Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a legjobb büntetés?

Mi lenne a legjobb büntetés?

Figyelt kérdés
Párom fia eltörte a távirányítós autót amit a közös gyerekünk kapott szülinapjára. Egy hónap különbséggel van a születésnapjuk. Nevelt fiam is ezt kért. Nem tudta felfogni , hogy 1 hónap múlva ő is kap. Mert ha előbb oda adjuk akkor meg a tortázásnál hisztizik. Ezért direkt széttörte. Szerintetek mi legyen a büntetése?

2018. ápr. 5. 14:53
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:
Sajnos semmire nem lehet megkérni. Még arra sem,hogy az asztalnál egyen. Csak édességet eszik. És nem csak ezt a játékot. Mindent próbál eltörni ami nem az övé. Innen minden játékát elvitte vissza nem hozza. Azt gondolja , hogy ami a másik gyereké az meg közös.
2018. ápr. 5. 20:32
 32/60 anonim ***** válasza:
35%
Bocsáss de szerintem ez nem az első kérdésed már. Miért te probálod megnevelni az elcseszett 10 évest,van anyja apja,ők mit csinálnak? Malmoznak? Én már rég leléptem volna egy olyan töketlen férfitől aki egy 10 éves gyereket nem tud rávenni arra h nem törjük össze másét, stb. Itt a gyerek már áldozata valaminek sajnos ami mélyen gyökeredzik a múltban..
2018. ápr. 5. 20:38
 33/60 anonim ***** válasza:
11%

Azért szerintem elég durva arra kérni egy 10 évest, hogy a saját spórolt pénzéből fizesse ki a tesó kisautóját, vagy hogy a kezébe adom az új kocsit, majd közlöm vele, hogy és akkor most odaadod a tesónak és bocsánatot kérsz.

Én biztos, hogy örökké emlékeznék egy ilyen szitura, mármint gyerekként. Baromi fájó lehet és megalázó.

Mondom ezt úgy, hogy nem értek egyet azzal, hogy nem kell megbüntetni a gyereket. Dehogynem. Amit tett, elfogadhatatlan, és tanulnia kellene belőle valamit. De miért kell úgy kezelni, mintha 30 éves lenne és egy vadidegen cuccát tette volna tönkre? Szerintem akkor lenne jogos a "keresetedből levonjuk, majd onnan kifizeted" mentalitás. Nem testvérek, pláne nem gyerekek között. A második verzió pedig full megalázó. Miért kellene megszégyeníteni?

Én a kérdező helyében szimplán vennék egy új autót, odaadnám a közös gyereknek, a nevelt fiúnak meg megmondanám, hogy csúnya dolgot csinált, nem kap ezért büntetésből kisautót, az öcsi kapott egy újat a tönkretett helyett, és ő nem játszhat vele, mert nem tudja értékelni.

Ebben szerintem nincs semmi megalázó és igazságos - az előzőekkel ellentétben.

2018. ápr. 5. 21:01
 34/60 anonim ***** válasza:
4%
Már az megszégyenitő a gyereknek h kéthetente kap egy kis morzsát az apjábol,a másik meg élvezi mindig.. De a kérdezőnek ez is sok h a régi kéthetente kapja a morzsát. Itt a felnőttekkel van probléma elsősorban.
2018. ápr. 5. 21:09
 35/60 A kérdező kommentje:
Nem volt még kérdésem. Én nem akarom megnevelni. Az apja dolga lenne , de nem lehet neki, nem engedik. Ő meg olyan szinten van, hogy akkor inkább elmegy az anyósomhoz és ott találkozik vele. Mert a közösnek sok minden rosszul esik.
2018. ápr. 5. 21:11
 36/60 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Itt a gyerekkel van probléma. a felnőttekkel maximum az a baj hogy túl sokat engedtek meg eddig.
2018. ápr. 5. 21:12
 37/60 anonim ***** válasza:
85%
Mi az h nem engedik h nevelje a saját gyermekét,nem engedik,viccelsz ugye? Nekem ezt mondaná vki azt körbe röhögöm,és nevelem vigan.. Érdekes a másik kérdésekbe se engedték Apukát nevelni,nagyon érdekes összefüggés,de első kérdés nyilván,és én falvédős lennék. :D Itt mindkét gyerek sérül,mert Apuci tutyimutyi. Ez a tipus akinek nem szabad gyereket szülni mert ez az eredménye.
2018. ápr. 5. 21:14
 38/60 anonim ***** válasza:
15%

Nem. Itt a gyerekkel van probléma. a felnőttekkel maximum az a baj hogy túl sokat engedtek meg eddig.

Igen,egyértelmű,és kinek hibája ez ha nem a kedves felnőtteké?

2018. ápr. 5. 21:15
 39/60 A kérdező kommentje:
Biztos van valami lelki baja. Mert éjszaka is felkel sokszor nem bír nyugodtan aludni. De sehol akárhol alszik. A közös meg kiegyensúlyozott,nyugodt , boldog gyerek.
2018. ápr. 5. 21:19
 40/60 anonim ***** válasza:
0%
Még jo hogy a közös boldog gyerek,ha melette van Anyja apja,nem kéthetente látja.. Apuka meg nevelje a gyerekét,ez egy vicc h nem nevelheti.
2018. ápr. 5. 21:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!