Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim szerint szégyellnem...

A szüleim szerint szégyellnem kellene magam. Vajon ennek így is kell lennie?

Figyelt kérdés

Az életem nem alakult úgy ahogy én szerettem volna. Eleve autistának születtem, soha sehova nem tudtam beilleszkedni. Felnőttként sem jobb a helyzet. Egyszerűen érzem hogy akárhová megyek engem mindenütt lenéznek. Ezért sokszor én úgy érzem, hogy már én is kezdem utálni az embereket. Szinte sose voltak barátaim, csak olyanok akik kihasználtak. Akárhová mennék dolgozni én sehova se kellek. Csendes, visszahúzódó ember vagyok. Munkám eddig nem nagyon volt, volt már egy munkahelyem ahol szintén utáltak. Ezért félek őszintén megvallva még dolgozni is menni. Most tudom lesz olyan aki azt írja hogy biztos munkakerülő vagyok. De ahol élek ott nincs sok lehetőség. De a szüleim szerint ha elköltöznék, akkor se lenne jobb, mert biztos éhen halnék. Párkapcsolatom sem volt eddig. Anyám szerint elgondolkodhatnék azon miért utál mindenki. Ha megyek valahová anyámmal biztos kritizál valamiért, pl. miért sminkelem magam, ha senki se néz rám. Ha hazaérünk, akkor meg azt mondja, hogy ezért én se különb mint más, és hogy látom hogy rám se nézett senki, senkinek sem tetszem. Tovább tanulni se mentem, ,ezért azt mondták hogy úgy se tudnám kijárni, meg hogy együtt lakni se tudnék senkivel, mert én senkivel se tudok együtt élni.

Sokszor vagyok szomorú, még valamikor sírok is. Már öngyilkosságon is törtem a fejemet. L/25

2018. máj. 11. 11:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
54%
19 es ezt fejezd be!
2018. máj. 11. 13:48
 22/27 anonim ***** válasza:
81%
#19. A "szedd má' össze magad" tanács annyit ér egy depressziósnak, mint a "há' vegyé' má' házat" a hajléktalannak. Te nyilván még sose voltál ilyen helyzetben, nem tudhatod, milyen nehéz kimászni belőle, főleg, ha segítséget se kap. Lehet, hogy ez egy segítségkiáltás, te meg segítség helyett csak tiporsz rajta még egyet. Persze kívülről könnyű okosnak lenni....
2018. máj. 11. 15:37
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekelne, hogy orvos állapította-e meg az autizmust. Amúgy az én lányom is jól funkcionáló autista, szegregált iskolába irattam hogy ne csúfolják, de én is aggódom azért, mi lesz majd ha felnő, hogy fog tudni beilleszkedni valami munkahelyre, egyáltalán el tudja-e majd magát tartani amikor én már nem leszek.

Nem könnyű a helyzeted. Mindenképpen ajánlanék autista csoportot stb. mert szükséged lenne arra, hogy találkozz olyan emberekkel akik hasonló problémákkal küzdenek.

2018. máj. 11. 17:40
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

A szegregált oktatási intézmény pont azért sem jó, mert így semmilyen szinten nem fog tudni beilleszkedni a többségi tàrsadalomba. Idegenkedni fog tőle, ebből kifolyòlag nem fogja helyét találni a világban.

Àldom a szüleim döntését, hogy anno halló suliba irattak, s nem siketnémákat oktató intézménybe, íigy legalàbb egy bizonyos szinten elboldogulok a többi egészséges emberrel, hisz kiskortól kezdve közöttük nőttem fel.

Engem is csúfoltak, kirekesztettek a hallókészülékem, meg a fura viselkedésem miatt, de túléltem.

2018. máj. 11. 22:42
 25/27 anonim ***** válasza:
56%
Esküszöm a jó istenre sejtem ki vagy .. viszont ha igazam van akkor felesleges itt a papolás mások részéről... ( ha a sejtésem nem csal.. és valószínű,hogy nem hisz egy pár sort láttam én már ebből.... akkor megint csak saját magad túráztatod a semmin .. )
2018. máj. 12. 00:41
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Órási különbség van a hallási probléma és az autizmus között. Az integráló ovit a lányom végig szenvedte, hülyének, butának nevezte magát úgy, hogy tőlem ilyet sosem hallott. Sok hisztirohama volt, ököllel ütötte a saját fejét és az ujját harapta amíg vérzeni nem kezdett. Utálta magát. És én nem tudtam meggyőzni arról, hogy okos, csodálatos, értékes gyerek. Hasfájással kelt állandóan és nem akart oviba menni, pedig kettőt is kipróbáltunk. Mi a baj velem, miért vagyok más, mindig ezt kérdezgette. Pedig bármikor mentem, játszottak vele a gyerekek,de...nem úgy. Aztán bekerült a szegregált osztályba. Eleve a 25 fős vegyes életkorú ovis csoport helyett 8 fő, hozzá hasonló korú és állapotú gyerekkel van együtt. És szárnyal! Kivirult, jól érzi magát....
2018. máj. 12. 08:46
 27/27 anonim válasza:
100%
A szüleid nagyon elbizonytalanítottak. Nagyon rossz helyzetben vagy. Barátokat mindenképp kéne szerezned, és ebben igaza van anyukádnak. Ahogy kezdtem olvasni egyre jobban kezdem azt gondolni, hogy te depressziós vagy! Sajnos lehangoltságot, sírást, öngyilkossági hajlamokat is okoz. Én is depressziós voltam tini koromban ugyanazokkal a tünetekkel mint amit a végén leítál. Én azt ajánlom, fordulj szakemberhez, mert neked segítség kell pszichológiai úton. Mindenképp el kell beszélgetned egy szakemberrel! Én is így jártam még 10 évvel ezelőtt, nem bíztattak a szüleim, de én nem adtam fel! És te se add fel!!!!
2018. máj. 20. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!