Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondanàtok el a szüleit...

Hogyan mondanàtok el a szüleiteknek hogy a pàrotok idősebb mint ők?

Figyelt kérdés

Jajj már előre félek hogy mit fogok itt kapni :D

Megpróbàlom összefoglalni a lényeget és a fontosabb dolgokat.

21 éves làny vagyok. Szüleim 43 évesek. 18 èvesen költöztem el otthonról, mert a sajàt lábamon akartam élni. Albérletben élek barátokkal és van stabil munkahelyem. A szüleimmel jó a kapcsolatom, mindig is az volt. Ha kell, rögtön segítenek, mindenben tàmogatnak.

Na. A helyzet, hogy összejöttem egy kollégàmmal, aki 50 èves. Ergo idősebb mint a szüleim. Nagyon szeretek vele lenni, szeretem őt. Volt màr pàr kapcsolatom, de egyik sem volt ilyen mint vele. Eddig nem hittem a lelki tàrs dologban, de vele totàl ezt èrzem. Ő totàl az az ember, mint akit a csalàdom is elkèpzelt mellèm.

Csak mínusz 20 èvvel :D

Egy hónapja vagyunk együtt, de mèg nem mondtam el a szüleimnek. Nem tudom hogyan kellene, esetleg mennyire akadnànak ki.

Ötletek?

2018. ápr. 20. 21:26
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
86%
Egykoron nekem is volt ilyen hóbortom, hogy nekem idősebb társ kell. Igaz én férfi vagyok, a volt feleségem 19 évvel volt idősebb. Mikor az esküvőnk volt én 25 voltam, ő 44. 4 év múlva elváltunk, csak hogy született egy kisfiúnk, aki a levét issza az egésznek.
2018. ápr. 20. 22:14
 12/34 anonim ***** válasza:
83%
Anyu, Apu...Mit gondoltok, jól mutat egy frissen érett gyümölcs és egy aszalt szilva egymás mellett egy tányéron?
2018. ápr. 20. 22:19
 13/34 anonim ***** válasza:
48%

Én most csak arra reagálnék, hogy 21 évesen én is váltig állítottam, hogy nekem nem kell gyerek, és kiröhögtem a gyerekmániásokat. Azóta felnőttem. :)

Ha nem is a bulizásban, akkor máshol tényleg ki fog jönni ez az óriási korkülönbség, hidd el. Nem véletlen nincsenek normális kapcsolatok (a sugardaddy kapcsolatot nem venném ide) ekkora korkülönbséggel hosszútávon. Legalábbis a közösen megöregszünk (wtf, ez már alapból nem is lehet nálatok) és szeretetben leéljük egymás mellett az életünket hosszútávra gondolok.

2018. ápr. 20. 22:27
 14/34 anonim ***** válasza:
84%

Na mossuk össze az eddigi válaszokat:

1. Ha jó a viszonyod a szüleiddel, ami a köztetek lévő kis korkülönbség miatt gondolom meg is van, akkor mondd el nekik

2. Ha normálisak, megértik. Egyrészt, mert a lányuk vagy, az kell legyen a legfontosabb nekik hogy boldog legyél. Másrészt, belátják amit itt már írtak, hogy valószínűleg kinövöd, ami esélyes, de nem törvényszerű. Harmadrészt, ha még idősebb is náluk, nyilván jobb, hogy ha megismerik azt az embert, aki a lányuk mellett van.

Lehet elsőre nem fognak kicsattanni az örömtől, de az is lehet, hogy összehaverkodnak. Nyilván lehet először jönni fognak a "mit akarsz te ennyi idősen a lányunktól, akinek az apja is lehetnél?" jellegű kérdésekkel, de ha a muki normális, akkor meg fognak enyhülni.

Volt már alkalmam megtanulni, hogy a legjobb az egyenesség. A sumákolás csak a lebukástól való félelem stresszét hozza, aztán meg a veszekedések, balhék... Kinek hiányzik?

2018. ápr. 20. 22:31
 15/34 A kérdező kommentje:

#14 èn tényleg nem akarok gyereket. Mert van egy betegségem amit 100% hogy örökölne, és nem akarom őt ennek kitenni...

#15 köszönöm, tiéd eddig a legértelmesebb hozzàszólàs.

2018. ápr. 20. 22:41
 16/34 anonim ***** válasza:
78%

Volt 30 évvel idősebb férfival is kapcsolatom, nagyon szerelmes voltam, azt gondoltam, ez a jövő.

Ő nem élt vissza a helyzettel, és csúnyán mondva lepattintott!

Mostmár hálás vagyok neki, amiért megtette.

Hidd el, nem lesz ez a kapcsolat hosszútávú, a szüleidnek ne szólj.

Még valami: kollégával ne kezdj soha, mert ha rossz vége lesz, akkor elég nehéz együtt dolgozni...

2018. ápr. 20. 22:48
 17/34 anonim ***** válasza:
80%
Mi családunkban is volt ilyen. Az első hónapokban jött a sokk. A lány anyukája állandóan sírt, mert a lánya egy nála idősebb férfival jött össze. Mindenki azzal nyugtatta őt, hogy majd kinövi. Aztán 2 év után gyereket vállaltak. Ekkor esett le mindenkinek, hogy ők komolyan gondolják és hát felnőtt emberek, nekik kell tudniuk, hogy hogyan akarják az életüket élni. Ez kb 6 éve volt, azóta is együtt vannak. Bármilyen jó is a kapcsolatod a szüleiddel, a kezdeti sokk ott is meglesz.
2018. ápr. 20. 22:54
 18/34 anonim ***** válasza:
65%
Akkor majd az örökbefogadás is opció lehetne. Amúgy 50 évesen nincs gyereke előző kapcsolatból meg semmi?
2018. ápr. 20. 22:58
 19/34 anonim ***** válasza:
42%
Ne mondd el, mert csak előitèlet lesz belőle. Ha bemutatàsra kerül a sor tagadatok le, amennyit lehet 10-15 èvet. Amennyit reàlisan lehet, csak annyit többet ne. Ha együtt lesztek pàr ève, összeköltöztök stb, utana el lehet mondani. Senkit nem fog erdekelni, vagy mondhatod h az elet teged igazol... a szeretek. De ha most elmondod, csak rosszul fognak hozzaallni, lehuzni akarjak majd a kapcsolatot, akar az elobbi valaszokban...
2018. ápr. 20. 23:01
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy lehetetlen, hogy nem fog működni a dolog, de majdnem lehetetlen, ez egyértelmű.

Ismerek egy esetet, ahol a férfi sokkal idősebb volt. A nőnek évekkel később, 3 kisgyerekkel jutott eszébe, hogy ő még élni akar... Nálad legalább gyerek nem lesz, az jó, de simán szétmehettek hamar (akármilyen korú lenne, akkor is nagy ennek az esélye, ugye), akkor pedig minek fárasztani a szülőket? Ha majd tartósabb lesz, elmondod. Simán, egyszerűen, teljesen mindegy, hogyan tálalod, sokk biztos lesz.

Ha jó az összhang, sok szerencsét, még rosszabb, de nem igazán rossz esetben is legalább tapasztalsz, élsz meg minden. Benne máshogy is érezheted, de mi kívülről csak azt a tényt látjuk, hogy szinte 100%-ban vége lesz viszonylag hamar és elég esélytelen, hogy egészen tartós legyen.

Pedig én nem gondolom, hogy egy 65 éves ember öreg és beteg, sok múlik az életmódon s a géneken...

2018. ápr. 20. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!