Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondanàtok el a szüleit...

Hogyan mondanàtok el a szüleiteknek hogy a pàrotok idősebb mint ők?

Figyelt kérdés

Jajj már előre félek hogy mit fogok itt kapni :D

Megpróbàlom összefoglalni a lényeget és a fontosabb dolgokat.

21 éves làny vagyok. Szüleim 43 évesek. 18 èvesen költöztem el otthonról, mert a sajàt lábamon akartam élni. Albérletben élek barátokkal és van stabil munkahelyem. A szüleimmel jó a kapcsolatom, mindig is az volt. Ha kell, rögtön segítenek, mindenben tàmogatnak.

Na. A helyzet, hogy összejöttem egy kollégàmmal, aki 50 èves. Ergo idősebb mint a szüleim. Nagyon szeretek vele lenni, szeretem őt. Volt màr pàr kapcsolatom, de egyik sem volt ilyen mint vele. Eddig nem hittem a lelki tàrs dologban, de vele totàl ezt èrzem. Ő totàl az az ember, mint akit a csalàdom is elkèpzelt mellèm.

Csak mínusz 20 èvvel :D

Egy hónapja vagyunk együtt, de mèg nem mondtam el a szüleimnek. Nem tudom hogyan kellene, esetleg mennyire akadnànak ki.

Ötletek?

2018. ápr. 20. 21:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem minden kapcsolatról csak akkor érdemes otthon beszélni, bemutatni stb., ha már komolyabbra fordult a dolog. Én egy hónap után még nem állnék oda a szüleim elé, hogy ő itt xy, a párom, mert nekem az még korai lenne. Nekem sokkal több időre van szükségem ahhoz, hogy egyáltalán megismerjük egymást, magamban lerendezzem a dolgokat és tudjam, hogy mit érzek, mit várok ettől az egésztől és ahhoz is idő kell, hogy kiderüljön, hogy mennyire tudunk együtt működni stb., tehát nekem ez az egy hónap még nagyon az "ingatag", bizonytalan kategória. Ez persze, mindenkinek más és mindenki maga tudja, hogy mikor jött el az idő stb., én csupán csak annyit akarok mondani, hogy szerintem ezt még gondold át egyszer és akkor említsd meg otthon, ha már valóban biztos vagy mindenben és elég stabilnak érzed a kapcsolatotokat.

Egyébként én sem értek itt néhány hozzászólást...Oké, sokan mindenre ugranak és vigyorogva tapsikolnak, ha végre lehet szidni valakit, de van, amivel például abszolút nem értek egyet. Én egy évvel vagyok fiatalabb a kérdezőnél és nagyon távol állok a "bulikázó, iszákos, drogos, komolytalan, felelőtlen fiataloktól", de nem úgy keresem a páromat, hogy ki az, akivel majd összeköltözünk, összeházasodunk és gyereket vállalunk, majd együtt megöregszünk. Egyrészt azért mert szerintem rohadtul nem abban a korban vagyok, hogy ez aktuális lenne...egy jó 10 évig még biztosan nem szeretnék se esküvőt, se gyereket és ennek megfelelően nem is gondolkozom ilyenekben, mert ez még a jövő zenéje és jelenleg csomó dolog van az életemben, ami ezerszer fontosabb. Másrészt pedig azért, mert senki nem látja előre az életét, akkor sem, ha a párja 20 évvel idősebb nála és akkor sem, ha azonos korosztály...Ha egy 21 éves sráccal lenne együtt, akkor tudná, hogy x év múlva is együtt lesznek? Tudná, hogy működni fog a kapcsolat? Tudná, hogy fognak-e gyereket vállalni és hogyan fogják felnevelni? Nem, nem tudná! Ezt csak azért írom, mert sokan jönnek azzal, hogy impotens lesz, beteg lesz, megörekszik stb....mintha egy fiatalabb férfivel nem történhetne semmi és mintha egy kapcsolatban nem adódhatna semmilyen probléma...Dehogynem, rengeteg probléma adódhat és ezeknek nagy része kortól független. Egyébként megjegyzem, hogy nekem pl. van egy ismerősöm, aki 20 évesen ment férjhez egy az apjánál idősebb (50-es) férfihez és köszönik szépen nagyon jól vannak, boldog házasságban élnek már 5 éve. Lehetséges, hogy két év múlva vagy jövőre már nem lesznek együtt, de akár az is lehet, hogy már jövő hónapban elválnak, de jelenleg boldogok és ez a lényeg. A világon semmi érteleme nincsen az ilyen jóslásoknak, hogy úgysem működik, majd x év múlva mást fogsz gondolni stb...Igen, lehetséges, és akkor mi van?

2018. ápr. 20. 23:50
 22/34 anonim ***** válasza:
65%
Hát kíváncsi lennék apádék ábrázatára amikor megtudják, hogy a vejkó még öregebb is náluk! :D
2018. ápr. 21. 00:01
 23/34 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem, várjál még ezzel. Minek sokkolni őket, amikor még csak egy hónaja vagytok együtt?
2018. ápr. 21. 00:59
 24/34 anonim ***** válasza:
hónapja
2018. ápr. 21. 01:01
 25/34 anonim ***** válasza:
35%
Sehogy ne mondd el. Nem fog ez sokaig tartani.
2018. ápr. 21. 01:22
 26/34 anonim ***** válasza:
18%
Különben meg létezik igaz szerelem nagy korkülönbséggel. Lásd: Vajna család.
2018. ápr. 21. 03:47
 27/34 A kérdező kommentje:

#19 van két gyereke az első hàzasságából,ők idősebbek pàr évvel tőlem ( :D )

Azt elfelejtettem írni, hogy a szüleim már talàlkoztak vele koràbban, kb 2-3 hónapja, bent a munkahelyen, és akkor egyèbkènt szimpinek talàlták. Plusz tudjàk hogy nagyon jóban vagyunk, múlt szombaton pl munka miatt a fél orszàgot be kellett jàrnia pàromnak, èn nyilván mentem vele. Szüleimnek említettem hogy XY-nal megyünk szombaton "kiràndulni" (tudjàk hogy a munka része 1-2 óra volt, a többi meg utazàs). Anyàm vàlasza erre az volt, hogy "jajj de jó, vègre kimozdulsz otthonról". Tehàt semmi ellenvetése nem volt hogy miért pont vele megyek, na meg egyàltalán minek megyek, mikor az nem az én feladatom (bàr a munka szempontjâból tapasztalatnak jó volt).

Lehet hogy sejtenek màr valamit.

2018. ápr. 21. 05:37
 28/34 anonim ***** válasza:
75%

1 hónap után ne mondd el. bőven ráérsz sokkolni őket, ha már fél-egy éve együtt vagytok. Az ő gyerekeinek szintén ráértek akkor elmondani (ők se lesznek boldogok).

Nem hiszem, hogy sejtenék a szüleid. Eszükbe se jut, hogy egy apadnal idősebb ember kikezdene veled. Szoval szamits ra, hogy nem fognak veled örülni.

2018. ápr. 21. 07:16
 29/34 anonim ***** válasza:
41%

Milyen sok negatív válasz... Higgyétek el hogy a jövő teljesen kiszámíthatatlan. Honnan tudjátok hogy 20 év múlva olyan beteg lesz? Ok, esélyesebb, de nem garantált. Van egy 70 fölötti ismerősöm akinek volt ennyivel fiatalabb barátnője, de pont emiatt engedte el, hogy együtt lehessen valakivel élete végéig. A csaj később férjhez ment egy korabelihez, aki talán az 50et ha megérte. Ezt mondom a 70 fölötti mesélte aki köszöni nagyjából jól van, kirándul, szexel, mégha van is ilyen-olyan baja, egész fitt.

De ismerek/ismertem olyanokat akik 25-30 évvel idősebbhez mentek hozzá, nagyon szerették, csakhát 50-60 körül, még fiatalosan megözvegyültek. De nem bánták meg.

Szóval nem kell erre gondolni. Ha tényleg szeretitek egymást akkor ez nem fog számítani. De akkor se mutasd még be, ennyi idő után egy 21 évest se mutatnék be, mert még túl friss hogy bármit is lehessen mondani. Viszont ha sokat "lógsz" vele, akkor szüleid sejteni fogják, és talán kevésbé fogja őket sokkolni a hír.

2018. ápr. 21. 10:11
 30/34 anonim ***** válasza:
77%
Minek elmondani, pláne 1 hónap után?És ha nem fog tovább tartani, akkor mi van? MAx akkor nyögném ki,amikor komolyabb. 1hónap semmi
2018. ápr. 21. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!