Mi lenne a legjobb büntetés?
Én megmutatnám neki az új autót, hogy bizony ő kapta volna születésnapjára, és elmagyaráznám, hogy mivel összetörte az öccse autóját, ezért most ezt fogja, menjen oda hozzá, kérjen bocsánatot, és ajándékozza neki.
Születésnapra utólag valami apróságot vennék azért, hogy ne legyen nulla ajándék, de szerintem ez baromi jó lecke lenne, hogy ő maga kell odaajándékozza azt, ami az övé lett volna.
Persze hozzáfűzném a tanmesét, hogy miért nem szabad irigykedni, születésnapja mindenkinek van, mindenkinek jár akkor az ajándék, stb.
Nekem is elváltak a szüleim és van két féltesóm, anyai és apai ágról is egyaránt.
Velem még mostahán is bántak sokszor apám meg az új nője, konkrétan húgomnak mindent, nekem meg nagyjából semmit, mégsem tettem tönkre semmit, nem haragudtam a húgomra, mert tudtam, hogy nem ő tehet a dologról. És voltam ekkor 11 éves, tehát majdnem annyi idős, mint a szóban forgó fiú.
Ez a fiú egy kis s..gfej, már bocsánat a kifejezésért. És én sem értem azokat, akik a kérdezőt támadják. Mit vétett ő mégis? Hogy a gyerek apjával jött össze? Na, bumm, rengeteg család így működik már és lehet ezt csinálno szépen, meg normálisan is. Ez persze elősorban mindig a szülőkön múlik, de itt az derül ki a kérdező válaszaiból, hogy igyekeznek igazságosak lenni a fiúkkal. Tehát jelen esetben egyértelműen egy elkényeztett gyerekről van szó, és amit tett nagy szemétség azért egy 10 évestől, nem hagynám annyiban.
Ja, hogy ti úgy ugráltak, ahogy anyuka, még nagyi parancsolja?
Mi az, hogy nem szólhat rá, nem nevelheti?
A láthatás nem adomány.
Igenis legyenek szabályok és következmények.
Eltörné valamimet,hozzá nem nyúlna semmihez ezután..
Itt minden kérdés alatt a kérdés kiírója a rossz?!:D
10 éves gyerek basszus, nem egy 2-3 éves!
Szándékosan tönkreteszi, féltékeny és még a Kérdező a gonosz?
Bezzeg ha a gyerek tette volna fel a kérdést, már zavarnátok dolgozni, hogy fizesse ki az árát, meg mit képzel magáról. :D
"Felnőttként meg tudsz büntetni egy 10 évest... gratulálok."
És ilyen emberek szabadon járnak és elvileg gyereket vállalhatnak, nevelnek....
Gyakorlatban szerintem valami 13 éves sz@ros vagy, akit szintén elfelejtettek megnevelni.
Mindenesetre csak remélni merem, hogy nem garázdálkodsz semmilyen kiskorú felett!
Még jó, hogy meg kell büntetni! Szándékosan, tudatosan kiszámított rosszindulattal tette! A saját gyerekemet is megbüntetném, ugyanúgy a férjemét, aki meghatározott időt tölt nálunk miért ne büntetném meg, ha tudatosan árt bárkinek??!
Most jól értem, hogy az ex meg az anyós parancsára egy agresszív terroristát neveltek a kiskölökből, csak mert ha nem csinálhat, amit akar, nem kínozhatja mérgében a többieket akár, akkor nem jön?? Ez miféle gyereknevelés? A férjed gondolom fizeti a gyerektartást, tehát a közösen töltött idő nem kiváltság, amit akkor kaptok meg, ha úgy ugráltok, ahogy ők fütyülnek, hanem jog.
Újabban ha az egyiknek szülinapja van, akkor a másik gyereknek is ajándèkot kell kapnia, különben sérül a kis lelke...pfüü. Eszembe sem jutott gyerekként, akinek szülinapja volt, az kapott ajándèkot, a másik meg megvárta a sajátját.
A gyerek anyjának is illet volna megbüntetni, mert ha normális lenne, akkor itt nem arról lenne szó, hogy a gyereket uszítja rátok, meg erre nevelik, hiszen hosszútávon a legtöbbet magának a gyereknek árt vele. De gondolom ilyen embereknek az sem számít.
A férjed büntesse meg, ne te. Komolyan beszélgessen el vele, egy 10 éves gyerekkel már el lehet. Valamint legyen következetes és igazságos a 2 gyerekkel: amit szabad az egyik gyereknej, azt szabad a másiknak is -hasonlóképp a kötelességekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!