Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A tizen- és huszonéveseket...

A tizen- és huszonéveseket kédezem. Miért hazudsz az édesanyádnak?

Figyelt kérdés
Itt az okokra vagyok kiváncsi és hogy milyen az édesanyád személyisége.
2018. ápr. 10. 22:16
1 2
 1/20 anonim válasza:
71%

Anyukám nagyon érzékeny, könnyen kiakad, és sokszor dühös, szomorú... Szóval vannak dolgok amiket nem mondok el neki, azért hogy neki ne fájjon. Pl. ha fiúval találkozok akkor azt mondom hogy egyedül, vagy a barátnőimmel megyek. Ha rossz jegyet kapok, akkor néha elhallgatom, mert tudom hogy mennyire felzaklatja. Ezen kívül nem szoktam neki hazudni. Nincs miben. Általában őszinte vagyok vele, viszont ez a 2 dolog mindig kiakasztja.

14/L

2018. ápr. 10. 22:22
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Nem csak, hogy az édesanyámnak, de édesapámnak is hazudok bizonyos dolgokban. Anyagilag támogattak, de lelkileg sosem álltak mellettem (pfej, micsoda rossz ember vagyok, hogy nem elég, hogy finanszírozzák a költségeimet, de még ezzel sem érem be...), legalábbis azokban a pillanatokban nem, amikor igazán szükségem lett volna lelki támogatásra.

Erre egy nagyon jó példa, amikor már én magam sem hittem abban, hogy lesz valaha is diplomám, mégis küzdöttem és tanultam, hogy hátha van még egy kis remény. Ekkor apa bejött a szobámba, és annyit mondott, hogy "minek tanulsz, fiam, úgysem fogsz átmenni". Vagy hogy egy igazán nehéz vizsgám előtt még azt is képesek voltak mondani, hogy "nem hiszem, hogy meg fogod tudni csinálni".

Azóta lediplomáztam, független ember lettem. A hazudozásom oka nem más, mint a saját lelkem védelme. Megpróbálom megvédeni magam attól, amire semmi szükségem nincs.

24/F

2018. ápr. 10. 22:31
 3/20 anonim ***** válasza:
52%

kontrollmániás pszichopata

kevés kapcsolatban áll a valósággal

élni meg kell

2018. ápr. 10. 22:31
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
Anyám soha nem értett meg,ha bármit elmondtam volna, pl egy hibát, rögtön az jött volna, hogy látod hogy megmondtam előre, hogy hülye vagy... az életben nem volt együttérző. Úgyhogy inkább nem mondok neki olyat, amibe bele tudna kötni.
2018. ápr. 10. 23:00
 5/20 anonim ***** válasza:
79%
Egy dologról szoktam neki hazudni, a szexualitásomról és az ezzel kapcsolatos dolgokról. Biszexuális vagyok amit ő tud de nem fogad el, így ha lányokkal randizom vagy melegbárba megyek, arról nem tud. Szerencsére így 1000 km távolságból ez megoldható. Minden másban jó pedig a kapcsolatunk.
2018. ápr. 10. 23:40
 6/20 anonim ***** válasza:
60%

Velem pont a napokban történt ezt a sztori:

Összejöttem egy munkatàrsammal. Mindketten egy éve dolgozunk a cégnél, de az utóbbi 2 hónapban közeledtünk egymàs felé. A szüleim csak azt tudták eddig hogy jó baràtok vagyunk. És most a napokban meséltem anyámnak hogy XY itt volt nálam (kezdtem volna neki beadagolni hogy már összejöttünk). Erre hirtelen rákérdezett hogy "de nem feküdtél le vele, ugye?" Válaszoltam hogy neeem, dehogy (pedig igen). És erre visszakérdezett hogy "de ugye nem is fogsz?". Na és erre ezt válaszoltam neki: most hazudjak vagy igazat mondjak? Ès erre azt válaszolta hogy hazudjak :D szóval mondtam neki hogy nem, nem fogok vele lefeküdni. Szóval ő kèrte hogy hazudjak neki.

21/L

2018. ápr. 11. 02:43
 7/20 anonim ***** válasza:
63%
Nem hazudok, minek? 26/N
2018. ápr. 11. 06:28
 8/20 anonim ***** válasza:
42%
én mindíg arról hazudtam, hogy a tanárok megdícsértek. így legalább figyeltek rám. majd később már mindenről hazudtam( fiúk, bulik). olyan képet festettem magamról amit ők akartak látni.. Anyu robotgép, állandóan csinál vmit, nem ér rá.
2018. ápr. 11. 07:04
 9/20 anonim ***** válasza:
59%
Se most, se régen nem hazudtam, inkább úgy mondanám, elhallgattam dolgokat.(rossz jegyet, cigit, alkoholt stb) Munkahelyi és párkapcsolati konfliktusokról inkább hallgatok most is, mert üvölt a telefonba az idegtől, ha azt hiszi, valaki bánt engem. Ez az ő érdeke, hogy ne tudja.
2018. ápr. 11. 07:13
 10/20 anonim ***** válasza:
4%

A hazug ember mindig meg tudja magyarázni saját magának, hogy miért hazudik :)

Az ilyen embereket még akkor sem veszem komolyan, ha az igazat mondják, mert leírta magát előttem.

2018. ápr. 11. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!