Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kapok ilyen keveset a...

Miért kapok ilyen keveset a szüleimtől? 18/f

Figyelt kérdés
Naponta kapok 1000-1500 forintot és ennyi ,ennyi reggel 5től este 6ig a suliban vagyok.ebből a havi 20.000 forintból oldjam meg a ruha vásárlást, a kondibérletet, a kaját, a telefonszámlát, szórakozás... Minden amit használok azt ebből a pénzből vettem meg. Mondom nekik hogy be szeretném festeni a szobámat. Old meg.. vedd meg a festéket. Ha úgy vesszük a “lakbéren” kívül mindent én veszek meg magamnak. Szombatonként próbálhatok dolgozni ha jobb a hónap akkor összejön 40k. Volt olyan hogy volt egyetlen egy szakadt nadrágom mert nem volt pénzem. Kértem pénzt.. áàa nem adunk, vegyél magadnak. Nem vagyunk csórók. Van 2 házunk és a szüleim kb 400-500k- keresnek nincs semmi tartozásai/adóságai. 55 plusszosak mindketten. Nem értem mire gyüjtik a pénzt? Van egy tesóm, vele is ilyenek voltak mert meg volt rá az oka(akkor tényleg csórók voltunk) de mostmár jobbra fordult a sorsunk. De hogy elmennénk egyszer valahova fürdeni, kirándulni...áá nem, drága.
2018. márc. 18. 22:32
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
87%

23-as szocailizmus forever:D

3 póló,rozsdás bringa,spórolás:d

Azért ne nevettess már!

2018. márc. 19. 16:52
 32/48 anonim ***** válasza:
96%

Drága leendő szülők!

A gyereket nem csak etetni kell(pláne nem mindegy mivel),hanem ruházni is!

Valami normális hobbit,szociális életet biztosítani neki,ha azt akarod,hogy egészséges,normális felnőtt legyen belőle!

Ha ezeket nem tudod biztosítani,inkább ne vállalj gyereket!

Jó látni,hogy van 1-2 kivétel is(pl 84%-os),akik normálisan gondolkodnak a gyereknevelésről,és nem valami élősködőként tekintenek a saját gyerekükre,akik nem kérték,hogy megszülessenek!

Szóval,ha lehet csak tudatosan!

2018. márc. 19. 16:56
 33/48 anonim ***** válasza:
41%

Csak az számít normális hobbinak, ami többtízezer forintba kerül? 23-as vagyok, melyik hobbim nem volt normális? Ami ingyen van/kevés pénzbe kerül, esetleg a barátokkal együtt lehet csinálni az nem normális? :D Mert 10 éve nem volt minden gimis lány agyonmázolva és nem jártunk dizájner cuccokba, ezért szocialimzusból szöktünk? :D

Én is felnőttem, 3 nyelven beszélek és programozóként dolgozok. Csak mellette nem lettem elkényeztetve, nem hurcibáltak a szüleim a századik értelmetlen és felesleges külön órára és nem kaptam meg mindent amit kiköptem a számon.

2018. márc. 19. 17:42
 34/48 anonim ***** válasza:
65%

33-as erről az jut eszembe,amikor az unatkozó feleségnek azt mondja a férje,hogy "Keress valami hobbit,de ne kerüljön pénzbe":)

Hát vannak hobbik tudod,amik több százezerbe is kerülnek.

10-20 ezer Ft nem olyan vészes egy ilyen család esetén,ahol ennyi jövedelem van.

Ahogy írta valaki előttem egy normális bringa sem olcsó.

Ingyen nincs semmi,lassan már a levegő sem.

Mondjuk én inkább veszek itthonra kondi felszereléseket,így spórolok.Hosszabb távon a többszörösét adnám ki bérletre.

Sokkal kifizetődőbb saját konditermet berendezni otthonra,ha valakinél nem csak fellángolás és évtizedekig hódol a hobbijának.

De ez kb mindenre igaz.

Én azt mondom,hogy ha valaki megteheti ne vonja meg a gyerekétől.

Hidd el sajnos még sokkal csóróbbak is megvesznek sokkal szükségtelenebb dolgokat,mint pl a legújabb telefon,hogy azzal menőzzön a kölke.

Annak nem látom értelmét,de ha valóban élvezetből csinál valamit a gyerek,nem pedig azért,mert most "ez a divat",vagy menő akarok lenni,és nekem is kell a legújabb kütyü a megjelenés napján,addig megvenném neki,ha ilyen anyagi helyzetben lennék.

2018. márc. 19. 19:41
 35/48 anonim ***** válasza:
57%

Ha pedig szegényebb egy család,akkor sem lehet felróni a gyereknek,hogy vannak igényeik.

Én nem értem az olyan embereket,akiknek semmi igényük nincs önmagukra,de gyerek az kell,sőt több gyerek is.

Belekényszerítik a gyereket is ebbe az igénytelen életfelfogásba.

Erre azt mondom,hogy a gyerekvállalásnak sem alapvető jognak kellene lennie.Ha valaki családot akar,akkor dolgozzon meg érte,teremtse meg hozzá az anyagi feltételeket.

Normális szülő így is tesz.Először a karrier,utána a gyerek.

2018. márc. 19. 19:45
 36/48 anonim ***** válasza:
40%

Ezzel nem feltétlen értek egyet. Egy kisgyerekre nem kell sokat költeni, rengeteget lehet rajta spórolni, ha nem veszünk meg minden felesleges dolgot. A szüleink három gyereket vállaltak be fiatalon, úgy, hogy anyum otthon volt velünk, édesapám meg sokat dolgozott, de így is még a rádiót is hitelre vették. Konkrétan semmink nem volt mégis a legboldogabb gyerekek voltunk a világon, nagyon szép gyerekkorunk volt. Aztán egyre jobban ment nekik, de akkor se kaptunk meg mindent amit kiejtettünk a szánkon. De volt értelme a spórolásnak, mindegyikünk feneke alá toltak egy-egy lakást.

Lehet, hogy a kérdező szülei is ilyesmire készülnek, ezért sem értem a felháborodását.

2018. márc. 19. 19:51
 37/48 anonim ***** válasza:
68%
19 45 ha nem pénzelnék a szülést az igénytelen potyogtató proli réteg nem szülne legalább a nyomorba,és nem szaporodna a 8 általános tipus ujabb prolikat képezve, csak az értelmiségi, ahol a gyereknek van külön szoba étel ruha higéniai szer különnóra.
2018. márc. 19. 19:56
 38/48 anonim ***** válasza:
78%

"A szüleink három gyereket vállaltak be fiatalon, úgy, hogy anyum otthon volt velünk, édesapám meg sokat dolgozott, de így is még a rádiót is hitelre vették. Konkrétan semmink nem volt mégis a legboldogabb gyerekek voltunk a világon, nagyon szép gyerekkorunk volt."

Én erre azt mondom,hogy az idő megszépíti az emlékeket...

2018. márc. 19. 19:57
 39/48 anonim ***** válasza:
76%

"De volt értelme a spórolásnak, mindegyikünk feneke alá toltak egy-egy lakást.

Lehet, hogy a kérdező szülei is ilyesmire készülnek, ezért sem értem a felháborodását."

Én nem mondtam,hogy értelmetlen dolgokra költsenek!

De legyen meg az egyensúly.

Teljes nyomorgásban élni,amikor nem kellene,szerintem nem ésszerű.

2018. márc. 19. 19:59
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

" ha nem pénzelnék a szülést az igénytelen potyogtató proli réteg nem szülne legalább a nyomorba,és nem szaporodna a 8 általános tipus ujabb prolikat képezve, csak az értelmiségi, ahol a gyereknek van külön szoba étel ruha higéniai szer különnóra."

Sajnos sok ilyen van.

És alig várják,hogy a gyerek "kirepüljön".Ha nem repül ki,akkor rásegítenek.

Húgom barátja 4 gyerekes családból származik,és amint elment külföldre dolgozni az volt az első,hogy eladták alóla az ágyat a szobájából mondván már úgy sincs otthon sokat,majd alszik egy matracon.

2018. márc. 19. 20:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!