Mit tudjak tenni, h ne káromkodjak?
Mindennap megfogadom, h türelmes leszek a kiskamasz lányommal , nem fogok karomkodni , ordinare módon, de végul megszegem , utána bánom nagyon de a szavak kimondva.
Sajnos en akkor is karomkodom ha megijedek, nemcsak ha ideges vagyok . Ütni nem ütök , de a szavak jobban fájnak. A lányom mindenkinél jobban szeretem . Akartam öt, imádom.
3 éves koraig mindenki biztatott h csapjak néha rá , de sose tettem meg , pedig aktiv huncut volt . Ha orditott , hisztizett , olyan édes es szep volt meg akkor is, h csak mosolyogni tudtam.
Mondtak is h fát lehet vágni a hátamon.
Akkoriban jók voltak az anyagiak , a szuleim gazdagok voltak, sokat segitettek , ha kellett .
Utana kulföldre költöztem a ferjemmel , majd nemsokara súlyos betegsegen estem át ( anyam segitett , ideutazott) , es alig gyógyultam meg , menekulnunk kellett a volt ferjemtöl , mert alkoholista lett es agressziv .
Azóta egyedul nevelem es szorongok , a mindennapokert h sikerul e megadni amit kell , hazbert fizetni , szamlakat . Persze mindenunk megvan , de a sok felelösseg miatt ami mind ramszkadt , turelmetlen lettem , ha a lanyom provokal , kezdi h a sonka szelet ha elszakad dobjuk ki stb csunyan karomkodni kezdek , szavakat mondok amiket nagyon banok aztan.
Nem erdekel vegulis az a sonkadarab a lanyom fontosabb megis duhöngö örult leszek , anyammal is paraszt vagyok , ha nem erti egyböl amit mondok , azt is banom. Ez megy evek óta . Szoktam bocsanatot kerni a gyerektöl es anyamtól is , de tudom h amit kimondtam az ottmarad.
Rajöttem h a stressz, szorongás miatt vagyok türelmetlen.
Tönkretettem mindent .
Mit tanacsoltok, hogy kerulöm el ezt az elment elboritó haragot?
A szó: sajátos emberi lényegünk a szó, a szóval való beszéd. A szóval teremteni lehet, és ölni is. Erős.
A kislányodban valamit megölsz ezzel, a tisztaságát szennyezed, holott nagyon szereted, hisz azért kérdezed. Ez az ellentmondás elkeserítő lesz számotokra.
Van egy szép ima, II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemtől.
Ajánlom az utolsó versszakot írd le, és tedd az ágyad mellé, és este mondd el. Erőt ad az önfegyelemhez, tisztább, rendezettebb lesz a lánykáddal a kapcsolatod, meg tudjátok beszélni jobban a dolgokat és jobban fogja érezni a te szereteted, a "szívek világosságát" is.
II. Rákóczi Ferenc: Ima beszélgetés közben
Megváltó Krisztusom,
te beszélgettél az emberekkel
üdvösségükért.
Add kegyelmedet,
hogy beszélgetésed ereje
beszédemet is megszentelje!
Add éreznem jelenlétedet,
Istenem, hogy amíg az emberekkel
foglalkozom a földön,
beszélgetésem veled
legyen az égben!
Ó, szívek világossága, szeretet,
ne hagyj el engem,
mert ha nem lesz velem
világosságod,
üres és haszontalan
lesz beszédem!
*
Nem értitek , nem arról van szó, h ideges vagyok ol nelkul es a lanyom keznel van es rajta vezetem le a feszultseget .
Arról van szó h a viselkedese elviselhetetlen sokszor , de 3 eves koraig volt eröm megnevetni
Szerintem nem kellene ennyire le támadni szegény kérdezőt.
Kérdező:
Legyél nyugodtabb magaddal és a lányoddal ha valami baja van ignoráld és ő is megértőbb lesz vele.
Olyan lesz veled amilyen te vagy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!