Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most miért idegesíti őket a...

Most miért idegesíti őket a villany, ha tudták hogy ez lesz?

Figyelt kérdés

Szakdolgozatot írok. Nem is terveztem hazamenni a hétvégén, mert késő éjjelig írok, olvasok. A laptop fénye nem elég. Most egy olyan specifikus helyzetben vagyunk, hogy négyen vagyunk egy pici lakásban, mert albérletbe kellett jönnünk pár hónapra költözés miatt. A szüleim kint a nappaliban (egybenyílik az étkezővel), húgom a szobában.

Én mondtam, hogy most nem megyek haza, mert nem tudnánk egymás mellett lenni így, de erősködtek, hogy de, nem zavarja őket, megsértődnek, családi program, stb. Egy hétig ezt hallgattam, majd belementem. Tegnap volt az első éjszaka. Kint ültem az étkezőben, gép, könyvek, fény... ma reggel már kezdtek morogni, hogy miattam nem tudnak aludni, hangos a billentyűzet, ahogy írok, a fény is zavaró. Mondtam, hogy ne haragudjanak, de tudták, hogy ez lesz. Le lettem önzőzve...

Ilyenkor mit lehet tenni?

2018. márc. 30. 15:53
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Na, elmondom, mi történt azóta, hogy az utolsó hozzáászólásomat írtam, kb 25 perce.

Összeszedtem a cuccaimat, húgom sír. Anyám elkezdett veszekedni, még alapból nem volt vészes, nem kiabált. Kimentem a mosdóba, de a gépet hagytam legutoljára, így az még nyitva volt. Anyám meglátta a kérdést, mert megnyitva hagytam a gyakorit, böngészőt, én bolond, és mire kijöttem, már kiabált hogy hallgassak is ezekre a ***, menjek. Az itthoni lakáskulcsomat elrakta. Elraktam a gépet, és kijöttem. Most a lépcsőházban ülök, nézem, mikor jön vonat.

Felnőttnek érzem magam, de ezt nem érzem helyes megoldásnak. Sem azt, hogy húzzak el, sem azt, hogy ő kiküldött. Még mindig nem hiszem, hogy az a megoldás a legtöbb esetben, hogy egymásra csapjuk az ajtót. Már mindegy. Köszönöm a válaszokat kellemes ünnepeket.

2018. márc. 30. 16:27
 12/25 anonim ***** válasza:
76%
Én elbucsúznék ettől a családtól. Ti nem vagytok család sajnos. A család támogat,megnyugvást ad nem gyomorgörcsöt stb-t. Anyukáfd meg vmiért idegbajos.. Nem hiányzik ez neked egyetem vége felé.
2018. márc. 30. 16:37
 13/25 anonim ***** válasza:
79%
Normális családban nem ez a megoldás, csakhogy a tiétek nem az. Anyád nem hajlandó semmit épelméjű ember módjára megbeszélni, hanem megsértődik mindenen mint egy önző óvodás. Na az ilyenekre szokás rácsapni az ajtót mert másból nem értenek. Én is megtettem, nálunk hosszú távon pozitív változás következett be, mert anyám megtanulta, hogy ha nem viselkedik ember módjára akkor egyedül lesz. A te anyád a reakcióiból kiindulva nem feltétlenül tudja helyretenni magát, de legalább megszabadulsz egy mártír szipirtyótól.
2018. márc. 30. 16:42
 14/25 anonim ***** válasza:
40%
De őszintén te is elég tutyimutyinak tűnsz, szóval nem véletlen hogy úgy gondolja hogy bármit megtehet veled :) Most is durcázol, hogy így esett, mi köcsögök, kitettek miattunk. Volt kitől örökölnöd, mi? :D
2018. márc. 30. 16:43
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves hozzászólásokat és megértést. Nem durcáztam. Elmondtam, mi történt. Nem hibáztattam senkit mivel anyám megszólalása előtt már pakoltam. De biztos tutyimutyi vagyok. Már most meg az a bajotok hogy azt csináltam amit ti is javasoltatok. De veszekedni meg minek, nem ismerjük egymást, mindenki kényelmesen ül otthon a foteljaban a saját igazának puffogtatásával. Nem jutunk sehova így szóval ne provokáljuk egymást.
2018. márc. 30. 16:47
 16/25 anonim ***** válasza:
45%
Ne vedd magadra, itt gyakorin csak a Gyerekvállalás, nevelés topicban segítik egymást minden rosszindulat nélkül a kismamák.:DD
2018. márc. 30. 16:51
 17/25 anonim ***** válasza:
88%

Helyesen tetted, anyád maj megbékél.

Nálam is ugyanilyen hisztik mentek, mindig az érzelmi zsarolás.

Bármit csináltam nem volt jó. Ha otthon voltam, de tanultam az volt a baj, ha nem mentem haza, akkor hálátlan vagyok.

Ha hazamentem de 1-2 estét a barátokkal töltöttem, akkor "minek vagy itthon? Ezzel az erővel maradhattál volna ott is"...

21 évesen elköltöztem - akkor csak Pestre -, most 27 évesen 1000 km-re élek otthonról és örülök, hogy csak 8-9 havonta kell "haza"mennem.

2018. márc. 30. 16:56
 18/25 anonim ***** válasza:
76%
Egáltalán minek mentél haza,megsprolhattad volna. Ennyit nem ér a ünnepi együtt lét, ha nincs hozzá Család.
2018. márc. 30. 17:13
 19/25 anonim ***** válasza:
93%
Hát én k..vára leszarnám ki mit mond, meg ki mennyit bőg. Ez a mit gondolnak rólunk a rokonok téma nálunk hamar rövidre lett zárva azzal, hogy leszarom mert évente egyszer látom őket.
2018. márc. 30. 20:53
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

Normális esetben valóban nem így kell lerendezni a problémákat, de a tiéd messze nem normális család.

Jól tetted, hogy eljöttél. Minél ritkábban menj haza hozzájuk.

Mellesleg, amikor én a diplomamunkámat írtam, voltam annyira feszült, hogy ha megjegyzést tesznek a fényre, meg pláne a billentyűzet zajára (röhögnöm kell!), akkor ott azonnal ordítva osztom ki az egész családot.

Mondjuk ez nálunk elképzelhetetlen lett volna. Szüleim alapelve éppen az volt, hogy aki álmos, az a felkapcsolt csillár fényénél is tud aludni. Ha valaki itt önző, az nem te vagy, hanem éppen a szüleid!

2018. márc. 30. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!