Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiakadnátok, ha az unokátokat...

Kiakadnátok, ha az unokátokat "más" után neveznék el a gyerekeid?

Figyelt kérdés
Májusra várjuk a babánkat, nem akarjuk tudni, hogy kisfiú vagy kislány lesz. Ha kisfiunk lesz akkor a volt "mentorom" után szeretném hívni a fiamat. Férjemnek is tetszik a név, és meglepetés lenne a "mentoromnak" (most is tartjuk a kapcsolatot, nagyon jóban vagyunk, szinte már apám, és második keresztnév lenne, ezt elfelejtettem írni). Apám végig azt szajkózza, hogy várja már az unokáját és tovább megy a név, de neken nem tetszik a neve (István, nen adnám a fiamnak). Ti kiakadnátok vagy azt mondanátok, hogy egy híres ember után nevezték el?
2018. márc. 19. 16:08
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Számomra igazán fontos személyiség volt, mintha az apám lenne, jobb is vele az apa-lánya kapcsolatom. Nem úgy akarunk odaállítani, hogy ő a névadója, de szüleim sem teljesen hülyék, gondolják, hogy pont azért tetszett meg a Zoltán név, mert szoros vele a kapcsolatom.
2018. márc. 20. 07:25
 22/31 anonim ***** válasza:
77%

Nem az a gáz, hogy nem apád nevét kapja, hanem az hogy hangoztatod is hogy ki után fogja kapni a nevét a gyereked. Ez elég gáz.

És tényleg olyan mintha rajongásig bele lennél ebbe a Zoltánba szerelmesedve. A férjed is gáz, mert neki is jó van ez így O.o

2018. márc. 20. 08:17
 23/31 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem Zoltántól van a gyerek.
2018. márc. 20. 08:37
 24/31 anonim ***** válasza:
73%

Nem, sőt, örülnék, ha nem a nevemet kapná :D

MEllesleg ez begyepesedett hülye szokás, tök felesleges, ráadásul.

2018. márc. 20. 13:08
 25/31 anonim ***** válasza:
69%

"de szüleim sem teljesen hülyék, gondolják, hogy pont azért tetszett meg a Zoltán név, mert szoros vele a kapcsolatom"

A szüleid tényleg nem hülyék. :DDD

A mi kisfiunk neve azért tetszett meg, mert szép hangzású, és mert Árpád-házi magyar királyok viselték.

Egyáltalán nincs a rokonságban ilyen nevű ember, a tágabb ismeretségi körünkben se nagyon.

Mért ne tetszhetne valakinek a Zoltán név csak úgy? Mert szép hangzású.

2018. márc. 20. 13:58
 26/31 anonim ***** válasza:
80%
hívd a gyereket ahogy akarod, szerintem is agyrém ez a családi keresztnév. Nagyapám és nagybátyám is Gusztáv, ebből keletkezett a lassan 50 éves, 200 kg-os, tökkopasz építkezési vállalkozó "Öcsi", avagy "Gusztika". És mivel vidéki emberekről van szó (kisfaluból szomszédos kisvárosba költöztek) nem csak az anyjának Gusztika, hanem a fél városnak, köztük ügyfeleinek is. Rettentő nevetséges. Ne tedd ezt a gyerekkel.
2018. márc. 20. 16:15
 27/31 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem még a baba születése előtt tisztázd le vele. Ezen az oldalon is volt régebben kérdés, ahol az anyós nem értett egyet a szülőkkel, és direkt más néven hívja az unokáját mert nem tetszik neki a választott név.
2018. márc. 20. 16:28
 28/31 anonim ***** válasza:
62%
3-as hogy beletrafált :D
2018. márc. 20. 16:33
 29/31 anonim ***** válasza:
90%

Az is a baj szerintem azzal, ha a szülő keresztnevét kapja a gyerek, hogy kb. pont nem úgy lesz szólítva (többen írták itt is).

Nálunk pl Attila az apuka. A fia is az lett. De azt így szólítják: Kisati (ugye kis Attilából). Tehát pont nem az (egyébként szép név) van kimondva, hanem egy kicsavart változata.

De van a családunkban Edit is, a lánya Kisedit. (Már kb. 44 éves, már az anyukája nem is él, de ő még mindig Kisedit).

Jól kicsesznek a szülők az ilyen névválasztás során a gyerekkel:(

2018. márc. 20. 20:39
 30/31 anonim ***** válasza:
67%

Férjem 34 éves 100 kgos kigyúrt tetovált ember és mindenki Gyuszikának hívja :D

Mi nem tettük ezt a gyerekeinkkel! :D

De ilyet hogy valakiről nevezed el a gyereked!

Érdekes.

Ebből szokott Esmeralda és HoseLuis születni...

Amúgy meg nem tudom hogy mit szólt volna a férjem ha a szomszédról akartam volna elnevezni a gyerekem mert azt a szomszédot szerettem! :D

Abszurd.

2018. márc. 28. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!