Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim szerint szégyellnem...

A szüleim szerint szégyellnem kellene magam. Vajon ennek így is kell lennie?

Figyelt kérdés

Az életem nem alakult úgy ahogy én szerettem volna. Eleve autistának születtem, soha sehova nem tudtam beilleszkedni. Felnőttként sem jobb a helyzet. Egyszerűen érzem hogy akárhová megyek engem mindenütt lenéznek. Ezért sokszor én úgy érzem, hogy már én is kezdem utálni az embereket. Szinte sose voltak barátaim, csak olyanok akik kihasználtak. Akárhová mennék dolgozni én sehova se kellek. Csendes, visszahúzódó ember vagyok. Munkám eddig nem nagyon volt, volt már egy munkahelyem ahol szintén utáltak. Ezért félek őszintén megvallva még dolgozni is menni. Most tudom lesz olyan aki azt írja hogy biztos munkakerülő vagyok. De ahol élek ott nincs sok lehetőség. De a szüleim szerint ha elköltöznék, akkor se lenne jobb, mert biztos éhen halnék. Párkapcsolatom sem volt eddig. Anyám szerint elgondolkodhatnék azon miért utál mindenki. Ha megyek valahová anyámmal biztos kritizál valamiért, pl. miért sminkelem magam, ha senki se néz rám. Ha hazaérünk, akkor meg azt mondja, hogy ezért én se különb mint más, és hogy látom hogy rám se nézett senki, senkinek sem tetszem. Tovább tanulni se mentem, ,ezért azt mondták hogy úgy se tudnám kijárni, meg hogy együtt lakni se tudnék senkivel, mert én senkivel se tudok együtt élni.

Sokszor vagyok szomorú, még valamikor sírok is. Már öngyilkosságon is törtem a fejemet. L/25

2018. máj. 11. 11:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon sokszor kiírtad már.

Keress munkát, valamit muszáj lesz, aztán költözz el abból a mérgező környezetből.

2018. máj. 11. 12:30
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

#8. Nem minden autista olyan, mint az Esőemberben, gondolom magasan funkcionálió autista a kedves kérdező.

Annyit tudok mondani, hogy a munkahelyek már csak ilyenek, ott még a normálisak is utálják egymást, a jópofizások csak látszólagosak, de én már beletörődtem, és nem akarok senkivel barizni, végzem a munkám, és kész.

Ha te is túlteszed magad rajta, és találsz munkát, akkor már önállósodhatsz, és otthagyhatod a szüleidet. Mert ilyen érzelmileg lehúzó szülőket sürgősen el kell hagyni, havi egy látogatás, és cső.

2018. máj. 11. 12:35
 13/27 anonim ***** válasza:
85%

"De én egy senki vagyok, mások szerint is. "

Az vagy akinek hiszed magad, nem az akinek mások hisznek.

2018. máj. 11. 12:47
 14/27 anonim ***** válasza:
84%
Első körben feltétlenül érdemes lenne leválnod a szüleidről, amilyen mértékben csak tudsz. Ha ez így megy tovább, tönkre fognak tenni.
2018. máj. 11. 12:52
 15/27 anonim ***** válasza:
87%

Ne coglalkozz azzal amit próbáltak eddig a szüleid beléd táplálni. Gondolom nekik az fájt hogy nem tudtak veled minden területen dicsekedni, mert sajnos vannak szülők akik "másnak" szülnek. Te egy értékes lány vagy, de ezt el kell hinned, illetve bíznod magadban. Ha esetleg ismersz autista csoportot, próbálj kapcsolatba kerülni velük, hogy lásd mire képes egy autista.

És csak a végére írnám ide hogy én is autista vagyok, és 2 gyermekem is az. És teljesen átérzem a helyzetedet, mert én is mindenhonnan ki voltam rekesztve. De aztán jött egy pillanat, amikor eldöntöttem hogy megyek a saját fejem után és nem hagyom magam lehúzni. Azóta családom van, szakmám és egy jó munkahelyem. Fel a fejjel!

2018. máj. 11. 13:01
 16/27 anonim ***** válasza:
71%
"Foglalkozz"
2018. máj. 11. 13:02
 17/27 anonim ***** válasza:
52%

Miért nézed le magad?

Csak te tudhatod, hogy mire vagy képes és mire nem.. :)

2018. máj. 11. 13:23
 18/27 anonim ***** válasza:
77%
Elég szomorú dolog az hogy a szülei inkább lenéznek mint segítsenek rajtad, csak mert olyan beteg vagy amiről te nem tehetsz és nehezen jössz ki az emberekkel. Bevallom nehéz mindenkinek megfelelni, és mindenhova beilleszkedni, én is ettől félek mindig ha új közösségbe kerülök. ha teheted kapd össze magad szedj össze némi tartalékot és költözz el jó messzire. A szüleid is nagyban elnyomnak téged és eltapossák a minimális önbizalmadat is. Én egy percet sem maradnék ott ha tehetném. Sajnos addig nem lesz jobb ameddig ő rájuk vagy utalva, és tényleg azt mondják úgy is éhen halnál, holott én állítom hogy összetudod te kapni magad, csak még nem kerültél olyan helyzetbe, ezért még nincs ebbe tapasztalatod. Pedig előbb utóbb össze kell kapnod magad ameddig még fiatal vagy. Munkahelyeken is vannak jó, és rossz emberek, sokszor kár is velük foglalkozni, ha piszkálnak el kell őket küldeni melegebb éghajlatra, aztán ennyi. Meg kell tanulnod magadat megvédeni mert más téged nem fog.
2018. máj. 11. 13:32
 19/27 anonim ***** válasza:
39%

Itt minden második embernek ajánlják a mérgező szülő c könyvet, mintha az bármin is segítene vagy megfejtés lenne az élethez.

És ha elolvassa akkor mi van? Akkor is egy depis balfsz marad.

Az a baj, hogy csöpög belőled a szerencsétlenség és az önsajnálat: engem mindenki utál, sehol se számítok, autista vagyok, nyomorék vagyok, senki vagyok......

Te most tényleg így éltél le 25 évet az életedből és nem tűnt fel az elmúlt 10 évben, hogy ennek így nincs értelme?

Itt amúgy mit szeretnél tőlünk mit írjunk? Nyilván otthon fogsz ülni a kisszobában és sajnálod magad ezerrel, bármit is mondunk.

2018. máj. 11. 13:36
 20/27 anonim ***** válasza:
93%

Figyisz, én hallássérült vagyok, hallókészüléket viselek mindkét fülön. Emiatt az emberek részéről ugyanezt a lenézést tapasztaltam, mint Te. Főiskolàt, majd egyetemet végeztem, viszont nem tudtam vele elhelyezkedni.

Kijöttem Németországba. Itt mindenkit elfogadnak, legyen az autista, hallàssérült, tolószékes, sötétbőrű stb.

Felszabadító érzés volt megtapasztalni azt, hogy kikerülve a többségében intoleràns emberek lakta balkánról a nyugati, elfogadó társadalomba belecsöppenve megélni azt, hogy látom azt, hogy elfogadnak az emberek.

Néha hazalàtogatok, olyankor mindig visszaesek abba a helyzetbe, hogy nekem szégyelnem kell a fülemen levő készüléket, mert làtom az emberek csodàlkozó, olykor megvető, lenéző pillantàsait. Màr másnap mennêk is vissza Németországba, alig várom, hogy leteljen az erre az alkalomra kivett pár nap szabim.

Ha gondolod, beszélhetünk privàtban.

33f

2018. máj. 11. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!