Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akkor most meg lehet ütni egy...

Akkor most meg lehet ütni egy gyereket, vagy sem?

Figyelt kérdés

Tini lány vagyok,a szüleim életem során egy jó párszor már megütöttek,mindíg a fejemet ütötték meg,mármint ott csattant el a "pofon"

Mivel itthon mindíg adtak pofonokat a testvereimnek is,nem is gondoltam arra hogy ez amúgy nem normális,hogy a gyerek ütve van.Nem rendszeresen ütve verve,de pofán,arcon fülön vágva volunk mindíg,mikor már mérgesek voltak a szüleim..

MINDÍG azzal jönnek a szüleim,hogy régen hogy verték a szülők a gyereket,18 éves korban is,meg hogy milyen jó volt,hogy akkor az iskolában is keményen fenyítették a gyerekeket...

Ti hogy vagytok ezzel?

2018. ápr. 22. 09:36
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
69%

Már hogy lehetne egy pofon nevelő célzatú?

Ebből a gyereked csak azt fogja leszűrni,hogy erőszakkal lehet elérni a céljait.

A nevelésnek pontosan a példamutatás a célja.És pontosan a szülőnek kellene fegyelmezettségből példát mutatni,mondjuk azzal,hogy nem emel a gyerekére kezet,hanem megőrzi a hidegvérét,akkor is,ha nagyon dühös.

2018. ápr. 23. 00:37
 22/48 anonim ***** válasza:
59%

#21 akkor újra

"A pofon egy úgymond határ. Van olyan gyerek akinek egyszerűen nem elég visszatartó erő a kiabálás, úgy gondolja egy kis kiabálás megéri a cselekedetet, a pofon ad egy új "ezt már biztos nem akarod" határt, olyasmi mint a felnőtteknél a börtön, sokakat már a létezése visszatart de akinek nem elég visszatartó erő minden más hogy elkövesse amit akar nem árt ha utána nevelő célzattal megtapasztalja."

Magyarul arra jó hogyha nem hallgat semmi másra, úgyis mittudomén földhöz akarja vágni a macskát akkor érdemes egyszer, hogy tudja a kiabáláson túl is van valami.

2018. ápr. 23. 05:34
 23/48 anonim ***** válasza:
62%
Igen lehet nevelő célzatú a verés ! Akkor ha nem tudatos, nem felkészülök rá, hanem a szituáció szüli a seggre verést, a pofont! A gyerek megdöbben, nem azt fogja leszűrnu, hogy erőszakos vagyok, hanem, hgy itt a határ! A nadrágszíjjal, fakanállal verés nyílván ebbe nem fér bele, az már egy tudatos agresszió, ami megfélemlíti a gyereket!
2018. ápr. 23. 20:26
 24/48 anonim ***** válasza:
64%

Ha nem tudatos,akkor azzal pont azt bizonyítod be,hogy nem bírtad megfékezni az indulataidat.

Persze nehéz beismerni,nem mindenki türelme egyforma.

Persze lehet,hogy a gyereked engedelmesebb lesz,de egyben félni is fog tőled,ami megint számos pszichológiai gondot vethet fel,aminek hosszabb távon lehet sokkal súlyosabb következményei lesznek.

A család elvileg egy szeretetközösség,és otthon nyugalmat,biztonságot kell éreznünk.

És ha van ott egy olyan,akitől félünk és vele kell élnünk,akkor elég nagy bajok lesznek mentálisan.

Szerinted hány ember járja mai napig is a pszichiátriát,mert a gyerekkori bántalmazást,sérelmeket nem tudta felnőttként sem feldogozni.

Persze könnyebb a lelkiismeret,ha magaddal elhiteted,hogy jót is tettél neki azzal,hogy odavertél.

2018. ápr. 23. 21:11
 25/48 anonim ***** válasza:
100%

#24 aki pszichiátriára jár annak nem 2x kevertek le egy-egy pofont mikor épp a tesco közepén sikítva a földhöz csapkodta magát.

Igen, verés nélkül nem lenne ennyi traumatizált gyerek, ellenben sokkal de sokkal több kis neveletlen sz..csimbók aki azt hiszi bármit megtehet, bárkinek bármit beszólhat és azt hiszi ő fingja a passzátszelet mert úgysem lesz semmi ha az arcodba áll és kötekszik.

2018. ápr. 23. 21:18
 26/48 anonim ***** válasza:
63%
24; Nem bántalmazásról beszélek, nagyon ritkán elcsattanó pofonokról! Négy gyermekem van, három már felnőtt! A négyből egy soha nem kapott pofont, a többiek egy pofont kaptak életükben, a mai napig emlékeznek rá! És tudod mit mondanak? Órültek, hogy pofont adtam, mert abban a pillanatban mikor megcsinálták a hülyeséget tudták, hogy nem kellett volna, sajnálták, hogy megbántottak! Mert ennek ellenére szeretetben, békességben élünk! Nem hiszem, hogy van róla statisztikád kik járnak pszihiátriára, elenyésző a fizikailag bántalmazottak száma! Szerintem sok gyerek örülne ha legalább egy pofont kapna manapság a szüleitől, mert az legalább azt jelentené, hogy foglalkoznak vele, mert a mai kor rákfenéje a nem törődömség, érdektelenség, önzőség! Ezt sem kell szó szerint venni, érteni kellene a lényeget!
2018. ápr. 24. 08:26
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
Ja, soha nem féltek tőlem a gyerekeim!
2018. ápr. 24. 08:30
 28/48 anonim ***** válasza:
67%

Én úgy vagyok vele, hogy abban az esetben értek meg egy kézrecsapást, popsira csapást vagy egy kisebb arcra ütést, ha a gyerek veszélyes dolgot csinál, és nincs még olyan korban, hogy a magyarázat elég lenne / teljesen megértené. Pl. amikor 3-4 évesen a konnektorban turkál vagy átrohanna a piroson. Mert az elég elrettentő.

De későbbiekben én nem adnék soha pofont a gyereknek, főleg olyanért nem, hogy "húúúúú, velem, a szent szülővel tiszteletlen volt". Aki cska pofonnal tud tiszteletet kivívni, az igazából nem tiszteletet vív ki, hanem félelmet. Engem is vertek otthon ilyenekért (sok jogtalan dologért is), hát kb. mindent érzek a szüleim irányában, csak tiszteletet nem, mert már kiskoromban is éreztem, hogy az nem tisztelnivaló, ha vki csak azzal tud vmit elérni, hogy egy messze nem a saját súlycsoportjában levőt fizikailag bántalmaz. Aki értelmes, annak sokkal jobb eszközei is vannak a nevelésre, és el sem fajul odáig a dolog, hogy NAGYON tiszteleten dolgot mondjon tudatosan a gyereke.

2018. ápr. 25. 09:45
 29/48 anonim ***** válasza:
23%
Akkor most már csak az kérdés, hgy a mai világban miért tuszteletlenek a gyerekek! Miért nem köszönnek, miért beszélnek vssza, miért köpik le a tanáraiat? Miért gonoszak egymással, miért nincsenek igaz barátságok? Lassan ott tartunk, hogy a gyereknek mindenhez joga van! Legfőképpen ahhoz, hogy a szüleiket bírálják! Csak el kell olvasni ezen az oldalon hány olyan kérdés van ami a rossz anyákról és apákról szól! Én is kaptam verést gyerekként, de szerettem a szüleimet, és féltem anyámtól ha rosszat tettem, de ez a tetteimnek a következménye volt! Megtanultam, a tetteimért felelősséget vállalni! Ha egy gyereket szeretnek, törődnek vele, semmiféle törést nem okoz neki egy néha elcsattanó pofon! A szülő sem isen, miért ne veszíthetné el ő is időnként a türelmét!
2018. ápr. 25. 14:59
 30/48 anonim ***** válasza:
68%
29-es, ja, és a tiszteletlenség csak azért lehet, mert nem pofozták meg legalább egyszer elég jól otthon :D. Na ne röhögtess. Amúgy sokszor pont a "hejj, de jól nevelem a gyerekem, amiért pofozom" szülők gyerekei a legtiszteletlenebbek, mert ezt látják otthon, hogy ordibálással meg pofozással lehet megoldani a gondjainkat. Aki meg azért tűnik tisztelettudónak, mert a szülei verték, sokszor nem igazán tisztelettudó, hanem FÉL. Nem azért nem szól vissza/be, mert igazán tiszteli a másikat, hanem azért, mert elhitették vele, hogy egy rossz szó, egy kisebb csíntevés, rosszaság, aztán durr egy pofon.
2018. ápr. 25. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!