Szülöként mit szólnál, ha gyermeketek ott akarná hagyni az egyetemet?
Figyelt kérdés
Ott szeretném hagyni az egyetemet. Természetesen nem csak úgy fejest szeretnék ugrani a semmibe, ugyan is van egy szakmám (illetve kettő), amivel el tudnék helyezkedni és kimondottan jól tudnék keresni vele. Nem az álom meló számomra, mert szívem minden vágya egy saját vállalkozás lenne, amihez van már alaptőkém, de természetesen ehhez még kell gyűjteni. Tehát vannak terveim, de a szüleim úgy gondolják, hogy diploma nélkül nem viszem semmire az életben, pedig jóindulattal is nézve a szak, amin vagyok egy igazi büfészak, ráadásul utálom az egészet, úgy érzem, hogy csak tönkretenné az idegrendszerem, ha tovább ott maradnék. Elhelyezkedni akkor sem lehetne vele, ha elvégezném, tehát utána is az eddig megszerzett papírjaimmal helyezkednék el. Alapból az egészet a nyomás hatására kezdtem el. Jelenleg a szüleim tartanak el, így természetesen az ő véleményük számít, de mindenképpen szeretném, ha megértenék, hogy mindenkinek sokkal jobb lenne így. Ti mit gondoltok?2018. ápr. 11. 14:45
12/15 A kérdező kommentje:
Kedves 11es!
Most először írtam ki a kérdést, és mivel úgy gondoltam, hogy ez a saját esetem ezért jobbnak láttam kiírni. Remélem nem probléma, hogy rendeltetésszerűen használtam az oldalt! :) Ha pedig igen, kérlek hunyj szemet felette. Minden jót!
2018. ápr. 11. 16:30
13/15 anonim válasza:
A döntés joga a Tied!
Azt válaszd és azt csináld amiben megtalálod a szenvedélyed, amit örömmel csinálsz, ami lelkesít.
Ezt senkinek nincs joga elvenni tőled, hisz a Te életedről van szó!
Egyébként meg sok embertől halottam már, hogy a diplomájával kitörölhette a micsodáját.
Biztos vannak olyan esetek, amikor jól sül el a szülői "erőszak", de sokszor meg az ellenkezője. Vagy nem tud elhelyezkedni, vagy élete végéig azt kell csinálnia mit nem szeret.
14/15 anonim válasza:
Ha utálod is, plusz semmire nem fogsz menni vele, ráadásul vamn két szakmád, akkor nem igazán van értelme tovább kínlódni vele.
15/15 anonim válasza:
Igazából, nem is értem, hogy a szüleid miért erőltetik a dolgot, ha egyértelmű, hogy az eddig megszerzett papírjaiddal fogsz elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!