Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kapok ilyen keveset a...

Miért kapok ilyen keveset a szüleimtől? 18/f

Figyelt kérdés
Naponta kapok 1000-1500 forintot és ennyi ,ennyi reggel 5től este 6ig a suliban vagyok.ebből a havi 20.000 forintból oldjam meg a ruha vásárlást, a kondibérletet, a kaját, a telefonszámlát, szórakozás... Minden amit használok azt ebből a pénzből vettem meg. Mondom nekik hogy be szeretném festeni a szobámat. Old meg.. vedd meg a festéket. Ha úgy vesszük a “lakbéren” kívül mindent én veszek meg magamnak. Szombatonként próbálhatok dolgozni ha jobb a hónap akkor összejön 40k. Volt olyan hogy volt egyetlen egy szakadt nadrágom mert nem volt pénzem. Kértem pénzt.. áàa nem adunk, vegyél magadnak. Nem vagyunk csórók. Van 2 házunk és a szüleim kb 400-500k- keresnek nincs semmi tartozásai/adóságai. 55 plusszosak mindketten. Nem értem mire gyüjtik a pénzt? Van egy tesóm, vele is ilyenek voltak mert meg volt rá az oka(akkor tényleg csórók voltunk) de mostmár jobbra fordult a sorsunk. De hogy elmennénk egyszer valahova fürdeni, kirándulni...áá nem, drága.
2018. márc. 18. 22:32
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
26%

Bravo, tőlem elvették a sportolási lehetőséget gyerekkoromban, mert hallgattak egy hülye orvosra. Te meg azon siránkozol, hogy mennyi pénzt kellene kapnod naponta...

Ha ez nem kamu, akkor te baromira el vagy kényeztetve...

2018. márc. 18. 23:01
 12/48 anonim ***** válasza:
23%
Ja meg a 'költözz el'álomvilágban élők. Hát aki albérlő otthon gazdagéknál annak jobb is ha külön megy,nem álomvilág,dr bubo is megmondta h aki rinyál de nem lép annak még nem elég szar.
2018. márc. 18. 23:16
 13/48 anonim ***** válasza:
40%

Amikor én voltam ennyi idős, a családi pótlékot is a szülő kezelte, az öltözködésre volt egy keret, szórakozás akkor volt ha jutott rá, mert vagy tankoltam a robogót, vagy állt a portán és mehettem busszal villamossal.

Túl nagyok az igényeid, én 17-18 évesen tisztában voltam azzal hogy nem fán terem a pénz, és egy négy tagú család, ahol csak a két felnőtt kereső úgy spórolni, félretenni, hogy jusson mindenre nem volt egyszerű. Mégis eljutottunk tengerpartra, vezethettem jetski-t, és nekem ez többet jelentett annál hogy minden pénteken kérjem a 10-est szórakozásra.

Lehet én vagyok régi vágású de mi nem buliba jártunk hanem össze dobtunk amink van és mentünk szalonnát sütni, bográcsozni, légpuskával íjjal célba lőttünk stb

Lentebb kell adnod az igényekből, gyúrást akkor folytatni ha már dolgozol, és át gondolni még egyszer a dolgokat fontossági sorrendben.

19 éves koromtól dolgozok, 1 éven belül autót vettem, nem vettem félévente mobilt pl.

2 ház, és egy négytagú család mellett ha még esetleg autóitok is vannak akkor nem sok a 400-500e ft.

18 évesen nem sok gyerek látja be hogy egy műtét, kezelés összegei mennyibe kerülnek, vagy épp ha valaki munka nélkül marad ott ki kell húzni egy fizetésből, illetve a tartalékkal.

Mindenki spórol aki be akarja biztosítani magát, majd ha lesz autód, de a fizetésed nem fogja fedezni a hónapot, illetve a szervizelést akkor rájössz hogy miért kell takarékosan élni, ami messze nem egyenlő a zsugorival.

25F

2018. márc. 18. 23:18
 14/48 anonim ***** válasza:
58%

Azt hogy csinálod? Én hetente kaptam egy ezrest, nem naponta... :D A telefonom meg feltöltőkártyás volt, nem tudtam többet lebeszélni, mint amennyi volt rajta... ha nem azon lógsz egész nap, akkor az sem kerül sokba.

Ruhát meg nem kell minden héten venni, pláne nem minden hónapban, mondom ezt NŐKÉNT.

Kaját meg feltételezem kapsz otthon is, reggel nyugodtan vihetsz magaddal szendvicset, sőt, ha előző este csinálsz magadnak rizses húst zöldséggel, azt is elviheted.

Kondiba meg, akár tetszik akár nem, az járjon, akinek futja rá. Ha nincs pénzed a bérletre, akkor otthon megoldod az edzést, elég sokan csinálják. Gondolom nem testépítő vagy, nem fogsz sokat veszíteni.

Ez amúgy érvényes a ruhára is, ha nem vagy kitömve, akkor ne a 20-30 ezres márkás farmerok meg edzőcipők között keresgélj, nyugodtan menj be a kínaiba vagy a turkálóba és vegyél magadnak olcsón ruhát, hidd el, nem fogja senki észrevenni rajtad a különbséget.

Így el is jutottunk oda, hogy havi 20 ezerből is BŐVEN ki kéne jönnöd, nemhogy 40-ből.

Egyébként diákmunkázni lehet ám hétközben is, iskola után. Mások minden nap járnak, mert nem kapnak otthonról semennyi pénzt.

Valahogy én sem tudok ebben melléd állni, a szüleid pénze az a szüleid pénze, nem kötelesek neked többet adni, csak azért, mert többet keresnek és te többet szeretnél. Az alap ellátást BŐVEN kimeríti az, hogy az eltartásod mellett naponta 1500 forintot kapsz.

A legtöbb gyerek ennyit 1 héten sem kap, de vannak, akik 1 hónapban sem.

Ha gondod van a szüleiddel, azt pedig velük kell megbeszélned, és ne azért akarj velük elmenni valahová, hogy ők fizessék a pihenésed meg vegyenek neked cuccokat. Az a baj, hogy látom, hogy a pénzt erősen hiányolod, a szüleid társaságát viszont már nem annyira.

Én a szüleid helyében többet foglalkoznék veled, de tőlem nem kapnál ennyi pénzt, az tuti.

2018. márc. 18. 23:25
 15/48 anonim ***** válasza:
68%
*bocs, fordítva: nem kell minden hónapban ruhát venni, pláne nem minden héten.
2018. márc. 18. 23:26
 16/48 anonim ***** válasza:
77%
Rávilágítanék valamire. Ha jól értelmezem van egy idősebb tesód,akinek még ennyit sem tudtak megadni. Gondolom azért nem akarnak neked még többet adni,mert akkor magukkal nem tudnak elszámolni,mármint a lelkiismeretükkel. Ami szerintem érthető. Figyelj a mai világban sajnos 20ezer nem valami sok. De örülj neki,hogy kapsz pénzt vannak nálad sokkal rosszabb helyzetben lévők. Persze mindenkinek a maga baja a legnagyobb,tudom. De nagykorú vagy,ha igényeid vannak már ki tudod őket elégíteni te saját magad. Amúgy is az hidd el sokkal jobb érzés,amikor te dolgozol meg a dolgaidért. Ha lesz családod akkor róluk is gondoskodni kell és ha lesz egy gyereked,aki követelőzik az neked is kellemetlen lesz mondjuk,ha nem tudod neki megadni,amire vágyik. Fel kell nőni nem 14 vagy. Nem bántásból írtam csak kapd össze magad ne légy gyerek! :)
2018. márc. 18. 23:27
 17/48 anonim ***** válasza:
59%
Menj el dolgozni az legalább a téid lesz és siker élmény h saját pénzből veszed meg ami kell.
2018. márc. 18. 23:30
 18/48 anonim ***** válasza:
69%

Lehet spórolnak azért,hogy majd 30 évesen jobb életed legyen:D

Jó a fillérb-szás sem a legjobb tulajdonság,ha túlzásba viszik a spórolást.

De annál még mindig jobb,mintha elvernék a pénzt.

Ilyen kérdést is láthattunk már itt:D

2018. márc. 18. 23:57
 19/48 anonim ***** válasza:
67%

"55 plusszosak mindketten. Nem értem mire gyüjtik a pénzt? "

Aha, szoval egy 55 eves assa el magat, es csak meghalni keszuljon.

Amugy vigyel otthonrol kajat.

"Van 2 házunk"

Nem. A szuleidnek van.

2018. márc. 19. 06:20
 20/48 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk gyüjtik nektek lakásra, vagy csak utazásra kettőjüknek...

NEKED NINCS egy házad sem és megértem, Hogy nem adnak több pénzt, tessék beosztani :)

Harminc rongy nem olyan kevés azért, csak nem kell elszorni hülyeségekre ;)

2018. márc. 19. 07:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!