Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudjak tenni, h ne káromko...

Mit tudjak tenni, h ne káromkodjak?

Figyelt kérdés

Mindennap megfogadom, h türelmes leszek a kiskamasz lányommal , nem fogok karomkodni , ordinare módon, de végul megszegem , utána bánom nagyon de a szavak kimondva.

Sajnos en akkor is karomkodom ha megijedek, nemcsak ha ideges vagyok . Ütni nem ütök , de a szavak jobban fájnak. A lányom mindenkinél jobban szeretem . Akartam öt, imádom.

3 éves koraig mindenki biztatott h csapjak néha rá , de sose tettem meg , pedig aktiv huncut volt . Ha orditott , hisztizett , olyan édes es szep volt meg akkor is, h csak mosolyogni tudtam.

Mondtak is h fát lehet vágni a hátamon.

Akkoriban jók voltak az anyagiak , a szuleim gazdagok voltak, sokat segitettek , ha kellett .

Utana kulföldre költöztem a ferjemmel , majd nemsokara súlyos betegsegen estem át ( anyam segitett , ideutazott) , es alig gyógyultam meg , menekulnunk kellett a volt ferjemtöl , mert alkoholista lett es agressziv .

Azóta egyedul nevelem es szorongok , a mindennapokert h sikerul e megadni amit kell , hazbert fizetni , szamlakat . Persze mindenunk megvan , de a sok felelösseg miatt ami mind ramszkadt , turelmetlen lettem , ha a lanyom provokal , kezdi h a sonka szelet ha elszakad dobjuk ki stb csunyan karomkodni kezdek , szavakat mondok amiket nagyon banok aztan.

Nem erdekel vegulis az a sonkadarab a lanyom fontosabb megis duhöngö örult leszek , anyammal is paraszt vagyok , ha nem erti egyböl amit mondok , azt is banom. Ez megy evek óta . Szoktam bocsanatot kerni a gyerektöl es anyamtól is , de tudom h amit kimondtam az ottmarad.

Rajöttem h a stressz, szorongás miatt vagyok türelmetlen.

Tönkretettem mindent .

Mit tanacsoltok, hogy kerulöm el ezt az elment elboritó haragot?

#rossz #trauma #karomlas
2018. máj. 5. 23:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A szó: sajátos emberi lényegünk a szó, a szóval való beszéd. A szóval teremteni lehet, és ölni is. Erős.

A kislányodban valamit megölsz ezzel, a tisztaságát szennyezed, holott nagyon szereted, hisz azért kérdezed. Ez az ellentmondás elkeserítő lesz számotokra.

Van egy szép ima, II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemtől.

Ajánlom az utolsó versszakot írd le, és tedd az ágyad mellé, és este mondd el. Erőt ad az önfegyelemhez, tisztább, rendezettebb lesz a lánykáddal a kapcsolatod, meg tudjátok beszélni jobban a dolgokat és jobban fogja érezni a te szereteted, a "szívek világosságát" is.

II. Rákóczi Ferenc: Ima beszélgetés közben

Megváltó Krisztusom,

te beszélgettél az emberekkel

üdvösségükért.

Add kegyelmedet,

hogy beszélgetésed ereje

beszédemet is megszentelje!

Add éreznem jelenlétedet,

Istenem, hogy amíg az emberekkel

foglalkozom a földön,

beszélgetésem veled

legyen az égben!

Ó, szívek világossága, szeretet,

ne hagyj el engem,

mert ha nem lesz velem

világosságod,

üres és haszontalan

lesz beszédem!

*

2018. máj. 6. 11:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A frusztrációid itt, így jönnek ki. Valóban egy pszichológus és később egy társ tud segíteni ebben (még akkor is, ha most nem érzed úgy). Én a helyedben eljárnék sportolni is, iszonyú sok feszkót ki tud belőled oldani, akár a lányoddal ketten is pl. bicózni vagy úszni stb. Itt nem a káromkodást kell visszafogni, hanem az okokat megszüntetni, amik miatt csúnyán beszélsz.
2018. máj. 6. 11:41
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem értitek , nem arról van szó, h ideges vagyok ol nelkul es a lanyom keznel van es rajta vezetem le a feszultseget .

Arról van szó h a viselkedese elviselhetetlen sokszor , de 3 eves koraig volt eröm megnevetni

2018. máj. 6. 12:00
 14/17 A kérdező kommentje:
* ok nelkul
2018. máj. 6. 12:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Próbáld ki az én-kommunikációt! Kell hozzá egy kis elhatározás és nagyfokú tudatosság, de szerintem lelkileg mindenképpen egészséges. Szóval tudd: jogod van dühösnek vagy idegesnek lenni és ezt ki is fejezni, de nem mindegy hogyan! Amikor legközelebb mérges leszel, próbáld meg tudatosan kerülni a csúnya szavakat vagy beszólásokat, és egyszerűen fogalmazd meg, hogy mit érzel! Pl. ne azt mondd, hogy "B+, milyen rohadt hisztis vagy.", hanem helyette: "Nagyon haragszom rád, mert ok nélkül hisztiztél. Próbáltam szépen beszélni veled, te viszont rögtön megemelted a hangod és követelőzni kezdtél!" vagy "Idegesít, hogy kidobnál egy sonkát csak azért, mert elszakadt. Az jut eszembe, hogy mennyit dolgoztam érte, hogy az asztalodra tudjam tenni." Szóval, mikor mérges vagy ideges leszel, próbáld meg felismerni és megfogalmazni az érzéseidet, és ezeket mondd is ki! A másik, ha nagyon felhúzod magad, akkor egyszerűen azt is mondhatod:"Most nagyon mérges vagyok, kimegyek, hogy lehiggadjak, utána megbeszéljük." Én szoktam ezt alkalmazni, és elég eredményes, főleg kiskamasz korban, mert olyankor elég erősen kezd formálódni a lelki ismeretük. Az én-kommunikációra egyébként kis gyakorlással rá lehet szokni, és ugyanúgy megkönnyebbülsz tőle, mint a káromkodástól, mert ki tudtad fejezni az érzéseidet, csak másként.Amúgy kitartást, mert egyáltalán nem könnyű a helyzeted.
2018. máj. 6. 15:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Persze a gyerek a hibás mert te frusztrált vagy,és még aludni se hagyod ahogy kényelmes neki,akkor add oda a nyagyinak ha ilyen nagy nyüg. De pár év és 18 és ő maga fog lelépni,te meg utána az üres lakásba tombolhatsz a valódi ok miatt h nincs társad.. Az össes ilyen nő idegbeteg,vajon miért?
2018. máj. 6. 16:10
 17/17 anonim válasza:

Szerintem nem kellene ennyire le támadni szegény kérdezőt.

Kérdező:

Legyél nyugodtabb magaddal és a lányoddal ha valami baja van ignoráld és ő is megértőbb lesz vele.

Olyan lesz veled amilyen te vagy vele.

2018. máj. 6. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!