Egy 13 éves lánynak mennyi házimunkát kell végeznie?
21-es vagyok, de szerettem csinálni mindent, szivesen molyoltam orákig a kertben, metszettem, szüreteltem, föztem közösen lekvárt, mindent imádtam fözni már akkor s.
Ok, a takaritás gyülöletes volt (29 évesen is rühellem) de bekapcsoltam egy zenét és végigénekeltem, ugy gyorsan elment az a 45 perc.
Semmit!
A gyerekkor arra van,hogy légy gyerek!
A gyerekkor arra van, hogy felkészülj a felnőttkorra.
amúgy kérdező anyukád is csak heti 1x porszívózik? Esélyes, hogy tőle nem csupán ennyit láttál házimunkaként.
Lehet, hogy itt a tobbiek meg fognak kovezni, de en annak idejen abszolut semmit nem csinaltam. A sajat szobamat rendbe raktam ha mar usztam a lomban, de nagyon mast nem. Mikor kicsi voltam mamam mindent elpakolt helyettem, mikor mar anyumekkal eltem, ot nem erdekelte, o se csinalt a mosogatason kivul soha semmit. Most, hogy kulon elek ez nagyon visszautott, baromi lusta vagyok a hazimunkahoz, de muszaj megcsinalni ha nem akarom, hogy megegyen a retek.
Nekem mondjuk sok mindent nem is engedtek, peldaul fozni nem fozhettem soha (ahogy anyum se tette). Pedig szeretek, most minden masnap ugykodok valamit.
Ha te vagy a kerdezo, inkabb szoktasd bele magad most, mikor idosebb leszel, igy nem lesz kinszenvedes mindenfele hazimunka.
Amennyit a szülei jónak látnak és nem megerőltető a tanulás mellett. Én nem hiszem, hogy annyira ördögtől való lenne az, hogy egy 13 éves gyerek nem csinál a saját szobája rendben tartásán kívül mást. Épp eleget fog házimunkázni. Persze azért körülményektől is függ, mert akkor mondjuk, ha mindkét szülő dolgozik és van pl. egy tartósan beteg tesó, azért jobb, ha többet végez.
Persze az mindig jobb, ha korábban szokja, és többet csinál, de nem gondolnám, hogy többet "kell". Csak hasznosabb.
13 vagyok, szerintem kevés.
Én hetente egyszer felporszívózom az egész házat, naponta mosogatok, kitakarítom a szobám és a hörcsögöm, ha kell. Meg ha anyukám kér meg még valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!