Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a 15 éves...

Mit csináljak ha a 15 éves fiam nem akar iskolába járni?

Figyelt kérdés
A fiam egy nagyon jóképességű fiú, és kitűnő tanuló annak ellenére hogy nagyon lusta.Olyan agya van hogy szinte semennyi tanulással a legjobb tanuló az osztályából.Az osztályfőnöke behívott multkor fogadó órára.Közölte velem hogy nagyon mérges a fiamra mert rendszeresen alszik órán, soha nem csinál leckét, minden órán szinte netezik és bármilyen dolgozat van ő egy szünet alatt úgy meg tud anyagokat tanulni hogy csak jó jegyeket szerez.Rendszeresen matekórán egy példán keresztül megért olyan feladatokat amivel mások hetekig küszködnek.A fiam ráadásul iskolai matek és angolversenyt is nyert, szintén ugyan ilyen hozzáállásal.A fiam közölte tegnap hogy magántanuló akar lenni mert a "sok idióta" közé nem akar bejárni és így is unja magát a suliban.Az igazság az, hogy tudom hogy simán az év végi vizsgákat jól lerakná ha hagynám neki ezt, de nem akarom hogy egész nap itthon lustálkodjon.Egyébként az van nálunk hogy a lányom minden nap tanul, takarít és hegedül is, a fiam viszont suli után hazajön és eszik, alszik, mobilozik és ténfereg a lakásban.Ha elveszem a mobilját csak fetreng, sehogy se tudom rávenni hogy csináljon valamit.Mi a megoldás erre?
2018. márc. 14. 11:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
48%

Teljesen mindegy, hogy milyen nyelv és milyen szintű nyelvvizsga, a nyelvi érettségit semmi sem váltja ki! Ha megírja az osztályozókat és előrehozott érettségit tesz az idegen nyelvből, akkor onnantól kezdve nem kell bejárnia az órákra. Ugyanakkor attól, hogy van egy nyelvvizsgája még kell érettségiznie, be kell járnia az órákra (annyi, hogy a felvételin kap rá pontot).

Itt is el lehet olvasni:

[link]

2018. márc. 14. 17:40
 22/34 anonim ***** válasza:
23%

16: Nem, nem kell érettségizni abból, amiből középfokúd van, hiszen az magasabb tudásszint mint az érettségi.

Még óralátogatás alóli felmentéssel is jár a nyelvvizsga.

Ha van másik nyelv a tanrendben, érdemes abból érettségizni.

2018. márc. 14. 20:26
 23/34 anonim ***** válasza:
91%
Amugy birom h itt mindenki 0 tanulasdal lett színötös. Hogy is mondjam, meglatszanak a hozzaszolasokon nemelyik kerdesnel 😂
2018. márc. 14. 23:11
 24/34 anonim ***** válasza:
71%
A fiad dögunalmasnak tartja a sulit. Nem csoda. Én hagynám, hogy magántanuló legyen, azzal a feltétellel, hogy csinál valami értelmeset (programozni tanul, nyelvet tanul, sportol, zenét tanul -- ezekből legalább kettő).
2018. márc. 15. 01:41
 25/34 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem kötelező érettségiznie abból a nyelvből, amiből van nyelvvizsgája, mert válaszhat másik nyelvet is. Ugyanakkor egy darab tanult idegen nyelvből kötelező érettségiznie és kötelező bejárnia arra az órára is, amelyik nyelvből már van nyelvvizsgája. Akkor nem kell bejárnia az órára, ha leteszi az osztályozó vizsgát. Valamint olyan előfordulhat, hogy a tanár, az igazgató megengedi, hogy ne járjon be, de az már más tészta.
2018. márc. 15. 01:56
 26/34 anonim ***** válasza:
81%
Én pont azért nem engedném magántanulonak mert itthon nem tanulna semmit csak lobálná a lábát .
2018. márc. 15. 07:41
 27/34 anonim ***** válasza:
36%

"Ha elveszem a mobilját csak fetreng, sehogy se tudom rávenni hogy csináljon valamit."

Egy ideig. Aztán csak vissza akarná kapni azt a mobilt, nem? És akkor kezdődhetne a zsarolás, hogy visszakapod, ha...

2018. márc. 15. 22:17
 28/34 anonim ***** válasza:
89%

"Ha van nyelvvizsgád, nem kell érettségizned angolból. Nekem sem kellett 2 éve."

Senkinek sem kell pont angolból. De az egyik tanult nyelvből kötelező. Hihetetlen, hogy alig valaki van ezzel tisztában...

A milliók meg csak úgy folynak ki az ország zsebéből amiatt, hogy a már nyelvvizsgázottakat is leérettségizteti az állam... Most meg még ráadásul magát a nyelvvizsgát is kifizeti nekik utólag, úgyhogy csupa ráfizetés az egész. És egyetlen szó sem esik erről a diáktüntetések közepette sem...

2018. márc. 16. 13:19
 29/34 anonim ***** válasza:
65%

Teljesen megértem szegényt! :(

Az órák 80%-át unom, nem csinálunk semmit a többi hülye miatt, akik azzal szenvednek 30 percet, hogy 'a' számot osztják el 'b' számmal... XP (Nem vicc... szó szerint ez volt a feladat)

Legyen szerintem magántanuló, sokkal jobban jár! Én is verem most a falba a fejem, amiért nem akartam erősebb suliba menni, mert "így kényelmes".

15/L

2018. márc. 17. 19:00
 30/34 anonim ***** válasza:
Én is jó tanuló vagyok és mindent megadnék hogy semmit tegyek egész délután. Ha mindent megért órán akkor nagyon szerencsés. A házit azért csinálja meg és figyeljen órán, de most még gyerekek vagyunk!!! Ha belegondolok 8-15-ig vagyok suliba, 16-ra hazaérek pihenek, EBÉDELEK majd kb 17-20/21-ig tanulok. Több mint amennyit egy felnőttnek kell dolgoznia. Úgyhogy szerintem használjon ki minden pillanatot amikor pihenhet!!!
2018. márc. 30. 23:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!