Tudok tenni bármit is?

Figyelt kérdés

25 éves lány vagyok, nyolc hetes terhes. Férjemmel 4 éve alkotunk egy párt, ebből 3 éve lakunk együtt. Mindketten dolgozunk, szerencsére nincsenek anyagi gondjaink, saját lakásunk is van.

Amikor elmondtuk a szüleimnek, hogy babát várunk, nem lelkesedtek túlzottan. Szerintük ez még korai volt. Véleményük szerint még "élnünk" kellett volna. Nem tudom mire gondolnak, de úgy érzem, mindent kipróbáltam, amit akartam, megszereztem a diplomát, utazgattunk is.

Habár külön élünk, engem mégis zavar, hogy a szüleim nem örülnek a terhességnek. Tudok tenni bármit, vagy ne foglalkozzak ezzel, remélve, hogy majd más lesz?

(Egyébként tudtak arról is, hogy tervezzük a babát.)

2018. ápr. 24. 12:18
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Sajnálom a helyzetet.

Tenni nem tudsz semmit, próbáld meg elfogadni, hogy nekik ez a véleményük és vond le a tanulságot is rögtön: várhatóan nem nagyon fogja érdekelni őket a kicsi azután sem, hogy megszületett.

2018. ápr. 24. 12:23
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
25 évesen, férjes asszonyként már nem lény vagy, hanem nő és marhára nem kellene a szülők véleményével törődni. Nem örülnek, akkor nem örülnek. Vagy megbékélnek és megszeretik a nygszuloseg gondolatát, vagy nem.
2018. ápr. 24. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Az ő véleményük is vélemény, meg a tiéd is. Részemről itt jönne egy pont. Ennyi. Ha majd megszületik, nem fogják tudni megállni, hogy ne lássák. Addig meg lazíts.
2018. ápr. 24. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom, miért zavar ez. A gyerek egészséges, a szüleid nem ellenségesek, pont jó korban vagy. Sok boldogságot nektek, biztosan szép baba lesz!
2018. ápr. 24. 13:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2018. ápr. 24. 14:17
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom miért nem örülnek... örülniük kellene, hogy Te úgy érzed révbe értél, hogy jól éltek, és van módotok gyermeket válllani. Talán megváltozik a véleményük, ha nem, akkor sajnos nem lesz túl szoros a kapcsolatotok, kapcsolatuk az unokájukkal.

Boldog baba várást :)

2018. ápr. 24. 14:39
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Szia, szerintem, ha úgyérzed, hogy készenállsz (gondolom készen hiszen terveztétek is) akkor nincs semmi baj. Igen, lehet, hogy még fiatal vagy de nem kell aggódni. Szeintem, mikor megszületik az unokájuk akkor biztosan nagyon lelkesek és segítőkészek lesztek. Esetleg, hogy jobban elfogadják leülnék velük beszélgetni és elmondanám, hogy ezzel a csodával, hogy egy életet adhatok nem szeretnék várni és teljesen készen állsz erre.

És szeretnék gratulálni és jó babázást :)

2018. ápr. 24. 14:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, nagyon szépen köszönöm! :)
2018. ápr. 24. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!