Megtudnál bocsájtani valaha egy ilyen apának? Érdemes egyáltalán?
Azért mert veled ez történt még nem biztos,hogy minden anya,nevelőapa ilyen, nem jó abba a csapdába esni,hogy haragszol a világra és mindenkire kivetíted.
Lehet,hogy vannak még hozzád hasonló esetek,de pl.az én vérszerinti apám tényleg felelőtlen és hanyag volt,és tényleg alkoholista mai napig. Lett volna rá lehetősége, hogy jó apa legyen mikor vele laktunk, de nem értékelt engem és anyukámat.Agresszív volt,nem dolgozott,de elitta a pénzt ami volt otthon. Nem neveltek ellene. Magamtól láttam, hogy hogy él,hogy viselkedik.Megengedték volna hogy találkozzak vele,de soha nem jött. Azután is megengedték volna,hogy a nevelőapám örökbefogadott. Nem fizetett gyerektartást, börtönben is volt miatta pár hónapig,aztán anyukám már nem is jelentette,pedig megtehette volna. Aztán ő mondott le rólam,nem lett volna muszáj,te sem mondtál le a fiadról.
De ezeket már lerendeztem magamban, egyszerűen egy felelőtlen, szülőnek nem való,önpusztító, éretlen ember,aki talán tudatában sincs a tettei súlyának. Szóval nem haragudtam rá. Örülök is neki hogy annak idején lemondott rólam,csak eddig azt hittem,hogy felismerte azt hogy nem való szülőnek és azt akarta,hogy jó helyre kerüljek és életében egyszer hozott egy felelősségteljes döntést. Most meg kiderült,hogy nem az vezérelte,hogy jó kezekben legyek, csak pénzszerzési eszközt látott bennem.Úgy értelmeztem mintha a szülői felelősségtudat megnyilvánulása és egy pici szeretet kimutatása lett volna,hogy nem rossz környezetben nőjek fel. Egy kicsit mèg sajnáltam is eddig,de ezek után nem tudom,inkább megvetem.
Nem érdemes. Tapasztalatból írom.
És igazad van. Csak sajnos itt sokan még mindig hisznek a csodákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!