Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akkor most meg lehet ütni egy...

Akkor most meg lehet ütni egy gyereket, vagy sem?

Figyelt kérdés

Tini lány vagyok,a szüleim életem során egy jó párszor már megütöttek,mindíg a fejemet ütötték meg,mármint ott csattant el a "pofon"

Mivel itthon mindíg adtak pofonokat a testvereimnek is,nem is gondoltam arra hogy ez amúgy nem normális,hogy a gyerek ütve van.Nem rendszeresen ütve verve,de pofán,arcon fülön vágva volunk mindíg,mikor már mérgesek voltak a szüleim..

MINDÍG azzal jönnek a szüleim,hogy régen hogy verték a szülők a gyereket,18 éves korban is,meg hogy milyen jó volt,hogy akkor az iskolában is keményen fenyítették a gyerekeket...

Ti hogy vagytok ezzel?

2018. ápr. 22. 09:36
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
40-vagyok megint! Ebben a fene nagy liberális világban elfelejtjük a lényeget! Elfelejtjük tisztelni a szüleinket! Elfelejtjük, hogy tőlük kaptuk azt, amit senki mástól nem kaphatunk! Az életet! Senki nem kéri, de kapja! Az élet ajándék, meg kellene becsülnünk! Gyereket szülni és felnevelni a világon a legnehezebb dolog! Hálálkodni nem kell, de megköszönni igen! Tökéletes szülő nincs, azt kell elfogadni aki van! Aki nekünk jutott! Minden okkal történik! Nem a társadalmi normáknak kell megfelelni, hanem önmagunknak! Hétvégén anyák napja van! Mindenki ölelje meg az édesanyját és mondjon köszönetet!
2018. máj. 2. 11:23
 42/48 anonim ***** válasza:
A verés káros és nem érsz vele célt. Tanárként ezt látom mindenhol ahol ez a módszer. De persze csinálja csak nyugodtan aki akarja. Azt leszámítva hogy elvileg tilos és tönkreteszi a gyereket. Aki neveli, annak nincs rá szüksége. Aki nem neveli, az meg sokat nem ér el vele pillanatnyi elrettentésen kívül. Az összes olyan gyerek aki agresszív az iskolában és verekszik, kivétel nélkül verve van otthon. Ezt a szüleik is elismerik. Hogy hiába pofozza fel, nem használ. Hát, tényleg nem, mert az agresszió agressziót szül. Nagyon nagy baj az, ha valaki azért "tiszteli" a szüleit mert megverik olykor.
2018. máj. 2. 17:28
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
A lányom osztályában több olyan agresszív, kezelhetetlen gyerek van, akit soha nem ütöttek meg otthon! Az egyik fiú olyan agresszív, olyan szinten verekszik, hogy sérülés is volt már belőle! Szülői értekezleten téma vokt, anyuka azzal védekezett, nehezen jött össze a kisfia, óvja mindentől! Tanulni nem lehet tőle, mert zavarja az órát! Tény, hogy nem veréssel kell nevelni, de nem azért agresszívek a gyerekek mert otthon verik őket! Olyan jogokkal vannak felruházva, ami csorbítja az ítélőképességüket!A tanár sem fegyelmezheti akárhogy, mert ha kicsit durva már személyiségi jogokat sért! Lassan a szülő fegyelmezése is családon belüli erőszak lesz!Arról meg ne is beszéljünk mennyi alkalmatlan pedagógus van!
2018. máj. 2. 20:32
 44/48 anonim ***** válasza:
Az "alkalmatlan pedagógus" az otthon elrontott gyerekkel nem tud mit kezdeni, ugyanis hozott anyagból dolgozik. Nem kéne összekeverni sem a verést sem a nem verést a neveléssel. A nevelés nem az. Ha nem neveled a gyereket, nem lesz jó eredménye, akár vered akár nem. Ha pedig neveled, akkor nem lesz szükséged verésre.
2018. máj. 3. 06:01
 45/48 anonim ***** válasza:
Nincs összekeverve! Több az alkalmatlan pedagógus mint az alkalmas! Senki nem mondta, hogy nem kell nevelni a gyereket és azt sem, hogy verni kell a gyereket! Az én gyerekkoromban a "hozott anyaggal" is tudtak mit kezdeni a pedagógusok, ma már ott tartunk, hogy némelyik tanár, tisztelet a kevés kivételnek, abban is kárt tesz aki egészséges lelkületű!Több ilyennel találkoztam sajnos!
2018. máj. 3. 07:17
 46/48 anonim ***** válasza:
Kezelhetetlen gyerek nincs,csak buta szülő!
2018. máj. 3. 07:48
 47/48 anonim ***** válasza:
És intelligens pedagógus!
2018. máj. 3. 08:11
 48/48 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát,mind hasznos volt,örülök hogy ennyien elmondták a véleményüket erről a témáról! :)
2018. máj. 7. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!