elvárásainak eleget tenni.
egyaltalán honnan tudod egyébként, hogy pszichológusnál mi történik? csak mert feltételezem lányod nem közli, doki meg nem mondhatja el...
Egyébként meg idióta és értelmetlen büntetések helyett foglalkozz vele és itt nem a tanulásra értem. Milyen programok vannak amiket együtt csináltok és szeret? gondolom semmilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!