Kiakadnátok, ha az unokátokat "más" után neveznék el a gyerekeid?
Nem az a gáz, hogy nem apád nevét kapja, hanem az hogy hangoztatod is hogy ki után fogja kapni a nevét a gyereked. Ez elég gáz.
És tényleg olyan mintha rajongásig bele lennél ebbe a Zoltánba szerelmesedve. A férjed is gáz, mert neki is jó van ez így O.o
Nem, sőt, örülnék, ha nem a nevemet kapná :D
MEllesleg ez begyepesedett hülye szokás, tök felesleges, ráadásul.
"de szüleim sem teljesen hülyék, gondolják, hogy pont azért tetszett meg a Zoltán név, mert szoros vele a kapcsolatom"
A szüleid tényleg nem hülyék. :DDD
A mi kisfiunk neve azért tetszett meg, mert szép hangzású, és mert Árpád-házi magyar királyok viselték.
Egyáltalán nincs a rokonságban ilyen nevű ember, a tágabb ismeretségi körünkben se nagyon.
Mért ne tetszhetne valakinek a Zoltán név csak úgy? Mert szép hangzású.
Az is a baj szerintem azzal, ha a szülő keresztnevét kapja a gyerek, hogy kb. pont nem úgy lesz szólítva (többen írták itt is).
Nálunk pl Attila az apuka. A fia is az lett. De azt így szólítják: Kisati (ugye kis Attilából). Tehát pont nem az (egyébként szép név) van kimondva, hanem egy kicsavart változata.
De van a családunkban Edit is, a lánya Kisedit. (Már kb. 44 éves, már az anyukája nem is él, de ő még mindig Kisedit).
Jól kicsesznek a szülők az ilyen névválasztás során a gyerekkel:(
Férjem 34 éves 100 kgos kigyúrt tetovált ember és mindenki Gyuszikának hívja :D
Mi nem tettük ezt a gyerekeinkkel! :D
De ilyet hogy valakiről nevezed el a gyereked!
Érdekes.
Ebből szokott Esmeralda és HoseLuis születni...
Amúgy meg nem tudom hogy mit szólt volna a férjem ha a szomszédról akartam volna elnevezni a gyerekem mert azt a szomszédot szerettem! :D
Abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!