Családi balhé indult. Hogyan lehetne bármit is tenni?
A bátyám 34 éves, és ha iszik, agresszív.
És iszik rendesen.
A szüleinkkel él, egy keveset ad be. De valami istencsászárnak hiszi magát miatta.
Volt is egy olyan balhé, hogy édesanyánk meghívott minket ebédre, és a bátyám aznap este eljött hozzánk ittasan, és elhordott engem mindennek, mert hogy nem maradt neki vacsorára.
Persze, csak azért mert keménykedni, mert tudta, hogy a férjem dolgozik, és teljes hangerőn üvöltözött velem az otthonomban, felordítva a gyerekeket. Mikor elzavartam, úgy bevágta a kaput, hogy kiszakadt a helyéről. Persze másnap jött, bocsánatot kért, meg megjavitotta a kaput.
Múlt héten viszont olyat tett ami megbocsáthatatlan.
Édesanyánk elmondása alapján, a konyhában nekiállt kötekedni anyuval, végül székestől felborította. Ezek után elment kocsmázni.
A férjemet onnan értesítette egy munkatársa, hogy menjen el a bátyámért, mert nagyon részeg.
A parkolóig viselkedett, ott rárontott a férjemre, aki lefogta.
Viszont azóta áll a bál.
Apánk és anyu összevesztek.
Apám szerint csak nehéz időszakban van a bátyám, anyu viszont fél.
Van még egy hugunk, aki még kamasz.
Most apu ránk is haragszik, mert mi nem fogunk odamenni, ha ott van a bátyám.
Jött bocsánatot kérni, sírva, de én elzavartam. Átlépett egy határt.
Apukáddal beszéljetek, őt kell meggyőzni, hogy gond van, hiszen fizikailag bántalmazta édesanyádat és a kistestvéredet is veszélyezteti. Ez pedig apukád felelőssége, hiszen ő a családfő. Nem nektek kell megoldani, ha a szüleid egységesen fel tudnak lépni, akkor bátyád kénytelen lesz orvosi segítséget kérni. Vagy mehet máshová lakni, hiszen 34 éves, felnőtt ember. Miért nem önálló már, miért élősködik a családján?
Ha édesapád elnézi ezt neki, akkor megerősíti azt, hogy "nehéz időszakokban" az alkoholizálás a megfelelő kezelési mód.
Sajnos saját tapasztalatból beszélek, a gyenge szülői kéz, a megengedés és a megértés egyre mélyebbre taszítja az ilyen embereket az életmódjukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!