Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kapok ilyen keveset a...

Miért kapok ilyen keveset a szüleimtől? 18/f

Figyelt kérdés
Naponta kapok 1000-1500 forintot és ennyi ,ennyi reggel 5től este 6ig a suliban vagyok.ebből a havi 20.000 forintból oldjam meg a ruha vásárlást, a kondibérletet, a kaját, a telefonszámlát, szórakozás... Minden amit használok azt ebből a pénzből vettem meg. Mondom nekik hogy be szeretném festeni a szobámat. Old meg.. vedd meg a festéket. Ha úgy vesszük a “lakbéren” kívül mindent én veszek meg magamnak. Szombatonként próbálhatok dolgozni ha jobb a hónap akkor összejön 40k. Volt olyan hogy volt egyetlen egy szakadt nadrágom mert nem volt pénzem. Kértem pénzt.. áàa nem adunk, vegyél magadnak. Nem vagyunk csórók. Van 2 házunk és a szüleim kb 400-500k- keresnek nincs semmi tartozásai/adóságai. 55 plusszosak mindketten. Nem értem mire gyüjtik a pénzt? Van egy tesóm, vele is ilyenek voltak mert meg volt rá az oka(akkor tényleg csórók voltunk) de mostmár jobbra fordult a sorsunk. De hogy elmennénk egyszer valahova fürdeni, kirándulni...áá nem, drága.
2018. márc. 18. 22:32
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
59%

A stílus elég követelezőnek tűnik, de én azért jobban beleásnék. A legelső kérdésem az lenne, hogy adnának-e kaját, ha kérnél, főznek-e otthon, neked van-e lehetőséged főzni. Mert ha nem, akkor jogos a hiszti, mert egy rendes szülő azért a napi 3 étkezést a nagykorú gyerekének is biztosítja. Ha igen, akkor hiszti, mert kell a sulibüfé meg a sarki gyrosos a jóllakáshoz.

Ennyi idősen NINCS szükséged kondibérletre, nyugodtan lehet otthon is edzeni, rengeteg youtube videó van fenn a neten. Telefonszámlán spórolj, szórakozást azt ne vedd alapnak, ruhát csak azt vásárold meg, ami szükséges, és ne neves márkáktól. Ja, és menj el dolgozni. Ill. amint lehet, költözz el.

Amúgy az elég tahó hozzászólás, hogy mire gyűjtik a pénzt a szüleid. Amilyen a politikai helyzet, simán utcára kerülhetnek akár 70évesen is, legalább annyit összegyűjtenek maguknak, hogyha beüt a krach, vagy épp súlyosan megbetegszenek vagy történik egy hirtelen csőtörés a házban, már nem kell éhezniük, hanem van tartalék. Meg ahogy te is megérdemled a szórakozást magad szerint, hát ők is. Az meg pénzbe kerül.

2018. márc. 19. 08:37
 22/48 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg a kérdezőnek marhára igaza van. Egy középiskolás gyereknek - bármennyi idős is - a szüleinek kutya kötelessége biztosítani a napi minimum háromszori étkezést, a lakhatást és a ruházkodást. Hozzáteszem, az egészséges fejlődéshez szükséges a sport is és valamilyen szintű szórakozás. Tehát ha mindezt magának kell biztosítania havi kb. 20.000.- Ft-ból, az nagyon gáz. Ha a kaját levesszük belőle, mert pl. visz magával ill. eszik otthon, akkor is szarrágás szerintem, mert mi az, hogy vegye meg a festéket a szobájára? Meg vegyen ruhát? Hát nem azért hoz az ember a világra gyereket, hogy az csak vegetáljon, ha nem szegények! Arról nem is beszélve, hogy nem lehet egy gyereket arra kötelezni, hogy azért diákmunkázzon, hogy az alapvető szükségleteit kielégítse, hiszen az nem az ő dolga. Ha vannak extra igényei, oké, dolgozzon, azzal egyetértek, de a ruházkodás, a szoba kifestése hadd ne a gyerek felelőssége legyen. Egyébként meg szerintem nem kell azzal támadni, hogy azt írta, hogy "mire gyűjtik a pénzt", azt úgy is lehet értelmezni, hogy már van két házuk, tehát nem kell arra spórolni, nincs adósság amit törleszteni kéne, és így havi 4-500.000 a bevétel, tehát semmi nem indokolja az ilyen mértékű garasoskodást. Amúgy meg a pofámról lesülne a bőr, ha megtehetném, hogy normális körülményeket biztosítok a gyerekemnek, és szarrágásból mégsem teszem meg, hanem a vállára rakom a saját terheimet.
2018. márc. 19. 09:08
 23/48 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudom miért ilyen életképtelenek a mai tinik.

Kondibérlet középiskolásként? Mivan? :D Mi elmentünk együtt a barátainkkal biciklizni, kirándulni, suli után maradtunk a tornateremben focizni, röpizni. Egyik se kerül pénzbe.

Mindenkinek volt 2-3 gatyája, néhány felsője, pulcsija és csá. A karácsonyi és szülinapi pénzből ruházkodtunk és vigyáztunk a cuccainkra.

Akartunk valami extrát? Elmentünk nyáron kukoricát címerezni v egyéb nyári diákmunkát végeztünk.

Menzára voltunk befizetve, reggelit/uzsonnát mindenki otthonról hozott, estig meg kibírtuk amíg hazaértünk.

És ez mindössze 10 éve volt, elit gimi.

Mi van itt ma?

26/N

2018. márc. 19. 09:33
 24/48 anonim ***** válasza:
30%
Én 500 vagy 1000 Ft-ot kaptam egy hétre és nem vihettem otthonról kaját...
2018. márc. 19. 10:07
 25/48 anonim ***** válasza:
29%

23-as az van, hogy a tinik 98%-a hála a liberális nevelésnek - követelőzni tud csak.

Persze ciki dolgozni, MEGDOLGOZNI a latopért vagy csúcskategóriás telefonért.

Nem, az neki "jár", mert "vállalták a szülei".

Vicces - neeem, inkább szánalmas -, vergpdik mindegyik, azt sem tudja, mi az a munka (diákmeló, pl.), és sokuk még 28 évesen is anyuci nyakán ücsörög akár végzettség nélkül.

Nagyon szar irányba halad a világ, sajnos :(

2018. márc. 19. 10:15
 26/48 anonim ***** válasza:
45%

22-es, igen, kötelessége, de NEM a 20-ezer ftos Converse cipőt, meg tucatfarmert (amiket megkapsz 3000-ért is és NEM gagyi minőségűek), és a havi 20 rongyos kondibérletet fizetni :D

Mellesleg kondiznk ezek a gyerekek, aztán olyan gyenge mind, mint a fene, ha dolgozni kell akár diákmelón, majd összeesik.

Otthon is lehet edzeni kézisúlyzókkal, kezébe veheti a hólapátot, a kapát (lány létemre jobban és tovább kapálok, mint a mai "kondis" selyemfiúkák), és menjen biciklizni, ne egy levegőtlen, üvöltő zenés teremben "játszogasson".

2018. márc. 19. 10:20
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
22-es vagyok. Szerintem ha megengedhetik a szülők, akkor néha lehet venni egy-egy márkásabb cuccot a gyereknek. Ez nem mostani "divat", mi is szerettünk volna márkás cuccot, csak akkoriban a Ritt meg a Casucci farmer volt a menő, azért könyörögtünk. Kondibérlet... hát egyik gyerek ezt sportol, a másik azt, lényeg, hogy sportoljon, de egyik sincs ingyen. Városban nemigen tudsz jó levegőn bringázni, és a bicaj sincs ingyen. Nyilván Budapesten kapálni sem lehet sok helyen. Érdekes, szidják a nyápic vagy dagadt fiatalságot, de ha sportolni akarnak, akkor az luxus? Az én fiam karatézik 7 éves kora óta, nem is merem összeszámolni mennyi pénz ment el a havi tagdíjakra, az edzőtáborokra, a felszerelésekre, a versenyekre. Emellett yoyozik is, ami átmenet a sport és a játék között, az sem olcsó, tekintve, hogy egy normális minőségű yoyo 20.000.- Ft-nál kezdődik, és a külföldi versenyeket is saját zsebből kell fizetni, bár neki szerencsére már van szponzora, aki beszáll a költségekbe. Ruhát nagyrészt én veszek neki, és egyáltalán nem sértődik meg, ha a turiban találok neki Adidas, Nike, Ralph Lauren cuccot és megveszem, viszont nadrágot 7-8.000.- Ft-ért vesz, és kb. négyhavonta kell egy, mert kidörzsölődik a combjánál. Természetesen a havi BKV bérletét is kifizetem, és enni is otthonról visz, tisztasági cuccokat is megveszem, kifizetem a színházjegyeket, stb. tehát a zsebpénzét arra költi amire akarja. Emellett hétvégén diákmelózik, időnként besegít edzések tartásába, abból szokott cipőt venni, mert az a gyengéje. Én nem érzem, hogy el lenne kényeztetve, megkapja azt, amire szüksége van egy normális és kiegyensúlyozott életre. Valószínűleg, ha nem engedhetném meg magamnak, akkor nem járna külföldre versenyezni, de ha megtehetem, akkor miért fosszam meg az élménytől? Tudja, milyen az, megdolgozni valamiért, de nem várom el tőle, hogy magának fedezze az alap dolgokat. Én nem érzem, hogy ezzel el lenne kényeztetve, szerintem egy jó átlagos életszínvonalat tudok neki biztosítani. Szerintem a kérdezőnek is ez a problémája, hogy bár megtehetnék, hogy megkapjon bizonyos dolgokat, mégis a kamaszkorát veszik el tőle azzal, hogy az alapdolgokért kell megdolgoznia. Mert gondoljuk el,mikor legyen nagyjából gondtalan élete? Tényleg max. középiskolás koráig, hiszen utána az egyetem, főiskola - ha nem büfészak - nem sok szabadidőt hagy, utána meg dolgozik, és jön a mókuskerék.
2018. márc. 19. 13:52
 28/48 anonim ***** válasza:
83%
Magyaréknál a pelenkát is lekell törleszteni. Meg sajnos igénytelen egy népség,tisztelet a kevés értelmiségi kivételnek,a kéz mosást se ismeri 90 % uk,persze h luxus a tusfürő is,bago előrébb valo,csak meg kell nézni a magyarok fogait. :( :P
2018. márc. 19. 13:56
 29/48 anonim ***** válasza:
88%
Hiába pontozzák le sokan, a 22-esnek totálisan igaza van. Teljes mértékben egyetértek vele, úgyhogy nem írom le mégegyszer, mert ugyanez a véleményem nekem is.
2018. márc. 19. 14:41
 30/48 anonim ***** válasza:
33%
Én inkább azt látom, hogy rengeteg gimis gyereknek már semmit sem jelent az, hogy valamit kivárni, vagy valamiért megdolgozni, mert mindent alanyi jogon, lehetőleg azonnal szeretnének megkapni. A szülőnek sincs már élete, mert 7/24 rohangál vele valamiféle különórára. Tényleg nem volt régen az a 10 év, mégis ég és föld a különbség.
2018. márc. 19. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!