Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a legjobb büntetés?

Mi lenne a legjobb büntetés?

Figyelt kérdés
Párom fia eltörte a távirányítós autót amit a közös gyerekünk kapott szülinapjára. Egy hónap különbséggel van a születésnapjuk. Nevelt fiam is ezt kért. Nem tudta felfogni , hogy 1 hónap múlva ő is kap. Mert ha előbb oda adjuk akkor meg a tortázásnál hisztizik. Ezért direkt széttörte. Szerintetek mi legyen a büntetése?

2018. ápr. 5. 14:53
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
87%

Már ne is haragudjatok, de 1O éves már nem olyan kicsi, hogy ne fogná fel azt, hogy ha a kloffolóval rácsap a kisautóra akkor annak annyi.

Nem kell most agyonverni ezért, de nehogymár ne kapjon büntetést. Mi lesz akkor a következő? Rácsap valakinek a fejére a kloffolóval?

Szépen el kell neki mondani, hogy amit tett az nincs rendben és az ő autóját kapja el az öccse, akiét tönkre tette.

Ő pedig kapna egy szerényebb ajándékot.

2018. ápr. 5. 15:25
 12/60 anonim ***** válasza:
89%

Én a töröttet adnám a kis görénynek, és a jót a kicsinek.

Mondom ezt úgy, hogy én is a kis görény helyzetében nőttem fel, mégsem jutott volna ilyen soha az eszembe!!

Sőt, ha vmit kaptam, csokit, játékot, sokszor odaadtam tesómnak mert nekik nem jutott annyi mindenre.

2018. ápr. 5. 15:26
 13/60 A kérdező kommentje:
Nevelő apját szólítja apának. 4 hónapos baba kora óta neveli. Nem tudom milyen a kapcsolatuk de rossz nem lehet ha apjának tekinti.
2018. ápr. 5. 15:28
 14/60 anonim ***** válasza:
96%
én borzasztóan féltékeny voltam az öcsémre, mégis soha,de soha nem törtem össze a játékát.
2018. ápr. 5. 15:31
 15/60 A kérdező kommentje:
Kap külön édességet mind a kettő. Ő elteszi magának az övét. Az öcséttől meg elvárja ,hogy megossza vele de mindenét ő meg semmit nem ad oda neki ami az övé.
2018. ápr. 5. 15:31
 16/60 anonim ***** válasza:
5%
Na jó, látom a kérdező a neki nem tetsző válaszokat lepontozza, de nem érdekel. Ebből is látszódik, hogy gyerekesen gondolkozol. Felnőttként meg tudsz büntetni egy 10 évest... gratulálok. Amúgy ha a törött járgányt adod oda, csak tovább szítod a testvérféltékenységet.
2018. ápr. 5. 15:35
 17/60 anonim ***** válasza:
93%
Én- ha van zsebpénze, kis gyűjteni valója bizony mondanám, kérj szépen bocsánatot Józsika és bizony a kis pénzéből ( vagy egy részéből) bizony veszünk egy újat a tesódnak. Szerintem ez így jogos. ( és fordítva is így lenne )
2018. ápr. 5. 15:36
 18/60 anonim ***** válasza:
57%
Utolsóval egyetértek, de semmi más verbális megszégyenítés vagy ilyesmi nem jöhetne szóba.
2018. ápr. 5. 15:37
 19/60 anonim ***** válasza:
99%
Most aki azt irta,hogy nem buntetne meg az komolyan ia gondolja..? Ne vicceljetek mar.. 10 eves.. Igenis fel tudja fogni a cselekedeteinek a kovetkezmenyeit.(Nyilvan nem nagyobb kaliberu dolgokra gondolok csak az ilyenekre) O is kapott volna.. Turelmetlen volt ES meg tonkre is vagta azt ami a masik kisfiue mert nehogymar neki elobb lehessen.. En bizony biztosan nem vasarolnek neki kisautot szulinapra,csak valami szerenyebb ajandekot , sot gonosz vagy sem tobbet a feltestvere cuccaihoz se engednek neki nyulni... Hozzon otthonrol jatekot maganak amit tonkretehet.
2018. ápr. 5. 15:45
 20/60 anonim válasza:
95%

Na ne már, hogy az normális legyen, hogy egy 10 éves gyerek húskloffolóval csapkod kisautót vagy bármit. Itt még szerintem egy halvány kézrelegyintés is belefért volna, mert ez nem játék. Legközelebb majd a testvérét veri fejbe vele, ha nem tetszik neki valami? Az agresszivitásnak mára csíráját is el kell fojtani ebben a korban. Ha meg máshogy nem menjen, menjen sportolni, boxolni vagy küzdősportolni, ahol a püfölésnek egyébként is helye van.

Aki szerint ez meg normális, ráadásul még a kérdező a hülye, akkor oké még simogassa is meg ezért a gyerekét, de ne csodálkozzon, ha verekszik és majd a másik szülő veri szét fejét miután megvert egy másik gyereket, mert te elfejetted megnevelni...

2018. ápr. 5. 15:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!