Kiakadnátok, ha az unokátokat "más" után neveznék el a gyerekeid?
A második neve lesz a "mentor" neve. Tehát 2 neve lesz.
Amúgy mi azva név?
Zoltán ez a név, és a férjem is kötné valakihez (szintén számára fontos emberhez), az első keresztneven-amin valószínűleg hívnánk még sok ötlet van, ebben hamar megállapodtunk. Úgymond kisfaluból származom, apám meg mindig hangoztatja, hogy ő utána nevezzük el a gyerekünket, mondtuk neki, hogy ne mondjon ilyeneket, meg tudja, hogy nem jön be a neve. Öcsémet nem ő utána nevezték el, és mivel ő még egy ideig nem vállal gyereket, ezért most engem hajkurászik vele.
És ez a mentorom úgymond az edzőm volt, aki sokáig támogatott, de (mint minden szomorú történet...) nem tudott eljuttatni a topba, mert a bokaszalagjaimat többször kellett műteni, és most is talán hobbi szinten sportolhatok (kézilabda).
Kedves Kérdező!
Mondjátok édesapádnak, hogy nem adjátok az ő nevét, mert akkor meg az apósod sértődne meg.
Neki lett volna lehetősége a saját fiát úgy nevezni, nem tette, akkor most ne erőlködjön!
Nálunk a nagymamám rugózott ezen, hogy nyolc lányunokája van, és egyik sem kapta az ő nevét.
Szerencsére a gyerekeinek ez egyik fülén be, másik fülén ki (főleg a menyeknek).
Szerintem a lényeg, hogy ne ezzel a "mentor" szöveggel tálaljátok.
Szimplán mondjátok, hogy ez a név tetszik és ezt szeretnétek adni, pont.
Mit jelent az,hogy "mentor" a te esetedben?
Mondjuk érdekes,hogy egy másik férfiről nevezed el a gyerekedet,akivel valamilyen kapcsolatban állsz.
A férjed helyében én ezt kicsit furának érezném.
Olyan,mintha valami kötne ahhoz a pasihoz.
Más dolog rokonról elnevezni(ha már muszáj valakiről elnevezni),mert ott ugye nem merül fel a kérdés,hogy milyen viszonyban vagy az illetővel.
Ez viszont így kicsit fura.
Szerintem jobb a gyereknek olyan nevet adni,ami senkinek sincs a családban vagy ismerősi körben,egyszerűen csak azért,mert tetszik a név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!